hesabın var mı? giriş yap

  • ilk uzay uçuşunu 1964'de voskhod 1 ile yapmış kozmonot. bu uçuş ile şuradan görülebilecek düzen içerisinde birden fazla insanın katıldığı ilk uzay uçuşunu gerçekleştiren 3 kişilik ekipten biri olmuştur. pek çokları gibi uzay yarışı* uğrunda hayatını kaybedenler arasındadır.

  • daha kurulmadan önce, faaliyetleri fbi bünyesindeyken türkiye ile 1949'dan beri birlikte çalışan istihbarat teşkilatı. milli istihbarat teşkilatı ve tsk bünyesindeki sinyal istihabarat birimi ile ortaklık içerisindedir. türkiye nsa'e ana olarak rusya'yı ve karadenizde olup biteni dinlemeleri için imkan sunar (radar üsleri ya da diğer imkanlar olsun) karşılığında da pkk, günaydoğudaki diğer unsurlar ve dhkp-c hakkında istihbarat alır.

    ilginçtir ki türkiye'nin nsa ile olan ilişkilerinde türkiye hem ortak, hem de düşman konumundadır. nsa, gchq ortaklığı ile beraber g20 zirvesinde ekonomi bakanı ile beraber yanında bulunan birçok bürokratı dinlemiş, ekonomi bakanının gmail hesabını takibe almıştır. ayrıyeten bu dökümanlarda 180 gün içerisinde birtakım network'e sızıldığından, bunun büyük bir başarı olduğundan bahsedilmekte.

    network demişken, spiegel'de deutsche telekom hakkında yayınlanan haberde telekom'un treasure map sistemine dahil olduğunu, dolayısıyla telekom içerisindeki önemli routerların ele geçirildiği görülmekte. bu makalede ortaya konulan dökümanda aynı treasure map sistemine türk telekomun da dahil olduğunu görüyoruz (as9121). yani nsa türk telekom içerisinde de at koşturuyor diyebiliriz.

    nsa'in türkiye hakkında sızan bir diğer belgesi ise hakan fidan'ın iran ilişkileri üzerine. bu belgede iran ile olan ilişkilerinin var olduğu söylenmekte ve bunun nsa'i nasıl etkileyeceğinin bilinmediği belirtilmekte. milli istihbarat teşkilatı'nın birinci adamının nsa belgelerinde iran ilişkileri olduğu sabitken, bu teşkilatın türkiye'ye ne fayda sağlayacağı ise merak konusu gerçekten.

    bunlar, bahsedilen dökümanın çok kısa bir özeti. daha birçok faaliyet mevcut ve hepsini tek bir seferde yazamadım. zaman buldukça bu faaliyetleri ilgili başlıklarda görebilirsiniz.

    belgenin tamamına erişmek için:

    [http://cryptome.org/…turkey-der-spiegel-14-0831.pdf http://cryptome.org/…turkey-der-spiegel-14-0831.pdf]

  • yılların hostesiyim, şurada bahsedilen ilginin yarısını görmedim.

    aileler tarafından sevilen meslek grubu değildir. ancak alkolik filan olup zengin aile tarafından gözden çıkarılmış oğullarına layık gelin olarak görülür.

    debe edit: karda kışta sokaktaki hayvanlara birazcık yemek, daha çok hoşgörü

  • iki kişi boğuşurken patlayan silah sonucunda iki tarafın da birden gözlerini faltaşı gibi açması ve kimin öldüğünün anlaşılması için bir sonraki bölümün bekletilmesi.

  • yer : karakoy/tramvay

    kahramanlarimiz bir kari-koca

    karakoy'den geciyor olmamiz sebebiyle bayan kisimizin aklina karakoy güllüoglu gelir ve olaylar gelisir:

    - off canim acayip baklava cekti tahsin...
    - gel alalim hayatim.
    - hic sevmem ki ben
    - ama canim çekti diyorsun ya...
    - tamam da sevmem biliyorsun tahsin
    - kafam almiyor hayriye... valla almiyor....

  • herkes bu adamı çılgın dahi, huysuz ihtiyar vb. diye güzelliyor ama katıldığı programda fatih altaylı'nın fransızca bildiğini hesaba katmayacak kadar aptal bir adamdır gerçekte.

    bilmeyenler için hatırlatayım, fatih altaylı'nın programında yusuf halacoğlu ile tartışırken, fransızca bir kaynaktan çeviri yaparken, o metinde yazmayan şeyleri uydurmuş ve kendi argümanlarını bu şekilde desteklemişti. daha sonra fatih altaylı metni görmek istemiş, burada böyle bir şey yazmıyor diye düzeltmiş ve sevan nişanyan da gak guk diye kıvırmıştı.

    herhangi bir tartışmada haklı gözükmek için muhatabının bilmediği dilde hikayeler uyduracak kadar ahlaksız ve moderatörün kim olduğunu bilmeyecek kadar da aptal bir adam bu. gözünüzde çok büyütmeyin.

    ekleme: @trulli, @amat ve @haberk2002'ye teşekkür ederim, videonun linkini bulup göndermişler:

    https://www.youtube.com/…atch?v=0xkrrysu9og&t=2824s

  • zamaninda ogretmenler odasinda fethullah'i yeni peygambermis gibi ifade edenler, ogretmenler odasina her gun zaman ve taraf gazetesi getirip koyanlar, ergenekon ve balyoz davalarinda agzini ayira ayira iftira atanlar bugun en cok akp taraftariymis imaji ciziyor.

    4 gundur darbe karsiti facebook durum bildirimleri ve rte fotografi paylasan adamlar bundan 4 sene once 23 nisan'da fethullah gulen siirleri okutuyordu ogrencilerine. bugun tsk'ya en cok giydiren kisiler bundan 4 yil once ogrencilerine fethullah gulen'in kitaplarini zorla okutturan ogretmenlerdi.

    15bin aciga alinan kisi arasinda hic biri yok. aksine son 2 yilda adamlar oyle bir manevra yapti ki cogu mudur veya mudur yardimcisi oldu. hukumet fetoculari tasfiye etmekte gercekten samimi ise oncelikle bu kisilerin tespitini yapsin. yok amac feto tasfiyesi adi altinda kemalist avı ise o zaman diyebilecegim hic bir sey yok.

    edit: imla

    edit2: nasil tespit edelim diye soranlar var. hangi ogretmenlerin 17 aralik oncesi zaman gazetesi aboneligi var ise arastirilip cok kolay bir sekilde tespit edilebilir.

  • "mümin çiftçi, küpçüler mahallesi’ne geldiğinde, kırmızı ışıkta duran araç sürücüsü resul ankıt’ın (26) yavaş kalkış yapmasına sinirlendi. aracından inen mümin çiftçi, resul ankıt ve yanındaki davut bilgin’e (29) silahla ateş etti. resul ankıt olay yerinde, davut bilgin ise kaldırıldığı sakarya üniversitesi eğitim ve araştırma hastanesi’nde yaşamını yitirdi."

    oğlum bu şaka mı? gta mı lan bu? adam kırmızı da yavaş kalktı diye 2 kişiyi öldürüyor biz nasıl ruh hastalarıyla yaşıyoruz? biz harbiden iyi hayatta kalıyoruz bu ülkede.

    tanım: ruh hastasının harman olduğu memlekette yaşanmış olay.