• hürriyet yazarı abdulkadir selvi'nin köşe yazısında dile getirdiği iddia.

    --- spoiler ---

    ikinci gezi mi planlanıyor

    demokratik tepki, bir haktır. yeter ki şiddete bulaşılmasın.

    disk’in izmir’de hayat pahalılığını protesto için düzenlediği eyleme o gözle baktım.

    hatta bu eylemleri türkiye çapına yaymak istiyorlar şeklindeki değerlendirmelere de itiraz ettim.

    ancak 20 kasım cumartesi günü ankara batıkent’te yine ekonomik gerekçelerle yapılan eylem, kafamda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. batıkent’te bugün de savaşa, yoksulluğa, erkek ve devlet şiddetine karşı bir eylem var.

    şiddete bulaşmayan, demokratik bir eylem olduğu sürece sorun yok. hatta örgütlü ya da örgütsüz sivil tepkiyi demokrasinin seviyesiyle doğrudan ilintili görürüm. ama bu, benim bu eylemlerin arkasında ne var sorusuna yanıt aramama engel olmadı. ”ikinci ‘gezi’ mi planlanıyor?” sorusunu daha ciddiye almama vesile oldu.

    ben her şeyde bir gezi belirtisi aramayı doğru bulmuyorum. ama gezi olaylarının da önce çevre duyarlılığı ile başladığını unutmamalıyız. gerçekten de 30-31 mayıs ve 1 haziran’da “üç beş ağaç işiydi” ancak fetö’cü zabıta ve polislerin sabaha karşı çadırları yakmasıyla yaşanan provokasyonla gezi bambaşka bir hale büründü. türkiye’deki en yaygın ve en uzun süreli kalkışma girişimine sahne oldu.
    --- spoiler ---

    kaynak
  • 'demokratik tepki, bir haktır. yeter ki şiddete bulaşılmasın.' kısmında güldürmüş, bir mizah yazarı cümlesidir.

    sen komik misin abdülkadir?
  • bu yazıyı yazan zata bir öneri. 5 arkadaşını toplasın, kızılay meydanında zamlara hayır diye bağırsın. o zaman görür barışçı eyleme verilen tepkiyi.
  • 1 amerikan doları, 11.7 türk lirası olmuş. ne gezi parkı, ne başörtülü bacım siyaseti sökmez artık. bu millet açlıkla sınanmasın istedik, ama bu millet açlığı tercih etti. yaşayıp daha beter günleri göreceğiz.
    edit: 1 amerikan doları 12 türk lirası.
    edit 2 : 1 amerikan doları 12.30 türk lirası
    edit 3 : 1 amerikan doları 12.48 türk lirası, uçuyoruz artık yetişemiyorum.
    edit 4 : 1 amerikan doları 12.60 türk lirası
    edit 5 : 1 amerikan doları 13.5 türk lirası… emeği geçenlerin allah bin türlü cezasını versin.
    edit 6 : 1 amerikan doları 16.40 türk lirası… faiz sebep, enflasyon netice !
    edit 7: 1 amerikan doları 17.22 türk lirası…
    edit 8: 1 amerikan doları 17.72 türk lirası…politika faizi 14% ! hani nas vardı ? ne oldu ona ? sıfırlasana kardeşim faizi görelim !
    edit 9: nas varmış ve asla geçilmezmiş. 22 eylül’de gelen güncelleme ile 1 amerikan doları 18.40 türk lirası. politika faizi 12%.
    edit 10: nas var nas diyerek 1 amerikan doları 21.90 türk lirası oldu. 7 haziran son güncelleme tarihimiz oldu.
    edit 11 : nas vs artık yok 1 amerikan doları 26.95 türk lirası. bu vahim tabloya sebebiyet verenlerin allah cezasını versin.
    edit 12: nas bitti, 4 ekim tarihi itibariyle bir amerikan doları 27.56 türk lirası. daha beter olacağız.
    edit 13: nas mı ? lütfen rasyonel olalım. 14 kasım itibariyle 1 amerikan dolayı 28.62 türk lirası. 40 günde 1 liradan fazla değer kaybetmiş türk lirası. emeği geçenin allah cezasını versin.
    edit 14: 13 nisan 2024 tarihi itibariyle 1 amerikan doları serbest piyasada 32.76 türk lirası. emeği geçenin allah cezasını versin.
  • mamaları bitecek diye endişelenen bit yavrularının son çırpınışları.
    edit: darbeye karşıyız ancak askeri darbeye karşıyız. halkın yaptığı darbeye devrim denir. devrimi sokakta başlatıp sandıktan sonrada kodeste bunlarla hesaplaşmalıyız.
  • normalde insan içine çıkacak yüzü kalmaması gereken kişiler hala konuşuyor hala hedef gösteriyor hala toplumu geriyor.

    çok merak ediyorum bu tiplemelerin etrafında "ya yeter kötüsün, düşkünsün ama bu kadar da rezil olma, komik olma, hatta kışkırtıcı olma diye" uyaran çocuğudur, eşidir, ablasıdır, eniştesidir biride mi yok? hadi yok bak iktidar gidici benden daha beter tipler ufak ufak yanlıyor chp'ye, ekrem'e, iyip'e falanda mı demez insan?

    tanım: herhangi bir sivil eylemi (ki bu sokak köpekleri hakları bile olabilir) 2. gezi denemesi diye cahil kesime palalarla saldırmaları için hedef göstermektir.
  • boktan bir iddia.

    bu kötü ve aşağılık varlıkların başları sıkıştığı zaman başvurdukları birkaç yöntem var ki artık herkes ezberledi ve kabak tadı verdi.

    - birilerini fetöcü ilan etme
    - ikinci gezi mi planlanıyor sorusunu ortaya atma
    - bunlar pkklı

    hiçbir şey üretemeyince yapabileceğin tek şey verginin de vergisini almak ve halkı kutuplaştırmak.
    çünkü ülke insanına sunabilecekleri hiçbir şey yok.
    ne adalet, ne insanca yaşayabilme hakkı ne de medeniyet.
    koskoca ülke bir iett memurunun iki dudağına bakıyor.
    onun da kapasitesi bu.
  • protestoların önünü kesmek için uygulanan yeni yöntem. daha protestolar olmadan yapacaklara "tü kaka" demeye başladılar. ufak ufak insanların beynine işleyecekler böylece "bak zamnları protesto ederseniz teröristsiniz" algısı oluşturacaklar. yer mi? yemez. zira en klişe tabirle kriz tencereye sıçradı artık. bir kişinin meydana çıkıp yuh demesi yeterli. önceden insanların korku duvarları kalındı.. kolay kolay ses etmiyorlardı ama artık öyle değil. korku duvarı binaların duvarlarından ince ki bunu 1-2 sefer gözlemledim. 1 kere markette 1 kere de peynir aldığım şarküteride. 1 hafta önce aldığı ürünü 1 hafta sonra aynı fiyata alamayan. tipik anadolu seçmeni, kendi beyanı ile 19 yıldır akp'ye oy veren teyzenin "allah belalarını versin 3 gün sonra gelirler kapıma oy istemeye" şeklinde başlayan söylemi bir anda tüm şarküteriye yayıldı. bakkalda da benzer bir durum oldu. akp ilçe yönetiminde yer alan bir tanıdığıma eşinin istifa et. etmeden eve gelme dediğini,herhangi bir şekilde belediye başkanı adayı olursan kesinlikle oy vermem" dediğini de biliyorum ki bunu diyen teyze daha 1 yıl öncesine kadar tayyip güzellemesi yapıyordu. üstelik bu teyzenin 2 kızı da akp sayesinde okudukları bölümle alakası olmayan bakanlıklarda çalışıyor. (kendisi amcamın kızı olur.) ha benim şahit olduğum bu örnekler ne kadar genel geçer olduğu tartışılır. 2 örnek yeterli gelir mi tartışılır elbette. ama 35 yaşındayım ve buna bu kadar açık açık ilk defa şahit oluyorum. en fazla içlerinden söylenirlerdi artık açık açık ve yüksek sesle konuşuyorlar.
  • başladılar yine mağdur edebiyatına... ülkenin ırzına geçilmiş insanlar geçimsizlikten intihar ediyor kimsenin sikinde değil.
  • 1. gezi planlı değildi.

    2.si planlıysa o gezi değildir!
hesabın var mı? giriş yap