hesabın var mı? giriş yap

  • fosfin gazının, yüzeyden 50 km yükseklikte, sıcaklığın 0 ve 90 santigrat arasında değiştiği bir bölgede yani venüs'ün yaşama müsait olan bir bölgesinde bulunması ilginç.

    fosfinin, katı gezegenlerde biyolojik olmayan yöntemlerle ortaya çıktığı henüz tespit edilememiş olsa da, bunun kesin olarak mümkün olmadığını söylemek mümkün mü bilmiyorum. bu gazın yıldızlarda ya da dev gaz gezegenlerde ortaya çıktığı biliniyor ancak zannedersem venüs'te bulunan miktar fazlasıyla büyük ve araştırmacılar bu kadar fazla gazın orada olması için aktif bir üretimin olması gerektiğini düşünüyorlar. yani, bulunan miktar, güneş sistemi'nin oluşumundan kalan ve bir şekilde venüs'te sıkışan gaz kütlesi olmak için fazlasıyla büyük olmalı.

    bu arada, fosfin, breaking bad'in ilk bölümünde walter white'ın, karavanda, kendisinden zorla meth yapımını öğrenmek isteyen elemanları öldürmekte kullandığı gazdır.

  • beylikdüzü'nde sabahları koşu yapabileceğiniz güzel bir çamlık var. burada ayrıca pek fonksiyonel olmasalar da milleti tatmin edecek spor aletleri de mevcut. tam bu noktada insanlar ısınma, açma germe hareketleri de yapıyorlar. işte bu insanlardan biri olan teyzenin teki daha önce herhangi bir spor camiasında görülmemiş ilginç bir hareketle ısınıyor. 24-25 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir kişi ise işini bırakıp teyzeye dikkat kesilmiş. en sonunda:

    - teyze bakar mısın?
    + buyur evladım.
    - öyle bir hareket yok.
    + anlamadım!?!
    - (teyzenin hareketini taklit ederek) bu nedir ya? burda bir sürü insan var. bilmiyorsanız bakın öğrenin. kendi kafanızdan hareket kasmanın ne alemi var?

    eleman bu lafından sonra arkasını dönüp spor alanının dışına doğru sinirli bir vaziyette ki yamulmuyorsam içinden küfrederek gitti. zavallı teyze ise etrafındaki insanlara bakıp 2-3 hareket yaptıktan sonra sırra kadem bastı. yarın gelir mi bilinmez. spor yapan insanlar daha stressiz, aklı başında olur sanırdım. millet toptan kafayı yemiş.

  • cüneyt arkın'ın, benim kahramanım türk halkıdır isimli kitabında bahsettiği hadise;

    "bir gün hilton’un lobisinde oturuyoruz. gözü bir yere takıldı. baktım, 60 yıllık müzik birikiminin üzerine çökmüş arap’tan yürüttüğü şarkılarla bir anda meşhur olmuş bir arabeskçi.

    asansöre bindi, yukarı çıktı.

    kemal sunal, ‘bu herif gibiler ancak asansörle yükselir’ dedi.”

    “isminiz neydi?” başlıklı bir başka bölümde yine kemal sunal, yine ikisinin de sevmediği arabeskçi var:

    “yılmaz kalkavan’ın yemeğine davetliyiz. kemal sunal ve ben iki dirhem bir çekirdek giyinip, davetin yapıldığı otele gittik. lobi kalabalıktı. millet asansör bekliyordu, sıraya girdik. o meşhur arabeskçi yine geldi. yanında televizyoncular, gazeteciler ve dostları vardı.

    bizi görünce sevinir gibi yaptı, sonra sinsice sırıttı.

    ‘kemal bey, sizi görmek ne güzel çok sevindim. bana resminizi imzalar mısınız?’

    aklınca dalgasını geçiyordu.

    kemal hiç duraksamadı, fotoğrafını çıkardı:

    'hay hay efendim, isminiz neydi?

    not: büyük usta kemal sunal orhan gencebay'ı çok önceden çözmüş de bizim haberimiz yokmuş.

    toprağın bol olsun güzel insan.

    kaynak: https://odatv4.com/…skci-o-ismi-odatv-buldu--233619

  • bulaşıkların yemekten sonra değil de yemekten önce yıkandığı tek yer öğrenci evidir..

  • bunu anlamak için önce buharlaşma nedir onu anlatmak lazım. buharlaşma, su yüzeyindeki buhar basıncı ile suyun üstündeki buhar basıncının arasındaki fark ile orantılıdır. sudaki buhar basıncı, havadaki buhar basıncından büyük olduğu müddetçe buharlaşma devam eder ve eşit olunca buharlaşma durur. buna göre hava buhar basıncı arttıkça buharlaşma miktarı azalır.

    vücudumuz düşük nem oranında buharlaşma yoluyla fazla ısısını dışarı rahat rahat atabiliyor iken yüksek nem oranında havadaki buhar basıncı yüksek olduğu için buharlaşma azalır ve vücut sıcaklığını dengelemek için terlemeye başlar. bu yüzden dış hava sıcaklığı 33 derece olmasına rağmen bağıl nem %80 e ulaştığında 49 derece hissedersin.

  • çorapları pantolonun üstüne geçirip,elleri çaprazlama koltuk altına koyup,peteğin üstüne oturmak.

    bu yöntem yaz mevsiminde ise kenelerden korur bilesiniz.

  • muhtar köye gelen milletvekiline “iki büyük problemimiz var.” der.
    milletvekili: “lafı mı olur muhtar, söyle halledelim.”

    “birinci sorun” der muhtar “köyde sağlık ocağı var ama doktor yok.”
    “hemen sağlık bakanını arayıp hallediyorum.” der milletvekili. cep telefonuna çıkarıp birisiyle konuşur.

    “tamam, doktor yarın sabah burada olacak. ikinci sorun neydi?”
    muhtar: “köyümüzde hiçbir cep telefonu çekmiyor.”

    debe editi: du bist eine komplette enttäuschung.