hesabın var mı? giriş yap

  • zaman zaman tebessüm ettiren entrylerdir.

    başlık : geçen gün arkadaşla ülkü ocağına gittikk

    baklava almışlardı. oooo hangi dağda kürt öldü dedim alkış kıyamet koptu ocak başkanı yaptılar

  • bireysel silahlanma taraftarları arasında giderek daha popüler hâle gelecek olan silahtır. open source olarak paylaşılan blueprintlerle büyük kitlelerin bu işe girmesinin öncülü olan silah, 2013 yapımı liberator'dır.

    bu silahların nasıl yapıldığı ve ne kadar güvenli olduğu ise kullanılan 3d printer tipine, metoduna göre değişiklik gösterecektir zira baskı metodu değiştiğinde materyaller de değişir.

    baskı yöntemleri kendi içlerinde pek çok alt gruplara ayrılsalar da genel 3d printing klasifikasyonda 3 temel gruptan söz edebiliriz: reçine bazlı, ekstrüzyon bazlı veya toz bazlı. örnek olarak stereolitografi (sla) dediğimiz, 80'lere dayanan teknik reçine bazlıdır. lakin konu daha çok silahlar olduğu için, başlıca sık kullanılan yöntemlerin fdm(fused deposition modelling) ve dmls (direkt metall laser schmelzen) olduğunu söyleyebiliriz.

    fdm ucuz olduğu için çok tercih edilse de, termoplastikleri kullandığı için bir silahın tamamını fdm'den print edilen parçalarla yapmak en optimal seçenek olmayabilir. fdm'de kullanılan popüler termoplastikler ise polilaktik asit ve akrilonitril bütadien stirendir.

    akrilonitril bütadien stiren polilaktik asitten daha güçlü bir materyal olduğundan ötürü zorlayıcı bir kuvvet altında polilaktik asidin yamulma olasılığına karşı akrilonitril bütadien stirenin çatlama olasılığının olduğu düşünülebilir.

    "millet niye dmls kullanıp metalle çalışmıyor o zaman?" diye soracak olursanız da bu sorunun yanıtı dlms'in veya ebm gibi alternatifi olabilecek tekniklerin pahalılığıdır. bu ciddi sermaye sorununu çözseniz, printerları bir şekilde elde etseniz bile metal tozların saklanacağı yerlerin özel olması, havayla mümkün olduğunca temas etmemesi gerekir. yani parayla arası iyi ancak kimyayla arası kötü biriyseniz de bu iş fecaat ile sonuçlanabilir.

    bu yüzden tamamen termoplastik kullanmak istemeyenler de genellikle sağlam silah üretebilmek adına hibrit silah üretimine yönelirler. mesela çerçeve kısmını termoplastikle print ederler, namlu gibi bazı parçaları da dışarıdan temin ederek birleştirirler. böylece nur topu gibi bir ghost gunları olur.

    silahları üretmek için gereken blueprintler ise her ne kadar devletler tarafından yasaklanmaya çalışılsa da internete önüne geçilemeyecek kadar yayılmış görünüyor, bu saatten sonra o iş biraz zor.

    * * *
    ps: "ben böyle işlerle uğraşmayı sevmem." diyenler için: (bkz: silah alırken dikkat edilecek hususlar/@highpriestess)

  • -ehh peki ucret olarak ne istersiniz, kafanızda ne var?
    -4000$
    -heheh ben 4 yıldır bu şirkette çalışıyorum 3000$ alıyorum sizce de çok değil mi istediğiniz?
    -tamam o zaman 500ünü size vereyim her ay, beni işe alın.
    -ben sözleşmeyi getireyim.
    -bir de kola kap.

  • koç yumurtasının bolca tüketildiği yurdumun bi köşesinde, mem-et isimli süper yaratıcı mahalle kasabında bayan bir müşteri ile birlikte sıra bekleniyordur. kanı kaynayan ve muhtemelen kasabın daimi müşterilerinden biri olan açıksözlü vatandaşın içeri girmesiyle 'usta daşşşşak var mı?' diye sorması bir olur. birden ortam sessizleşir, bir tek western filmlerindeki gibi ortadan yuvarlanarak geçen diken yumağı eksik kalmıştır.açıksözlü vatandaş kısa sürede kasapta beklemekte olan bayanı farkeder ve durumu toparlamaya çalışır: 'pardon usta taşak var mı?' (bkz: and the oscar goes to)

  • beylikdüzü'nde sabahları koşu yapabileceğiniz güzel bir çamlık var. burada ayrıca pek fonksiyonel olmasalar da milleti tatmin edecek spor aletleri de mevcut. tam bu noktada insanlar ısınma, açma germe hareketleri de yapıyorlar. işte bu insanlardan biri olan teyzenin teki daha önce herhangi bir spor camiasında görülmemiş ilginç bir hareketle ısınıyor. 24-25 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir kişi ise işini bırakıp teyzeye dikkat kesilmiş. en sonunda:

    - teyze bakar mısın?
    + buyur evladım.
    - öyle bir hareket yok.
    + anlamadım!?!
    - (teyzenin hareketini taklit ederek) bu nedir ya? burda bir sürü insan var. bilmiyorsanız bakın öğrenin. kendi kafanızdan hareket kasmanın ne alemi var?

    eleman bu lafından sonra arkasını dönüp spor alanının dışına doğru sinirli bir vaziyette ki yamulmuyorsam içinden küfrederek gitti. zavallı teyze ise etrafındaki insanlara bakıp 2-3 hareket yaptıktan sonra sırra kadem bastı. yarın gelir mi bilinmez. spor yapan insanlar daha stressiz, aklı başında olur sanırdım. millet toptan kafayı yemiş.