hesabın var mı? giriş yap

  • kimsenin yardım etmesine gerek olmayan hasta kadın. fas'a uçak kaldıran sağlık bakanlığı bir zahmet bu kardeşimizin tedavisini üstlensin.

    kendi vatandaşına bu kadar düşman bir iktidar yoktur tarihte.

  • normal sezon bugün itibariyle tamamlandı ve haftaya cumartesi wild card turu başlayacak. bu entryde wild card yapan takımlardan bahsedeceğim.

    new england patriots: son şampiyon sezona fikstür avantajının da etkisiyle 8de 8 yaparak başlamıştı. ancak son hafta evinde dolphins'e kaybederek wild carda kaldılar. 2009'dan sonra ilk kez wild card oynayacaklar. titans onları bu turda pek zorlayamaz ama patriots superbowl yapar mı emin değilim bu sene.

    tenessee titans: daha önceki 3 sezonda olduğu gibi titans bu sezonu da 9-7 bitirdi ve 2017'de olduğu gibi playoff oynamaya hak kazandı. bana göre bu takımın maksimumu da bu. oyunculuğu döneminde patriots'la 3 şampiyonluk yaşayan koç mike vrabel ve 5. haftdan itibaren mariota'nın yerini alan ryan tannehill ilk playoff maçlarına çıkacak ve altışar yüzüğü bulunan belichick brady ikilisine karşı işleri çok zor.

    buffalo bills: bills ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri ancak hücumda josh allen'in iyi performansına rağmen kısıtlılar. bu da onları bahis siteleri nezdinde superbowl'u kazanma olasılığı en düşük takım yapıyor. houston karşısında favori değiller ancak kazanmaları da çok büyük sürpriz olmaz.

    houston texans: texans da rakibinin tersine savunmada kötü hücumda iyi. bana göre tam bir normal sezonu takımı. bills maçı çetin geçecektir.

    philadelphia eagles: eaglew rams'den kötü dereceye sahip olmasına rağmen nfc east birincisi olarak playoff yaptı. bu sene gerçekten çok inişli çıkışlı ve sakatlık sorunlarıyla geçti, buna rağmen son 4 maçı kazandılar. sürekli sakatlık sorunu yaşayan qb carston wentz ironik şekilde şu anda takımdaki yıldızlardan tek sağlıklı olanı. bu kadar sakatlık sıkıntısı olmasaydı koç doug peterson şapkadan tavşan çıkarır derdim ama bu şartlarda seahawks'ı geçmeleri çok zor.

    seattle seahawks: seahawks için olumlu şeyler; deplasmandaki 7-1lik dereceleri ve russel wilson'un mvp standartlarında bir sezon geçirmesi. kolu kanadı kırık eagles'ı geçerler ama sonrası zor gözüküyor.

    minnesota vikings: kirk cousins belki de istikrarsızlığın tanımı. haftaya pazar iyi cousins'ı mı kötü cousins'ı mı izleyeceğiz büyük muamma. bu sene vikings deplasmanlarda kazanma derecesine sahip hiçbir takımı yenemedi. ayrıca son playoff deplasman galibiyetini 2004'de aldı. iyi bir sezon geçiren dalvin cook büyük ihtimal pazar günü sahada olacak ama superdome'da saints'ı yenmeleri için sıradışı şeyler olması gerekiyor.

    new orleans saints: saints, izlemekten en keyif aldığım takımlardan biri. sezon başında başparmağından ameliyat olan drew brees çok formda. micheal thomas da aynı şekilde. geçen sene verilmeyen passing interference kararıyla superbowl yapamamışlardı. bu sene her ne kadar superbowl yolları çok engebeli olsa da başaracaklarını düşünüyorum. wild cardda vikings'i geçmeleri çok olası.

  • polisin sizden kimlik isteme yetkisi vardır. sizden kimlik isteyen polise kimliğinizi göstermezseniz bunun sonuçları vardır. bir kadın gidip de polise zorla kimlik veriyorsa başka tabii. yani polis sizden kimlik isteyip kimliğinizdeki bilgileri kullanarak size sosyal medyadan arkadaşlık isteği göndermişse, ileti yollamışsa en basit ifadeyle devletin kendisine verdiği yetkiyi kişisel amaçları için kullanmıştır. bu da kanunlara aykırıdır. meslek etiği açısından da asla doğru değildir zaten. kısacası bir kadın polise kimlik göstermediğinde nasıl ki bir sonuçla karşılaşacaksa benzer bir sonuçla da o kimlik bilgilerini kullanarak sosyal medyadan arkadaşlık isteği vs. gönderen polis de karşılaşmalıdır.

  • ülkenin en şımarık kenti ve nüfusu trabzon. sloganları "bize her yer trabzon". onların bayrakları her yerde dalgalanacak, her gittikleri yerde trabzon'daymış gibi davranacaklar ama karşı taraftan aynı talep gelse neredeyse silah çekip vuracaklar. trabzon'a istanbul takımlarından birinin bayrağı asılsa şehir olarak cinnet geçirecekler ama istanbul'un köprülerine bayrakları asılacak. hayat onlara güzel. işine gelince bizans, bayrağın asılacak olunca "istanbul'un köprüleri". biri de demiş ki lige renk menk katan, şanlı trabzon. şanlı manlı değil, rezilsiniz.

    edit: mesaj atıp küfreden, hakaret eden, "zaa kudur" diye yazan trabzonlu arkadaşlara teşekkürler. tespitlerimi haklı çıkarmış oldular. istanbul'da elbette diledikleri gibi davranabilirler. trabzon'da aynı özgürlüğü bulamayacak olmak problem.

  • fantezi müziğin çok bilinen birkaç şarkısını trip hop, post punk kıvamına sokup cover'lamış, bence tatlı iş çıkarmış arkadaş/arkadaşlar. yakında bu başlığın altı dolar diye tahmin ediyorum. biraz meçhul şarkıcı gizemi yaratsalar da klipler, sosyal medya kanal kullanımı ve tabii cover'ların kendisi epey başarılı olmuş. özellikle bülent ersoy cover'ı aşırı saçma, aşırı güzel. dinleyin.

  • yıllar önce ağzına kadar dolu bir iett otobüsünde arkalardan şoföre bir ses yükselir.

    - zaten akraba olduk, daha fazla alma da miras bölünmesin.