hesabın var mı? giriş yap

  • hala bazı sayılara doğru diyenlere golü atmıştır.

    bütün ülkeler vatandaşlarına para yağdırırken seninki iban vermiş, salgının ilk günlerinde akp'liler tanıdıklarını karantinadan kaçırmış, ilk günlerde bile sayılar zorla verilmiş, aytaç yalman'ın ölümünü saygı öztürk açıkladı diye kabul etmek zorunda kalmışlar, ilk vakayı sağlık bakanı 11 mart diye açıklamış ancak gencecik bir hemşirenin 7 mart'ta yakalandığı anlaşılmış (maalesef keybettik kendisini :/ ) ve 15 bin umreciye ülkeye giriş izni verilmiş, umrecilere ateş düşürücü verilmiş, gelen tepkiler üzerine mansur yavaş'ın da girişimiyle ankara'da yer ayarlanmış ve o umrecilerden 5 bin tanesi karantinaya alınabilmiş. daha yine ilk günlerde malzememiz yok diyen doktorlar soruşturulmuş ve gözaltına alınmış. hatta bir doktorun meslektaşlarına karşı yaptığı açıklama yayınlanınca başına gelmeyen kalmamıştır.

    bütün bunlar daha sadece başlangıç. 10 nisan'da yaşananlar, istenilen iban, belediyelerin yardımlarının engellenmesi ve banka hesaplarının bloklanması bunları saymıyorum.

    şimdi ibb başkanı diyor ki son yılların ortalamasına bakınca istanbul'da büyük bir ölüm artışı var diyor. nasıl oluyor bu? corona salgını varken veremden mi olacaktı bu yani? işte hep dediğimiz bu zaten, benzer artış diğer şehirlerde de.

    şimdi bunların verdiği sayılara doğru diyorsunuz bir de vah yazık!

  • --- spoiler ---

    rickon'un zik zak çizerek koşmayı akıl edemediği bölüm olmuştur. zaten normal şartlar altında da bu akılla pek fazla yaşamazdı.

    --- spoiler ---

  • reiner knizia, alman bir oyun tasarımcısı ve modern kutu oyunlarının önde gelen isimlerinden biri. hem çocuklar hem de yetişkinler için geniş bir yelpazede oyunlar tasarlamıştır ki öyle birkaç oyun da değil, tam 700 civarı oyundan bahsediyoruz. işte bu büyük zihin hakkında birkaç detay:

    1. kariyer başlangıcı ve eğitimi

    reiner knizia, matematik ve fizik üzerine eğitim almış bir alman. (bu şaşırtıcı değil çünkü euro game denilen stratejisi yüksek, şans faktörü az oyunların membağı almanya.) işletme, ekonomi ve psikoloji alanlarında da çalışmalar yapmış. bu geniş eğitim arka planı, oyun tasarımında strateji ve dengeyi başarıyla birleştirmesine yardımcı olmuş haliyle.

    2. üretkenlik

    reiner knizia, 1990'lardan bu yana 600'den fazla oyun tasarlamıştır ki bu da onu en üretken oyun tasarımcılarından biri yapar.

    3. popüler oyunları

    knizia'nın en tanınmış oyunları arasında "tigris & euphrates", "through the desert", "samurai", "ra", "lost cities" ve "lord of the rings: the board game" gibi pek çok başarılı kutu oyunu bulunmaktadır. aşağıda bunlara daha detaylı şekilde değineceğiz.

    4. oyun tasarım felsefesi

    knizia'nın oyun tasarımında odaklandığı ana noktalar arasında basitlik, derinlik, denge ve yeniden oynanabilirlik bulunur. oyunları genellikle basit kurallara dayanır, ancak derin stratejik seçenekler sunar. ra veya modern art oyunlarını buna örnek gösterebiliriz.

    5. ödüller ve tanınma

    knizia'nın oyunları pek çok ödül kazanmış ve endüstride büyük saygı görmüştür. örneğin, "lost cities" ve "tigris & euphrates" oyunları, spiel des jahres gibi prestijli ödülleri almıştır.

    6. çeşitlilik

    knizia'nın oyunları genellikle farklı temaları ve mekanikleri birleştirir. bu da onun oyunlarının geniş bir kitleye hitap etmesini sağlar.

    sonuç olarak reiner knizia, modern kutu oyunlarının gelişimine büyük katkı sağlamış ve dünya genelinde birçok oyun severin favori tasarımcılarından biri olmuştur.

  • ne desinler size daha lan?
    ayaklarınıza kapanıp yalvarsınlar mi? tam olarak ne duymak istiyorsunuz!?

    deprem olmadan, deprem ülkesiyiz amklarım, önlem alın, bütçe ayırın demediler mi? dediler.
    bilim insanlarını tv'de, bld başkanından yardim ister hale getirdiniz ve hala utanmadan açıklama mi istiyorsunuz.

    tek adamınız erdoğan yapsın açıklamayı. neden evler yıkıldı? depremde neden insanlar arabalarında bekliyor? bir daha deprem olur mu? olursa ne olur?
    erdoğan'a sorun çünkü belliki o daha iyi biliyor.