hesabın var mı? giriş yap

  • bazılarının vatan hainliği dediği durumdur. bizi bu hale getirenler değil de hayatta kalmaya çalışan vatandaşlar hain öyle mi ?
    paramızı tuvalet kağıdı haline getirenlere bir laf yok mu?
    bu kadar mı yüzsüz utanmazsınız lan siz?

  • bime girildiginde: ayniligin sonsuz döngüsünü hissediyor insan. dost marka süt ürünleri reyonuna yakla$ip cebini yokladiginda en korkunc haliyle dü$üncelere sahibiz diyor haykirircasina. "varlik, oldugu gibidir, anlamsiz ve amacsiz; lakin bitmez tükenmez bir döngü icerisinde, yoklukta sonu olmayan bir bicimde:" sonsuz döngünün ke$fi ile nihilizmin sinirlarini zorlayan nihilizm budura variyor ve hicin sonsuzlugunda extremligin sinirlarini zorlayan dü$üncelerle le cola $i$elerini ariyor gözleri. hayatinin bo$a gecen anlarinda tattigi iksirin algisinda yarattigi o gecici hazzin sahteligi kar$isinda gercegin olmadigini, $eylerin kesin niteliklere sahip olmadigini ve ding an sich in varligini kesinkes reddettigini anliyor. hüzünlü reyon görevlisinin baki$lari bu yapay dünyanin yoklugunda kaybolu$un esrarini veriyor ve tanri´nin öldügünü en sonunda kabul etmek zorunda kaliyor.

  • ingilizce akademik bir metin yazarken yararlanabileceğiniz az bilinen ama etkili 5 araç.

    1) prowritingaid

    grammar hatalarını düzeltme özelliğine ek olarak, sıklıkla tekrarladığımız kelimeleri gösteren ve 'thesaurus' özelliği sayesinde alternatif kelimeler öneren harika bir site.

    2) ginger

    herhangi bir dergi için makale hazırladığımızda lehçe kullanımı (uk/us) konusunda net bir tutum sergilemek önemli bir ayrıntı; genelde ingiliz ya da amerikan ingilizcesinden birini seçip bu tutumu makale boyunca devam ettirmemiz bekleniyor.

    ginger uzantısını chrome'a ekleyerek bu konuda yardım alabiliriz. ek olarak, grammar ve spelling hatalarını da gösteren bu site, paraphrase etme konusunda da seçenekler sunuyor (önceliğimiz ingilizcemizi geliştirmek olmalı tabii ki).

    3) cliché finder

    metninizi siteye yapıştırdıktan sonra 'find clichés' butonuna tıkladığınızda, adının hakkını veren bu site gerçek anlamda 'klişe' ifadeleri bulacaktır. ayrıca, ginger uzantısı ile uyumlu bir şekilde çalışıyor.

    4) word counter

    kelime çeşitliliği, akademik yazmanın önemli unsurlarından biri ancak bazen aynı kelimeyi çok defa kullanırız ve bunu fark etmeyiz. tam da bu noktada yararlanabileceğimiz güzel bir site.

    spelling ve grammar hataları için grammarly pro versiyonuna yönlendirecektir. grammarly free versiyonunun ayrıca kullanılmasını tavsiye ederim.

    5) slickwrite

    sitede yer alan 'start write' seçeneğine tıkladıktan sonra metni incelemek için kopyala-yapıştır yapabilir ya da dosya formatında yükleyebiliriz.

    hatalarımızı ve kompleks yapıları inceleyebilir, kelime kullanımını kontrol edebiliriz. ek olarak, kullanmak istediğimiz bir kelimenin çağrıştırdığı kelimelere (word associations) bakabiliriz.

    6) toggl

    bazen yazarken, çalışırken veya dil öğrenirken bir süre belirlemek ve o süreye sadık kalmak bizi motive edebilir.

    debe editi: vaktim oldukça bu tarz girdiler paylaşıyorum daha önce de paylaştım daha çok kişiye ulaştırıp herkes faydalansın diye aşağıya bırakıyorum.

    yazılımcılar için faydalı siteler için
    (bkz: #130341007)

    okulda işinize yarayacak web siteleri için (bkz: #129964536)

    hayatınızı renklendirmeye aday siteler için (bkz: #129053684)

    ücretsiz e kitap siteleri için (bkz: #128577827)

    ücretsiz yabancı dil öğrenebileceğiniz web siteleri için (bkz: #128416083)

    ücretsiz bir şekilde dil öğrenebileceğiniz siteler için (bkz: #125347920)

    tamamen ücretsiz bir şekilde kitap/makale indirebileceğiniz bazı siteler için (bkz: #125799708)

    keşfetmeniz gereken 33 web sitesi için (bkz: #123002804)

    tüm dünyada bedava erişime açılan dijital platformların listesi için (bkz: #103777256)

    yale üniversitesinin gelmiş geçmiş en popüler dersi iyi yaşam bilimi için (bkz: #104306233)

    ücretsiz etkinlikler için (bkz: #104431332)

    dünyanın en iyi üniversitelerinde alabileceğiniz bedava dersler için (bkz: #104607931)

    100 tane faydalı internet sitesi için (bkz: #105206123)

    sanal müzeler için (bkz: #105653818)

    netflix 10 adet belgeseli 14 ayrı dilde (bkz: #105655832)

    ücretsiz tiyatro oyunları için (bkz: #105890633)

    ücretsiz yeşilçam filmleri için (bkz: #106802290)

    herkesin işine yarayacak bazı siteler için (bkz: #107410884)

    herkesin işine yarayacak bazı diğer siteler için (bkz: #107804605)

    gündelik hayatta işinize yarayacak bazı internet siteleri için (bkz: #117766867)

    evden ziyaret edebileceğiniz sanal müzeler için (bkz: #119369736)

  • birkaç ay içinde özetle şunlar oldu; çok sevdiğim dedem sağ çıkma ihtimali düşük bir beyin ameliyatı geçirdi, akciğer kanseri olduğu ortaya çıktı, kemoterapi almaya başladı, annem iflas etti, cepte beş kuruş kalmadı, akşam yemeği olarak yemekhaneden ekmek çaldığım günler oldu*, evi satışa çıkardık. beş kardeşler, diğer kardeşlerinin hepsi çil yavrusu gibi dağıldı, dedeme sadece annem bakıyor ve telefonda sürekli teyzemlerden aldığı taciz telefonları yüzünden ve ödenmesi gereken kredileri yatıracak para olmadığından sinir krizi geçirir hale geldi, biz bir arkadaşımla birbirimize girdik, hop tek dersten kalırsam okulun uzayacağı stresli sınavlarım başladı, zaten hali hazırda okulu uzatmışım, bitirmeye çalışıyorum, sınavların tam ortasında bir dünya sebebin birleşmesiyle ev taşımak zorunda kaldım. tam sınavlar bitti, memlekete gittim, hastanelerde koşturuyoruz pat başka bir kötü haber.... artık son nokta gibi geldi.

    derin bir nefes aldım, dolu dolu ulan dedim hayat ben senin ta amk. ne bok yemeye çalışıyorsun? birkaç gün kafam güzel gezdim. sonra sakinleştim. kalktım ayağa.

    mevlana'nın bir sözü var, diyor ki; ''her şeyin üstüne gelip, seni dayanamayacak bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme; işte orası kaderinin değişeceği noktadır.''

    her şey insan için. hikmetinden sual olunmaz, vardır elbet bir hayır. sıkıntılar gözüne perde olmuşken görmeyi bekleme. geçer gider. su yolunu bulur bir şekilde. pollyanna olacak son insanım ama sabah ola hayrola güzel kardeşim. bir şeyler değişip de bunlar olduysa, başka şeyler değişir neler neler koyar önüne. gecenin en karanlık anı şafağa en yakın anıdır. takma. şafak doğan güneş.

    edit: dedem o yıl rahmetli oldu. teyzelerimle bir daha hiç görüşmedim. annem işlerini düzeltti, borçlarını kapattı ve emekli oldu. ben geçen yaz nihayet diplomamı aldım. şimdi az aksiyonlu, işten eve gidip gelmeli bir hayatım var. ufak tefek günlük sorunlar dışında can sıkıcı pek bir şey olmuyor. öyle işte sevgili sözlük...

  • ''ibrahimovic erkan'ı aradı iyi ki trabzon'u seçtin dedi'' diyebilen bir mafya kılıklı adamın lafıyla ''defolsun gitsin'' diyecek dengesizleri ortaya çıkaran reis.

  • yukarıda birinin daha yazdığı gibi orada mahsur kalıp da öldüyse en korkunç korku filminden daha ürkütücü bir ölüm olmuş demektir. düşünüyorum da ben asansörde kalıp sesimi kimseye duyuramasam, günlerce bi umutla beklesem ama kimse duymasa.. yok yok düşünmeyeyim en iyisi. sanırım birinin öldürüp cesedi oraya koyması iyi ihtimal oluyor bu durumda.