hesabın var mı? giriş yap

  • sıfır atık için yapılabilecek en iyi tatlı diye övdükleri limon tatlısı sıfır atık falan değildir. mehmet şef limon kabuklarının en az 60 derecede bir gece pişirilmesi gerektiğini söyledi. bir gece boyunca(8 saat diyelim) bir fırının harcadığı elektrik enerjisi doğaya çok daha fazla zarar veriyor. o kabuğu sıfır atık derdine pişirmek yerine çöpe atarsanız doğa için daha faydalı bir iş yapmış olursunuz.

  • darısı niye huawei'nin başına anlayamadım. apple fan olarak korkuyor musunuz la yoksa?

    tanım: telefon piyasasının apple'ın tekelinde olmasını isteyenlerin hayallerini içeren haber.

  • yine bol dramalı harika bir playoff sezonu izliyoruz.

    nuggets-timberwolves serisi 2-2’ye geldi ve momentum denver tarafına geçti. 2-2’ye gelmesinden daha önemli şey denver’ın denver gibi oynamaya başlaması ve çok net galibiyetler alması. mike malone üst düzey koçlardan biri. maça hazırlanma ve maç içi müdahelelerde hep başarılıydı. ama nihayetinde denver gazla çalışan bir takım. geçen yıl bütün playoff boyu medya “denver şimdi yenilecek şimdi yenilecek” diye diye mike malone’un ekmeğine yağ sürmüş, mike malone da bunu oyuncularını motive etmek için kullanmıştı. bu sene şampiyon olarak sahaya çıktıkları için böyle bir şansları normalde yoktu. ama minnesota serisinde ilk iki maçın ardından “denver süpürülüyor”, “jokic mvp’yi hak etmiyor”, “jokic dirk seviyesinde bile değil” gibi saçmasapan yorumlar gelince bu yine denver’a yaradı. ben bu oyunu sonraki iki maçta da devam ettireceklerini ve 4-2 ile seriyi kapatacaklarını düşünüyorum.

    dallas-okc serisinde okc’nin rebound problemi gün yüzüne çıktı. luka kötü oynamıyor ama luka gibi de oynayamıyor. bunda dort’un sert savunmasının da etkisi var. bence o savunma haddinden fazla sertti ve 6 faulle atılabilirdi. pj washington çok ekstra oynuyor. dallas’ın 2-1’den seriyi vereceğini sanmıyorum.

    knicks-pacers serisinde bugün pacers kendi evinde ezdi geçti. bir ara fark 42’ye çıkmıştı. daha ilk çeyreğin ortasında maç bitmişti aslında. thibs hoca oyunculara fazla yükleniyor. hal böyle olunca da çoğu sakatlanıyor. sakat olmayanlar da tam performansla oynayamıyor. og yok, robinson yok, randle zaten yoktu, brunson da sakat sakat oynamaya çalışıyor. hart her maç 48 dakika oynatılıyor. bu şekilde nereye kadar dayanabilirler bilmiyorum. bu turu geçseler bile böyle celtics’i geçemezler. 2-2 giden seride pacers momentum olarak ve sağlık olarak avantajlı durumda.

    celtics-cavs serisinde 2-1 celtics önde. ama 4. maç cavs evinde. celtics saçmasapan bir şekilde yenilebiliyor. ancak buna rağmen her maçın favorisi celtics. bir ya da iki maç daha bırakabilirler. cavs geçerse benim için çok sürpriz olur.

    amerikalı nba yorumcuları kafayı sga ve ant ile bozmuş durumda. ama batı finalinde iki beyaz süperstarı izleyeceğiz gibi duruyor. özellikle shaq’ın jokic’e yaptığı saygısızlık çok anlamsızdı. adama mvp ödülünü açıklarken gidip tebrik edeceğine “sen hak etmedin sga hak etmişti” dedi shaq. jokic mvp ödülünü sallamıyor olabilir ama saygısızlığı da görmezden gelecek değil. bu tarz olaylar günün sonunda denver’ın işine yarıyor. underdog değilken underdog’muş gibi hissediyorlar. denver seriyi hala kaybedebilir tabii ama bu ritmi bulduktan sonra bu zor bayağı.

  • bu tipler kira vermez, hazine arazisini çevirir. imar affından faydalanır. apartman diker. hem kendi hem çocuğunu ev sahibi yapar, üzerine bi de sen ben gibi iş güç sahibi insanı kiracı diye oturtur da parasını yer. bu tipler maaşla geçinmez bir kere. ordan yardım, burdan market kuponu, şurdan bal, burdan tereyağ, bedava şu bedava bu:)
    maaşla geçinen bizler anlayamayız avantadan gelen gelirleri nedir bu tiplerin..
    o yüzden adam haklı. çok bile o maaş