hesabın var mı? giriş yap

  • “pirim” yazan, üç nokta yerine iki nokta ile cümleyi bitiren, “falan” diyen bir ceo'nun verdiği cevap. üstelik hacettepe'de master yapmış. muhtemelen aynı bir durumda mahalle bakkalının vereceği tepki şu metinden daha usturuplu olurdu. durumu toparlama şansı varken çok daha kötü hale getirmiş. tam bir streisand etkisi olacak.*

  • başlık: marmara denizi ndeki inanılmaz mantık hatası

    1. karadenizle akdeniz in karıştığı yer değil mi amk burası gri deniz olmıcak mı koduumun yerinin adı?

  • yapılan iş e-mail şifresi kırmak değildir, son derece organize bir şekilde kredi kartı bilgilerini çalıp, suç örgütlerine satmak çok ciddi bir suçtur. üç aşağı beş yukarı, hak ettiği cezayı almış dolandırıcıdır.

  • oxford tarafından yılın kelimesi adaylarından biri olarak gösterilmiş.

    tam olarak aslında yediğiniz şeylerin çöpünden, bulaşığından rahatsız olmamak, sezon sezon dizi izlemek, koltukta uyuyakalmak, yağlı saçlardan, istenmeyen tüylerden, bir süredir duş almamaktan pişman olmadan, uyumsuz ama rahat giyinmek, diyetten, uyku düzeni ve spordan uzak kalınca vicdan azabı çekmemek ve tam olarak "salmak", "insanlıktan çıkmak" gibi bir anlamı var. "normalde gece vakitlice yatar, sabah yulaf ezmesi yerim ama goblin modundayım o yüzden bu diziyi bitirir öyle yatar, kalkınca da gofret yer, kola içerim..." gibi.

    dünya, sağlıklı ve esen yaşamı bir zorunluluk gibi sundukça özellikle pandemi döneminde bu zorlama pozitifliğe, sağlığa tepkisel böyle kelimeler ve paylaşımlar da patladı. bir ara pandemi diye evinde normalde instagram ve netflix ile on altı saat geçirebilecek tipler "ayh pandemide her yer kendi arşivini internete açtı da bedava her gün müze gezip üniversitelerden eğitimler alıyorum, evde sporumu yapıp podcastler dinleyerek ekmek yapıyorum, her anımı değerlendiriyorum canıms..." diye abarıyordu, hah işte goblin modu, bunun bir zorunluluk olmadığına, insanlığın içinde arada bir insanlıktan çıkmanın da var olduğuna dair bir tepki. çok da yerinde.

    bu arada yılın kelimesi adayının iki kelimeden oluştuğu da gözlerden kaçmadı. diğer adaylardan biri de bir etiket hatta: #istandwith. biri de metaverse. bence goblin mode iyi, güzel bu, bu olsun.

  • gençler çok sevdiğim bir tarif de benden gelsin. diyet değil de hafif diyelim kolay diyelim:

    1 tane muzu çatalla ezin (dilimlemeyin bu daha güzel oluyor)
    nesfitin kuru meyveli gevreği ile muzu karıştırın
    sadece nemlenecek kadar (bir çorba kaşığı filan) süt dökün
    140 derece fırına atın kuruyana kadar pişirin.

    afiyet olsun.

  • oturma duzenegi nedeniyle gloria'nin starbucks'dan daha sansli oldugu rekabet. gloria'da elinize verdikleri menuden begendiginiz kahveyi "ahanda şu olsun" diye gostererek isteyebiliyorsunuz, starbucks'da telaffuz etmek durumundasiniz :

    - bana bi tane maçarotti..
    - efendim?
    - bi tane makivetti..
    - nasil?
    - nescafe var mi?
    - yok maalesef..
    - sittir, o zaman bi tane makamotti..
    - ne?
    - ver bisi iste canina yandigim..

  • türk telekom nasıl 175. yılını kutluyor lan??? telefonun icadı 1880 zaten.. 40 sene şirkette oturup telefonun icadını mı beklediler???