hesabın var mı? giriş yap

  • frank meyer isimli abd'li bitki kaşifi tarafından çin'de keşfedilen limon türüdür.

    saf bir limon değildir, portakal ya da mandalina hibritidir, bu sebeple asitliği diğer limon çeşitlerine göre düşüktür. doğru zamanda hasat edilmez, ağaçta beklerse dış kabuğu turuncu renk alır ve tatlanmaya başlar.

    balkonda, terasta ya da bahçede yetiştirmek için mükemmel bir çeşittir. verimi yüksektir, hastalıklara dayanıklıdır ve hemen hemen yıl boyunca çiçek açıp meyve verir.

    çekirdekten üretildiği zaman türüne doğrudur, aşılamaya gerek duymadan meyer limon verir. ancak çekirdekten üretilen ağaçların ilk meyve verme süresinin aşılananlara göre çok daha uzun olduğu unutulmamalıdır.

    dış kabuğu diğer limonlara göre daha pürüzsüz ve parlaktır.

    saf ve asidik bir limon olmamasına rağmen yazın ilk olgunlaşan limon olduğundan ticari değeri yüksektir. kışın depolarda saklanan limonlar bittikten ve fiyatlar iyice yükseldikten sonra hasat edildiği için değerlidir. ayrıca verimi diğer limon türlerine göre çok yüksektir. ürün kalitesizliğini erkencilik ve yüksek verimle telafi eder.

    dezavantajı, plansız, programsız bahçe tesisi nedeniyle ihtiyaçtan fazla dikimi yapılmış olması ve fiyatının düşmeye başlamasıdır. ihracat için tercih edilen bir tür de değildir çünkü hem kalitesi düşüktür hem de nakliyeye uygun değildir, zamanla kabuğu kararma yapar.

    son yıllarda volkameriana anaç üzerine aşılanan meyer limonların daha kaliteli ve daha erkenci meyve verdiği gözlenmiştir. bu sebeple turunç üzerine aşılı meyer bahçeleri zaman içerisinde volkameriana üzerine aşılı meyer bahçelerine dönüştürülmeye başlanmıştır.

  • tehlike anında otonom sistem üç tepki verir: kaç, savaş, donakal.

    bir kısım kaçtı, savaşanlar muhtemelen silivri'de yahut perde arkasında, büyük bir kısım donakalmış vaziyette. ellerinde çekirdek, tv'den başkalarının hayatlarını izler gibi kendi sonlarını izliyorlar.

  • (bkz: korku)

    evet, tek sebebi korkudur.
    ufak bir kıvılcımla o dergileri basabilecek, fransa'dakinin aynısını, hatta daha fazlasını yapabilecek binler var bu ülkede.
    (bkz: ehlisünnet tv'nin ateistleri korkutan videosu)
    sanmıyorum ki duyarsız ya da duygusuz olsunlar.
    sonuçta ölüp gidenler meslektaşları, beraber zamanında ortak dergi bile çıkardıkları insanlar.
    ama bu ülke öyle bir hal aldı ki artık, yitip gitsen, faili meçhul olsan bile ardından hakkını savunacak yok.
    bu ülkede artık ölüp gidenleri bile ardından yuhlatan insanlar var.
    bu ülke katillerin, hırsızların kollandığı bir yer.
    temkinli davranmakta haklılar.

    ekleme: dakika 1, gol 1. aha buyur.

    (bkz: vahdet yazarının penguen dergisini tehdit etmesi)

  • arabasında keser taşıyan bir insanın aşırı minnoş, kalpleri ısıtan pişmanlık hikayesi. dünyanın en naif insanına bunu nasıl yapmışlar?

  • bu iktidara %50 oy veren bir ülkeden başka nasıl bir cevap beklenebilir ki zaten. aferin size. aferin.