hesabın var mı? giriş yap

  • çoğunuzun yaklaşımı filmlerden haliyle yanlış ve eksik.

    bruce wayne'in tony stark'dan daha fazla eğitim geçmişi vardır. kendini daha geniş yelpazede geliştirmiştir.

    asya kültürü
    orta doğu kültürü
    afrika kültürü
    avrupa tarihi
    fizik
    mühendislik
    biyoloji
    sosyoloji
    kinesioloji
    kimya
    psikoloji
    politika
    bilgisayar
    kriminoloji
    dövüş sanatları
    sanat tarihi
    antropoloji

    bunun yanında tony stark daha çok mühendislik ve fizik alanında birikimlidir.

    termonükleer astrofizik
    programlama
    makine/teknik
    robotik teknoloji

    bu iki karakteri "ehe mehe tony kendi aletini kendi yapıyür ama bruce uşağına yaptırıyür bu yüzden tony daha zeki ehe mehe" seviyesine indirgemek beş yaşındaki çocuk işidir. şirin; fakat salakça.

    - tony adapte olur, bruce hazırlıklı.

    - tony yenildikçe silah gücünü geliştirir. bruce wayne'in silah gücünü geliştirmesi için bir dövüşe, kavgaya, savaşa, yenilgiye ihtiyacı yoktur. iyi bir dedektif olduğu için araştırmasını, hazırlığını çok çok önceden yapar. düşmanının karşısına öyle çıkar.

    - tony impulsive'dir. bruce calculated.

    - tony iron man personasını saklamaz. topluma açar. haliyle çok kolay hedef haline gelir. kartlarını açık oynar. çok risk alır.

    - bruce wayne'in batman olduğunu bilen kişi sayısı çok çok azdır. haliyle batman'in jurisdiction'ı daha geniştir. eli kolu daha uzundur. hareket alanı sınırsızdır.

    neyse uzun uzadıya çizgi romanlardan örnek vermek yerine hepinizin bildiği filmlerden bir başka örnek vereyim: tony yenildikçe, dayak yedikçe iron suit'unu, shield'ini geliştiriyor. mcu'daki filmlerde bunu bariz gördük. bruce wayne ise bvs'de superman'in karşısına bir kere çıkıyor ve tam, hazır çıkıyor. bu yüzden başarılı oluyor (lex'in planı ortaya çıkmasaydı bildiğin şişleyecekti sups'ı). tony ise başarısının bedelini hayatıyla ödüyor.

    bu kadar basit. ikisi de akıllı. ikisi de zeki. ama bruce wayne daha akıllı ve daha zeki. çünkü daha birikimli ve daha tecrübeli. hayata bakış açısı, felsefesi, motifleri de bunda bir etken tabi. suçluyu anlıyor. o yüzden suçun kökenine inebiliyor. ha bir de bruce bildiğin whackjob, lol. kırık herif baya. şeytanları bol. bitmek bilmeyen bir iç çatışmaya sahip. ikilemlerle dolu. manyağın teki. tony bildiğin düz, yüzeysel bir adam.

  • ashton kutcher'a twitter'dan bir kaç kere mention atmışlığım var, henüz cevap yazmadı belki ama kendini zor tuttuğuna eminim. şimdilik kendisini ağırdan satarak beni etkilemeye çalıştığı ortada ki bunu da uzun soluklu bir ilişkinin başlamadan önceki karşılıklı etkilenme döneminden alınan hazın ertelenerek uzatılması olarak algılayabilirsiniz. dolayısıyla kendimi söz konusu gruba gururla dahil ediyorum.

  • bizi ne bağlar acaba? aihm bağlamıyor bm bağlamıyor nato bağlamıyor o zaman biz neden buralara üyeyiz ve temsilci bulunduruyoruz?

    edit: bir yazar arkadaşın mesajını ekleyeyim
    anayasa mahkemesi de bağlamıyor hatta başkanını dolaylı tehdit de ediyoruz. süper demokratız

  • doğru bir harekettir.
    ancak samimi değildir.

    bu bakanlardan aynı hareketi
    çocuk gelinler,
    çocuk tecavüzleri,
    çocuklara fuhuş yaptırılması ve
    kasabanın ileri gelenlerince çocuklara topluca ve sırayla iğfal ayinleri konularında da gerekenleri yapmalarını bekleriz.
    yapmadıkları sürece samimi gelmeyecektir.

    zîra bu zihniyetin en önemli sorunu ve hedefi esasen alkollü içki !
    yoksa 16 yaşındaki kız iğfal, istismar, tecavüz edilmiş, zerre zikinde olmaz.

    edit: neymiş ? zerrece samimî değillermiş kardeşim. çünkü çocukları koynuna alanları yasa ile suçsuz kılacaklar.

  • tamam. ikna oldum hemen evde bira yapımına, küvette boğma rakı yapmaya başlıyorum.

    "vpn kullan"
    "sarma sigara iç"
    "evde bira yap"

    bir sonraki aşamayı merak ediyorum gerçekten.

  • bizimki neden kontrol edilmedi arkadaşlar durduk yere tedirgin olduk gece gece? pazartesi en yakın okula gidip ilgililere gösteriyorum.

  • 7 yaşındaki kızımla alerji testi için hastanede sıranın bize gelmesi beklenmektedir:
    - ne o kızım? mırıl mırıl ne konuşuyorsun?
    - dua ediyorum baba?
    - ne duası?
    - alerji duası.
    - nasılmış o dua?
    - allaam n'olur brokoliye alerjim olsun, çikolotaya olmasın.

  • her iş çıkışı sonrası, illa bi a101’e uğrar; öyle eve giderim. bugün de perşembe olduğundan uğrayayım dedim. bilgisayar kampanyasını biliyorum ve bana yâr olmayacağını bildiğimden, alma düşüncesine bile girmedim.

    neyse, salına salına yürürken, bizim çengelköy şubesinin depo kapısı, hemen arka taraftadır. şube müdürü, battaniyeye sarılmış iki kutu ile çıktı depodan. şöyle takip ettim çıkışını ve örtüyü açınca hooop iki adet lenovo bilgisayar :)

    şaşırdım mı? tabii ki hayır... sistem böyle maalesef. adalet, hak, görgü, ahlak, erdem... bunları “ucuzluk” markette bekleyip de üzmeyin kendinizi...

    tanım: müşteri alsın diye numunelik gönderilen kampanya ürününü, battaniye ile dükkandan çıkartan müdürlere sahip marketler zinciridir... fazlası var; eksiği yok...