hesabın var mı? giriş yap

  • şeyh sait, vatana ihanet eden ve paşam tarafından asılan bir teröristtir. şeyh sait'i savunan bu ülkeye ihanet eder.

  • baktı ki tepkiler çığ gibi büyüyor, geri adım atmıştır.
    açıkçası "bu kardeşiniz" diye başlayan hiçbir siyasetçinin sözüne inanasım gelmiyor artık.

  • yeni mal sahibi ile kira sozlesmesi yapmaya gerek yoktur, eski mal sahibi ile olan sozlesme aynen devam eder

    ancak evi satin alan kisi kendisi evde oturacak ise size evi satin aldiktan 1 ay icinde noterden tahliye emri gonderir

    bu durumda evi 6 ay icinde bosaltmaniz gerekir

    6 ay icinde evi tahliye etmezseniz yeni mal sahibi sulh hukuk mahkemesinde tahliye davası acar

    bu davada evde kendisinin oturacagini ve ayni ilcede bir baska evi olmadigini ispat etmek zorundadir

    bu dava ortalama 1-2 sene surer.

    --- spoiler ---

    gelen birkac soruya cevap vereyim.
    --- spoiler ---

    evi yeni satin alan kisi hemen tahliye davasi acabilir mi?

    hayir acamaz, evi satin alan kisi 1 ay icerisinde kiraciya noter uzerinden ihtarneme yollayarak evi 6 ay icinde bosaltmasini talep edebilir. yani evi satin aldi ve hemen cik diyemez. 6 ay kiraciya sure tanimak zorundadir

    evi satin alan yeni malik, 6 aydan once kiraciyi tahliye edebilir mi? illa 6 ay beklemesi mi lazim

    hayir, eger kiraci 2 kez kirasini odemez veya 2 kez aidatini odemez ise 6 ay bekleme suresi gecerli degildir. hemen tahliye davasi acabilir

    yeni mal sahibi kiraciya noterden ihtar yolladi ve 6 ay sonra da kiraci cikmadi. bu durunda tahliye davasi acinca kesin tahliye edebilir mi?

    hayir edemez. tbk351'inci maddeye uygun kosullar yerine gelmiyorsa tahliye edemez. yani evde ya kendisi oturmalidir, ya cocuklari oturmalidir, ya annesi veya babasi oturmalidir veya bakmakla yukumlu oldugu biri oturacak ise tahliye davasi olumlu sonuclanir.

    ornek, yeni mal sahibi size dedi ki cik evden ben evi baskasina daha yuksek kira ile kiraya verecegim. bu durumda sizi tahliye edemez.

    peki yeni mal sahibi ne yapabilir?
    kirayi dusuk buluyorsa rayic belirleme davasi acabilir

    evde ben oturacagim derse ve sizi de bu sekilde tahliye edip, sonra kendisi orada oturmaz ise kiraciya 1 yillik kira bedeli kadar tazminat oder. evi bosaltip, kiraciyi tahliye ettikten sonra evi 3 sene boyunca baskasina kiralayamaz

  • "akşam gelir gelmez vurucam kafayı yatacam" cümlesidir.
    akşama kadar köprünün altından çok sular geçer, uyku açılır.
    o tatlı uyku özlemi haftasonuna sarkıtılır.

  • dün gerçekleştirdiğim harikulade eylem. marketten alacağımı aldım, kasaya geldim. kasiyer "x liri ifindim" dedi, anlamamış gibi tekrar sordum. yine "x liri ifindim" dedi. göğsüm dik bir şekilde, tok bi sesle "bunun bedeli 15 temmuz'da ödendi" diyerek poşetleri aldım çıktım. arkamdan "ama nasıl olur" diye seslendi. ben de "ne feto'cu musun yoksa? " diye bağırdıktan sonra öfkeli bir kalabalık kendisine doğru koşmaya başlamıştı bile. ben de aynı mağrur ifade ile osmanlı tuğralı doblo'ma binip yoluma koyuldum.

    bu millete bir daha darbe yapamayacaksınız alçaklar!

  • acun medya'da çalışan çok yakın bir arkadaşımdan aldığım bilgiye göre bundan sonra konseyde isim yazdıktan sonra çömleğe atış yapılacakmış, eğer isim yazılan kağıt çömleğe girmezse o oy geçersiz olacakmış :(

  • kendisinin türkiye'nin en iyi oyuncusu olduğunu iddia eden kişinin şaka yaptığını düşünmek istiyorum. şaka maka güzel bir şaka.

  • arkadaşın biri erasmus programıyla modena'ya gidip, ilk dönemi orada geçirip ikinci dönem tekrar aramıza dönmüştür. hep beraber politics dersine girmişizdir. hoca derse başlamadan önce kıza hoşgeldin der ve "evet x'cim, şimdi seni şöyle ortaya alalım. bize modena maceralarını anlat." der. kız da hiç itiraz etmeden çıkar orta meydana başlar heyecanlı heyecanlı anlatmaya..

    -ay işte hocam ilk önce roma'da indim uçaktan. ellerim kollarım her tarafım bavul dolu. benim kilo 45, bavullar en azından 150.
    -hahahahaha
    -neyse, alanda bi taksi bulabildim güç bela. atladım içine; amacım metroya gitmek..
    -eeee
    -zar zor bindim taksiye. allahın italyan'ı, bi yardım bile etmedi bavulları arabaya taşımama.
    -cık cık cıkk
    -yerleştim taksiye. git git yol bitmiyor! saat de zaten epey geç olmuş, her yer zifiri karanlık. birkaç saat sonra metronun önüne gelebildik nihayet. ben tam uzandım çantama, para çıkarmak için. bir de ne göreyim; yanıma hiç nakit almamışım!
    -eeee?
    -taksiciye sordum. ya işte nakit yok bende, kredi kartı geçer mi diye. italyancam da çat pat işte.. ne dese beğenirsiniz hocam??
    -valla bilmem?
    -"sorun değil. yatakta da ödeşebiliriz dedi banaaa!!!
    -oo çok güzel!! verdiniz mi?

    akabinde ders iptal olmuştu zaten...