hesabın var mı? giriş yap

  • topal paşa'nın sağ kolu af dilerken "topal beni kandırdı, lüffen padişahım, kandırıldım" diye haykırdı. iv. murat'ın sağ kolu silahtar da "kanmasaydın paşaam" dedi.

    tanıdınız mı bu replikleri? tanıdınız tanıdınız.

  • ıı. basileios'un yeğeni.

    978 doğumludur.

    47 yaşında prenses, 50 yaşında imparatoriçe olmuştur.

    babası tarafından everildiği memur asalet sınıfının bir temsilcisi olan istanbul valisi romanos argyros ile mutsuz oldu (1028-1034). fani hayatın nimetlerine olan susuzluğu onu yakıp kavuyordu. evliliğinde sevgisiz kaldığı yetmezmiş gibi aidatı da elinden alınmıştı. aşkı bulduğu vakit imparator eşini gözden çıkarmaya hazırdı. nitekim harem ağasının kardeşi olan köylü çocuğu genç mikhail'e aşık olunca ihtiyar eşini ortadan kaldırttı. bu olayın akşamı da genç aşkıyla evlendi. böylece mikhail imparator oldu (1034). lakin bu sırada 56 yaşında olan zoe umduğunu yine bulamadı. zira genç aşkının ona olan ilgisi tahta çıkar çıkmaz son buldu. üstelik önceki eşine karşı davranışından ötürü tehlike addedildi ve göz hapsine alındı (1034-1041).

    4. mikhail ölünce yerine yeğeni 5. mikhail geçti. zoe bu imparator tarafından manastıra kapatıldı. bu olayın ardından asalet ve kilise sınıfı birleşip 5. mikhail'i tahttan indirdiler ve zoe ile kardeşi theophano'yu tahta çıkardılar (nisan 1042).

    zoe ve kardeşi theophano'nun ortak iktidarı çok kısa sürdü. kabiliyetsizlikleri bir yana aralarında büyük bir nefret vardı. bu halde yürütme kontrolden çıktı. iktidarı bir erkeğe bırakma kanaati doğdu. böylece zoe üçüncü evliliğini yapacaktı. senatör konstantinos ile evlendi ve konstantinos imparator oldu. zoe 64 yaşında idi.

    konstantinos saltanatını zoe ve kardeşi ile paylaştı. hep beraber devlet hazinesini har vurup harman savurdular. zoe ile konstantinos arasındaki ilişki hayli genişti. zoe, imparator eşinin ikinci karısının yeğeniyle apaçık aşk ilişkisi içinde oldu. bu arada halkın tepkisini de umursamıyordu. imparator olan eşi konstantinos ise metresini saray törenlerinde zoe ile birlikte takdim edecek denli rahattı...

  • ekşicinin teki yazmış "bugüne kadar yapılmış en ileri seviye müziği yapıyor adam , resmen türkçe rap i ileriye taşıyor " diye.

    afedersiniz de bilgisayara şarkı söyleten adama en ileri falan denmiş. düz yazıyı okuyor kalanını yazılım yapıyor sizin de dibiniz düşüyor.

  • baz modeli için istenen rakam doğru ise dacia satışlarını arttıracak modeldir a3.
    3 renk dacia alır onlara binerim, panpalara konvoy yaparım, fransa boykotu olursa rengi ilk solanı yakarım, bir şey daha yapabilirim ama teknik olarak zor, o derece.

  • %100 saf katkı maddesiz hindistan cevizi yağı alıyorsunuz. dubai'den alma getirtme şansınız varsa en safına ulaşma ihtimalimiz yüksek fakat macro center'larda satılan hindistan cevizi yağlarının da iyi olacağını düşünüyorum.

    neyse hindistan cevizi yağımızdan bir miktar alıp karbonbatla diş macunu kıvamına getirip dişlerimizi bir güzel fırçalıyoruz. ilk seferden diş etlerini çok zorlamamaya dikkat edin. alışana kadar biraz mide bulandırıcı gelebilir yutmayaya özel gösterin. üstünden macunla fırçalayıp yağdan kurtulun.

    sonuç bembeyaz dişler.

    arap halkının diş beyazlığının sebebinin bu formüle dayandığını duymuştum ve uyguladıkça mantıklı gelmeye başladı.

    cihazlara, dişçilere, acılara gerek yok düzenli kullanımda farkı görürsünüz.

  • (annesiyle telefonda konusuyoruz.. ben is yerindeyim onlar evde..)
    annesi: bıdı bıdı bıdı..
    ben: hmm.. yaaa... hmm..
    annesi: dur bak atakan sana bişi sölicekmiş.. atakan'ı veriyorum.
    atakan(5,5): alo? baba..
    ben: efendim oğlum..
    atakan: delta force oynarken tankı nası patlattım biliyo musun?
    ben: nası patlattın?
    atakan: tahtayla..
    ben: tahtayla mı???!!
    atakan: tahta tabii.. zoruna mı gitti... hihohahahahahah...
    ben: !!!!

    (bkz: gora)

  • 'demokratik tepki, bir haktır. yeter ki şiddete bulaşılmasın.' kısmında güldürmüş, bir mizah yazarı cümlesidir.

    sen komik misin abdülkadir?

  • muharrem ince’nin “zekeriya öz”demesinin saniyesinde nagehan alçı’yı ekrana getiren yönetmen, sen harika bir detaysın. vicdani reddine kurban olduğum.

  • buram buram samimiyet kokan video. abi gözünüzü seveyim göz var izan var. malum şahıs ile kıyas kabul etmeyecek kalitede bir adam.