hesabın var mı? giriş yap

  • evlenmeden önce kırmızı çizgilerimden biri de doğacak çocuğa çift isim ve ebeveyn ismi koymamaktı. çocuk doğmadan dedesi ölünce tutturdular dedesinin ismi de dedesinin ismi diye. çocuğu doğuracağım diye aylarca gözler tavanda yatalak olan ben, 9 ay boyunca 1 kere arayıp sormayan, bir ihtiyacın var mı demeyen tipleri çocuğumun ismine karıştıracak değildim. hâlâ bayramlarda falan hayatımda ilk kez gördüğüm tipler niye dedesinin ismini koymadınız diyor. bir gün birine çünkü eşşeğin sikinden ötürü deyip sıkacağım gırtlağını o olacak.

    debe editi:
    2 gündür mesaj kutumu ve beğeni butonunu patlatan arkadaşlara teşekkür ediyorum. aynı dertten muzdarip çok fazla insan varmış, yalnız değilmişiz.
    nadir de olsa hakaret edip bela okuyanlara ise tek lafım; devran dönüyor, geleneksel toksik aile yapınızın içinden geçeceğiz, bu daha ne ki ahahahaahasslkj ruh hastaları sizi :)))

  • sözlükte yine zulmü lanetlemek yerine, o şöyle yapmasa bu böyle yapmazdı şeklinde iki tarafından da yaptıkları meşru görülecek, ölen masum insanlar kimsenin umrunda olmayacaktır. istisnalar olabilir.

  • bana entry sildiren, taraftarı olduğum kulüptür. son süreçte didier drogba ile alakalı yazdığım entry'leri sildim. sildim çünkü haksızmışım. tribünlerde hakikaten bahsedilen ırkçılığı yapan pislikler varmış ve benim taraftarı olduğum, çocukluğumdan beri desteklediğim kulübüm bu pislikler hakkında gerekeni yapmak yerine, türlü türlü sözde video/fotoğraf kanıtlarıyla bu adamları savunur duruma geçmiştir.

    benim kulübümün savunulacak bir yanı yok. yok çünkü yönetenler, 3-5 çapulcunun yaptığı pisliğin 106 yıllık bir tarihe leke sürmesine göz yummakla kalmayıp, bu lekeye alet olmuştur.

    tükürdüğümü yalıyorum arkadaş. didier drogba; sesli isyan ettin ya, helal olsun.

  • 2 maçta 1 gol bile atamadığımız fenerbahçe'ye balıkesirspor'un 41 dakikada 3 gol attığı maç. hay yapacağımız şampiyonluk yarışının...

    not: tiner çekiyorum.

  • algoritması sorulmuş tatmin edici bir cevap olmadığından anlatayım.

    kuru asıl belirleyen yerli ve yabancı piyasa yapıcı bankalardır. buna interbank piyasası denir. belirlendiği yer londra yada istanbuldur denemez çünkü elektronik olarak gerçekleşir.

    piyasa yapıcı bankalar her saniye elektronik platformlara dolar tl yi almak istedikleri fiyat ve satmak istedikleri fiyat olmak üzerq alış ve satış kotasyonu girer. bloomberg, reuters,360t , integral vs gibi yazılımlara girilir yani bu kotasyonlar. bu platformlar öenek olarak akbank ın girdiği kotasyonu alır citibankla eşleştirirae anlık fiyat oluşmuş olur. aslında borsanın işleyişi gibidir.

    bu platformlarda her an yaklaşık 200 banka alım satım kotasyonlarıno girer sistem emirleri eşleşir ve anlık genel bşr fiyat oluşmış olur. dolar tl olarak ekranda gördüğünüz rakam bu.

    siz bu bankalar arası piyasaya erişemezsiniz sadece bankalar emir girebilir.

    bu sistemlerde oluşan fiyat sonra banka tarafından kendi platfomlarında üstüne marj eklenerek internet sitesinde şubede yayınlanır siz de o fiyattan alım satım yaparsınız.

    örnek sistemde oluşan alış 8.3040 satış 8.3060 sa banka bunu kendi cep şubesinde 8.3010 8.3080 yapar hem alım hem satımdan kazanır.

    döviz büroları da bloomberg reuters vs üstünden bu oluşan kuru alırlar ve ona göre kendi marjlarını ekleyip yayınlarlar.

    bu sistemler döviz bürosuna banka ile işlem yapma hakkı da tanır yani ekrandan gördüğü fiyst üstünden banka ile işlem yapabilir. ama bu bankalae ararası piyasa değil banka ile 1-1 işlemdir.