hesabın var mı? giriş yap

  • vatandaşın aklına enteresan sorular getiren sözdür.

    üzümü tane bazında mı yoksa salkım bazında mı sayacağız acaba?! (rizeli bir vatandaş)

    1 karpuz mu yoksa bir dilim karpuz mu? (rizeli bir vatandaşın hemşehrisi)

    çarşıdan aldım 1 tane eve geldim 1000 taneyse çarşıda mı yiyelim? (rizeli bir vatandaşın görümcesi)

  • havuç suyunun faydaları hakkında araştırmanın yapıldığı 2020 yılı tarihli bir makalede havuç suyunun besin profili incelenmiş ve aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır:

    "endüstriyel üretim havuç suyunun besinsel ve biyolojik değerini karakterize eden parametreler üzerinde bir çalışma gerçekleştirilmiştir. bu deneylerin sonuçları, referans kitaplardan ve bilimsel yayınlardan havuç suyunun bas(biyolojik olarak aktif maddeler) profillerinin verileriyle karşılaştırılmıştır.

    oluşturulan besin profili, 30'dan fazla besin maddesi ve bas içeriği ile ilgili verileri içermektedir. sükroz, havuç suyundaki baskın karbonhidrattır; glikoz ve fruktoz konsantrasyonları önemli ölçüde daha düşüktür. organik asitler arasında l-malik asit baskındır, oysa sitrik asit içeriği genellikle l-malik asitinkinden 5-10 kat daha düşüktür. havuç suyunun toplam asitliği düşüktür, 100 cm^3 meyve suyunda ortalama 0,25 mg organik asit bulunur. havuç suyu, birçok vitamin ve mineral açısından nispeten zengin bir kaynaktır. ortalama olarak bir porsiyon (200-250 cm^3) endüstriyel havuç suyu, potasyum için önerilen günlük alım miktarının (rdi) yaklaşık % 18'ini, magnezyum için % 9'unu, demir için % 8'ini, bakır için % 12'sini ve manganez için % 14'ünü içerir. vitaminler büyük ölçüde ß-karoten ve diğer karotenoidler (bir porsiyondaki günlük ihtiyacın % 400'ünden fazlası) ve ayrıca niasin, biotin ve pantotenik asit ile temsil edilir(bunların her biri için bir porsiyonda rdı'nın yaklaşık% 7'si vitaminlerdir). porsiyondaki e ve k vitaminlerinin içeriği, sırasıyla günlük ihtiyacın ortalama % 17 ve % 10'udur. berraklaştırılmamış havuç suyu, 100 cm^3'te pektinler de dahil olmak üzere yaklaşık 1.1 g diyet lifi içerir (yaklaşık 0.2 g / 100 cm^3)görsel.

    araştırmanın sonuçlarına göre havuç suyu, e ve k vitaminleri, b grubu vitaminler: niasin, biotin, pantotenik asit, mineral maddeler: potasyum, magnezyum, bakır, manganez, demir gibi önemli bir küçük bas kaynağı olarak düşünülebilir."

    makalenin tamamına ulaşmak için; [carrot juice nutritional profile]. khomich lm, perova ib, eller ki. voprosy pitaniia, 24 jan 2020, 89(1):86-95

  • kesinlikle en riskli sorudur. acemi birliğinde çaycılık yapmayı bilen var mı sorusuna mühendis bir arkadaş el kaldırmıştı bütün eğitimlerden içtimalardan yırtmıştı. usta birliğinde bilgisayar kullanmayı bilen var mı diye sorulduğunda ise el kaldıranlara eski tüplü monitörleri taşıtmışlardı.

    edit: el kaldırmıştım.

  • toplum adeta nefret toplumu oldu. sebebi ise ülkedeki kutuplaştırıcı, nefret söylemi ile toplumu ayrıştıran çakma muhafazar, siyasal islamcı, paratapar siyasilerdir.

  • 17 agustos'tan iki gün sonra dışişleri bakanlığının çağrısı ile atatürk havalimanına gitmiştim. sıra numarasına göre yurtdışından gelen yardım ekiplerinin yanına ingilizce bilen bir türk verip gönderiyorlardı. doctors without borders isimli kuruluştan bir doktor ekibi, tüm ameliyat malzemeleri ile gelmişlerdi. yunanlı 2 cerrah. bir iett otobüsü içinde tüm malzemeleri ile birlikte yalova'ya gitmemiz söylendi. akşam saatlerinde yalova'ya vardık. enkaz enkaz dolaştık, yardıma ihtiyacı olan bir yer aradık. sonunda bağımsız bir afet merkezi bulduk ve oraya gittik. bize bir yer gösterin yardım edelim dedik. "burada yeterince türk doktor var, yabancıya gerek yok" cevabını aldık her gittiğimiz yerden. 24 saat boyunca tüm yalova'da iett otobüsümüzle dolaştık amabir çok enkaz olmasına rağmen yardımımızı isteyen tek bir kişi dahi bulamadık. hepsi türk hekimlerine emanet edin bizi dedi. yunan doktorlar da bir süre sonra heveslerini yitirdiler ve iett şoforumuz ile kendilerini atatürk hava limanına geri bıraktık. organizasyonsuzluk, güvensizlik ve milliyetçilikten hoşlanmadığımı hatırlatan gün.

  • atilla taş'ın niran ünsal'a fena ayar verdiği program olmuştur.
    okan : en sevdiğiniz bilim adamı
    niran ünsal : victor hugo
    okan : victor hugo ? bilim adamı ?
    atilla taş : doğru diyor, sefiller'i buldu.

  • televizyondan;

    muhabir; servet, gecen hafta magazin basınında cıkan resimlerin bayan hayranlarını oldukca üzdü.
    servet; sanmıyorum bayan hayranım oldugunu .

  • demografi, dünya'da veya bir ülkede bulunan nüfusun yapısını, durumunu, dinamik özelliklerini inceleyen bilim dalıdır. yunanca demos (halk) ve graphein (yazmak) kelimelerinden meydana gelmiştir.

    demografi, dünyada veya bir ülkede bulunan nüfusun yapısını, durumunu, dinamik özelliklerini inceleyen bilim dalı. yunanca demos (halk) ve graphein (yazmak) kelimelerinden meydana gelmiştir. nüfusun coğrafyası veya nüfusbilim olarak da tanımlanır.

    demografi kısaca mevcut nüfusun; yaş, cinsiyet, evlilik durumu, geçim durumu, tahsil durumu gibi çeşitli sosyal ve ekonomik yönlerini inceleyen demografi; ülkelere ve bölgelere göre nüfus dağılımını ve doğum, ölüm, göç hareketi gibi gelişmeleri inceler