hesabın var mı? giriş yap

  • yıllar sonra biraz merak biraz da hevesten başvurmuştum sınava. hazırlığım yok, sınavın şekli hakkında bile bir fikrim yoktu. dedim, doğaçlama yaparım, falan.

    ama işte öyle olmadı sözlük. son on beş günümü lanet olası bir öksürüğün pençesinde geçiriyorum. her şeyi demedim ama geçmiyor, azalmıyor bile delirmek üzereyim. neyse işte ben bu öksürükle idare ederim, artık baya alıştım bir şey olmaz hallederim, dedim. sonra aklıma aylardır sınava hazırlanan çocuklar geldi. benim öksürüğüm yüzünden sınavlarından olsalardı nasıl bir vicdan azabı çekerdim bilmem.
    vazgeçtim hayallerimden, güzel sanatlardan hatta gastronomiden. girmedim sınava, çok mutsuzum şimdi. sabah kalktım ama yapamadım ya günah diye.
    ne bileyim iyi mi yaptım.
    herkes için hayırlı olsunlar dilediğim sınav. içimde ukte kalacak sınav.

  • malum zat, çevresi ve takipçileri tarafından "dış güçler" şeklinde yorumlanacak olan karardır. zira hak hukuk bilmezlik bunu gerektirir.

  • özellikle bilgisayarların şarj kablolarında bulunan, kablonun cihaza yakın kısmının üzerinde bulunan silindir yapılı bir boğum. şurada. ferrit ya da ferrit boğumu olarak bilinir. şarj kablosu üzerine binen elektromanyetik dalgaların yarattığı gürültüyü önlemek için kullanılır.

    bir çubuk anten etrafta bulunan radyo dalgaları, tv sinyalleri gibi elektromanyetik dalgaları üzerinde toplayarak düşük voltajlı elektriğe çeviren bir elemandır. daha sonra yükseltilen bu sinyal bant geçiren filtrelerden geçirilerek süzülür. böylece sinyalin istenilen kısmını kullanabiliriz. radyo için 88 mhz- 108 mhz arası frekansları geçiren bir filtre kullanılır örneğin.

    şarj kabloları da çubuk antenler gibi üzerine düşen elektromanyetik alandan etkilenir. bu elektromanyetik dalgalar kablonun taşıdığı akımın üzerine binerek bu akımın artmasına ya da azalmasına neden olurlar. yani gürültü oluştururlar. işte ferritler bu gürültüyü üzerinde indükleyip sönümlenmesini sağlayan elemanlardır. düğümün içerisinde basit bir mıknatıs bulunur. maxwell denklemlerindeki prensibe uyarak gürültüyü emer. cihaza yakın olmasının sebebi gürültünün en son haliyle önlenmesini sağlamak içindir.

  • bugünkü linkedın olayıyla ismini duydum. kimmiş bu firma kurucusu bacımız diye bir bakayım dedim. ınstagram'da 1.3 milyon takipçisi var ama beğeni ortalaması sadece 100, video izlenme ortalaması ise 25.000 civarında. bu şu demek oluyor. takipçilerinin en fazla %1'i organik. diğerleri parayla satın alınmış bot hesaplar ile çekilişle gelmiş ilgisiz kişiler. sosyal medyada bu kadar kendini gösteren kişilerin samimiyet ölçüsü olarak benim baktığım yegane kriter bu. kendisine samimiyetler dilerim. bu kadar takipçi kasmana gerek yok. az olsun öz olsun. daha çok kişiye ulaşırsın.

  • "zor zamanlar yaşıyorum, ağır sınavlardan geçiyorum. bu günler bittiğinde, sularım durulduğunda, dengemi bulduğumda, huzuruma kavuştuğumda geleceksen eğer, gelme. ben o gün, daha güçlü, daha katı, bir dağ gibi kıpırtısız ve heybetli olacağım. oysa şefkate bugün ihtiyacım var."

    edit: söz şahsıma aittir.