hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi
    edit: altından hangi dizi, hangi olay çıkacak akıllara sorular düşürür.
    edit 2: gökyüzünde bir anda beliren parmak izi ipucu olabilir.
    edit:3 ucu açık olay, ne olduğunu anlamak için takipte kalmak gerek.
    edit 4: soru işaretleri giderek artıyor bu yeni çağ ne zaman başlıyacak acaba?

  • sayelerinde koca bir nesil "-de" ve "-ki"nin kullanımını, her "şey"in ayrı yazılması gerektiğini öğrenmiştir. öğretemedikleri bir grup ruh hastası da başlık açıp bunlara söver.

    ben senin neyi kastettiğini anlamak için cümlenin gelişine bakmak zorunda mıyım dangoz adam? adam "de"yi yanlış kullanıyor, biz kafamızda düzeltip doğrusunu anlıyoruz, herif bir de utanmadan "yanlış yazarım nolmuş?" kafasına giriyor, ruh hastası da "doğru kullan" diyen oluyor. hem suçlu hem güçlü lan. yeni türkiye'nin yeni grameri.

  • memleket toprağı söz konusu olunca, değil peşmerge'ye yol vermek, bunların ağababası amerika'ya bile orta parmak işareti yaparak dehlemesidir. bunu hem gençliğinde kıbrıs harekatına karar vererek, hem de yaşlılığında 2. körfez savaşında komşusuna saldırmak isteyen amerika'ya yol vermeyerek yapmıştır. bir beyzbol sopasıyla hizaya gelip, sabah söylediğini akşam yalayan çakma liderlere nazire olunur.....

  • ege tarafını tercih edecekseniz bir kaç yer söyleyebilirim.

    -karagöl: izmir menemene yakın bu yere sakın ola ki menemen tarafından gitmeye kalkmayın. gerekirse yolunuzu uzatıp normal asfalt yoldan gidin. yoksa kocaman ormanlık alanda, daracacık ve engebeli toprak yolda harap olursunuz vallahi. mekana vardığınızda ise mutlu olabilirsiniz. hele ki sıcaktan ve kalabalıktan kaçtıysanız burası tam size göre. çadır alanı da var hazır çadır da. artık tercih size kalmış.

    - özdere kalemlik: yine izmir'den bir mekan ancak oldukça ifşa olmuş yani kalabalık. denize girebilme avantajına sahip ancak neredeyse 24 saat boyunca mangal yapan amcalarla dört bir yanınızın çevrileceğini unutmayın. ayrıca onlar o çadırları yazlık niyetiyle kullandıklarından, epey bir yerleşik hayata şahit olacaksınız.

    -bafa gölü çeri restoran: ikisini birlikte yazdım çünkü çadır kurduğumuz alan restorana ait bir yerdi. restoranın hemen yanıbaşına çadırınızı kurabilir ve tabi yeme içme ihtiyaçlarınızı restorandan karşılayabilirsiniz. sabah sizi kaz sesleri uyandıracaktır. ancak profesyonel bir çadır alanı olmadığını unutmayın. yani duş yeri vs. beklemeyin ama tuvalet tabi mevcut. ayrıca şarj ihtiyacınızı burada karşılayabilirsiniz.

    -karaburun dolungaz: sanırım gittiğimiz yerler içinde bizim için en ideal olandı. gidiş yolu epey virajlı ama değiyor. çadır alanları da çadırları da mevcut. denize girebilir, manzaralı bir yerden çadır alanı kapabilir ya da insanlardan uzak mekanlara yerleşebilirsiniz. içinde cafeteryası da mevcut.

    - didim tavşanburnu: girip çıkmamızın bir olduğu bu mekan oldukça kalabalık. çadırlar adeta yol kenarına kurulmakta. ayrıca belediyeye ait bir yer olduğu için epey kalabalık. tabii fiatları uygun ve denize girebilirsiniz.

    - varil barrel kamping: çadır ve dinlenme için oluşturulmuş yapay alan. çaba takdire şayan tabi ama çadır insanı bi doğallık aramıyor değil.

  • - i said saçlar no dedim!!
    - yes dedim anlaşıldı mı?
    - ok mum, i give up...
    - ohohoo... kanngraşüleyşıns!

  • bundan 7-8 sene sonra "ligi galibiyet sayısında 10.sırada bitiren, şampiyon olma ihtimali bulunmayan ve playofflarda sadece bir maç kazanacak bir takımdan bir oyuncuya nasıl olmuş da mvp ödülü verilmiş" diye daha çok sorgulanacak isim.

    şimdi anın esiri olduğumuzdan pek anlayamıyoruz ama nba tarihinin en tuhaf mvp tercihi oldu. ama oldu...

    bir diğer açıdan da düşünürsek, şahsen mvp ödülünün bir oyuncunun ne istatistiğine, ne galibiyetlerine, ne takıma kattığı değere verildiğini düşünüyorum. mvp ödülü "sezonun hikayesi" olan oyuncuya veriliyor. o yüzden zaten amerikalılar "narrative" diyorlar bu olaya... bu sezonun hikayesi de tartışmasız westbrook'du. hep o konuşuldu.

    dolayısı ile tarihte 2016-17 normal sezonunu russell westbrook ile etiketlemek belki de doğrusu oldu.