hesabın var mı? giriş yap

  • çalış,
    - denizin 50 metre altına techizatla dal, dalamadığın yere başka bilimsel çalışmaların ürünü teknik araçlar gönder, vakit ve kaynak tüket. kaynağın içinde ömrün de olsun...
    - yeni tütmüş volkanın dibine kadar gir. "dürtsem ısırır mı?" tedirginliğine denk bir tedirginlik yaşa. zehirli gazın içinde kaybol. binlerce santigratlık volkan damlaları arasında örnek topla...
    - 7. kat balkonundan bakmaya korkan insanların olduğu bir dünyada, gezegenin yörüngesine gir, gözlem yap. kainatın sırrına erişir gibi ol.
    - fırtına, kasırga, boran, tayfun kovala. felaketin hızını, çapını ölç.
    - kimsenin görmediği, görse de anlam veremediği, anlam verse de yorumlayamadığı mikroskobik canlıların uğruna hayatını ver. evladından çok bu tipsiz tek hücreli canlıları gör. sanki bir aşk doğacakmış gibi virüs, bakteri incele.
    - birkaç rakamın ve sayının, birkaç harfin ve işaretin oluşturduğu bir grafik dizilişin (formül) karşısında acz içinde bekle, düşün, kafa yor: "belki şu ana kadar fiziğe dair bildiklerimiz yalandı" şüphesinden dolayı.
    - ada ada, tepe tepe, okyanus deniz gez. kuş gözlemle, kertenkele incele, fil tedavi et, at takip et, gorille dostluk kur...

    sonra hıyarın biri ömründe ilk kez tanık olduğu bu gerçeğe, bilgiye, düşünceye sahip çıkıp desin: "bu yazıyordu zaten"

  • savaşmadan teslim olmak ve onuruyla yenilmek arasındaki farkı kavrayamamış insanların savunduğu fikir. çanakkale'de "zaten savaşı kaybedeceğiz" deyip savaşı bırakan bir millet olsaydık kurtuluş savaşı diye bir savaşımız da asla olmazdı.

  • bir arkadaşımın gönderdiği trt'nin yapmış olduğu belgesel ile haberdar olduğum belki de türkiye'deki en ilginç azınlığı oluşturan almanlar.

    alman-rus harbi'nde ruslara esir düşen bu almanlar evvela estonya'ya daha sonra da 93 osmanlı-rus harbi sırasındaki 1877 kars muharebesi sonrasında kars'a sürülmüşler. yüz yıldan uzun bir süredir bölgede kurdukları köyde yaşamlarını sürdüren bu insanlar, zaman içerisinde sağa sola ve hatta almanya'ya geri dönmüşler en nihayetinde de oldukça az sayıda kalmışlar.

    yalnız videoda anlatılan aile, devlet olarak durumu ele alış biçimimizi tüm saflığıyla gözler önüne sermekte. devlet televizyonunun yapmış olduğu bir belgeselde insancıklara iş dilendirtmeleri canımı sıkmıştır. youtube'daki yorumlardan okuduğum kadarıyla da insanların durumları hiç de iyiye gitmemiş. velhasıl çok az kişinin haberdar olduğu enteresan bir vaka olarak tarihte yerini almıştır.

  • vücut geliştirmeciler için en kolayı shake olarak tüketmektir. bir blender'ın içine:

    . 300-400 ml süt,
    . 2-3 çay bardağı kadar yulaf,
    . biraz ceviz, fındık,
    . 1 adet muz,
    . varsa 1 ölçek protein tozu

    bunları blenderda 1 dakika kadar karıştırıp afiyetle içebilirsiniz. yulaf falan kalmıyor zaten ortada.

  • bir şişko olarak desteklediğim önerme.eğer aptal insanlardan daha fazla vergi alınması kabul edilirse bunu da pekala kabul ederim. her yıl aptal insanlar ölmesin diye uyarı işaretleri vs kullanılıyor. benim verdiğim vergiler bu aptal tabelalara,uyarı levhalarına falan gidiyor. bu güzel uygulamayı başlatıp herkese örnek olalım hadi.

  • uzmanlar soğuk su ile yıkanmak daha sağlıklıdır, cildi güzelleştirir, kalp krizi riskini azaltır diyerek tavsiyede bulunuyor. hadi soğuk suyla yaz günü, dışarısı 40 dereceyken bir nebze olsun yıkanmak mümkün oluyor ama bu işi şu mevsimde yapmak cidden zor. buz gibi su değince vücuda affedersiniz insanın siki, taşağı kayboluyor büzüşmekten. dün banyo yaparken kombi arızaya geçip, kapatmış ateşlemeyi. köpüklü köpüklü kalmayayım diye devam ettim buz gibi suyla yıkanmaya, iki gün oldu hala ısınamadım.