hesabın var mı? giriş yap

  • baslik icinde helva diye aradim mâmafih bulamadim.. bu diziye dair boyle diyalogun es gecilmesi ve deneysiz bir kimya dusunulemez.

    d: doktor
    m : memnun

    d : bunu size alistira alistira soylemem lazim ama.. 2 hafta omrunuz kaldi memnun bey..
    m : yok mudur bir caresi doktor bey??
    d : maalesef, tibbin bu konuda yapabilecegi birsey kalmadi.. kader iste..
    m : o elinizdeki nedir doktor.. recete mi yoksa??
    d : hayir. helva tarifi..

  • kpss'ye hazırlanan üniversite mezunu bir işsiz olarak geçen hafta pazarda çorap sattım.ilk başlarda züğürt ağa misali "dumitiiiz dumutiiz" nidasıyla başladığım olay akşam saatlerinde "sibel can da benden aldı 5 milyon borcu kaldıeeaaaaaa" olayına döndü.ulan ne kadar çok bağırıyordum,ben bile kendime inanamadım,bir günde 800 çifte yakın çorap satarak aslında yanlış mesleği seçtiğimi anladım.aslında ben pazarcı olacak adammışım lan.
    --------------------------------------------

    ekleme 2013 : yıllar sonra gelen ekleme =)

    o satırları yazarken gerçekten de zor zamanlardı, hayatı yoluna soktuk, yürüdük gittik de, şuan ki mesleğimin pazarlamacılık olması da pek manidar olmuş =)))

    2013 eklemesin ek (2018) : pazarlama devam :)

    2018 eklemesine ek (2022) : pazarlama devam :)

    ve son...
    2023 yılı itibariyle pazarlama son, sevgiler. :)

  • özetle; yurtdışına gidenlere "kalın ve savaşın" demiş fakat neyle savaşılması gerektiğini söylememiş yazıdır.

    mesela zorlayıcı ekonomik koşullarla mı, dış güçlerle mi, iktidarla mı, muhalefetle mi, cehaletle mi neyle savaşmalıydı da kaçtı bu insanlar?

    edit: bir takım düzeltmeler.

  • siyah olanını heryerde bulduğum ama cebimdeki 12 lirayla alamadığım cihaz. ben de sinirlenip dürüm aldım, şimdi apple düşünsün.

  • ön bilgi: kızlar-erkekler şeklinde ayrılmışız, dörder kişilik iki grupla oynuyoruz.
    aramızda 2 çift de sevgili mevcut. bu çiftlerden birinin erkeği anlatıyor, biz kalanlar da cevaplıyoruz.
    rüzgarı da arkamıza almışız, ortalama 5 saniyede biliyoruz her kelimeyi. oyunun da gazıyla düşünmeden cevaplıyoruz adeta. ve olaylar gelişiyor:

    eleman: alex'in koşanı?
    biz: xavi!

    eleman: (bana dönerek) sen dün ne almıştın?
    ben: antibiyotik!

    eleman: demin ne içtik?
    biz: bira

    eleman: (sevgilisi olan diğer erkeğe dönerek soruyor) biz dün nereye gitmiştik?
    öbür eleman: karıya!

    önce south park sessizliği, sonra kıyamet...

  • gözler, görme sistemimizin temel bir organıdır ve ışıkla beraber oluşan görsel ayrıntıları alma ve işleme yeteneği(elektro-kimyasal impulslara dönüştürür) sağlamasına yarar.

    doğadaki göz formlarına baktığımızda temelde on farklı göz düzeni görsek de hayvan türlerinin %90'dan fazlası karmaşık bir optik sisteme sahiptir diyebiliriz. peki biz insanoğlu için gözler etkileyici bir organ konumundadır. üzerine ne şiirler şarkılar ve özlü sözler yazılmıştır. en iyilerinden örnek verecek olursak mesela hazine ve maliye bakanı nureddin nebati şu sözleri 'gözlerime bakar mısınız? ne görüyorsunuz? ekonomi gözlerdeki ışıltıdır' bayağı bir etkileyicidir.*

    temeldeki bu etkileyicilik bakışlarımızdaki kaş, göz uyumundan yanı sıra göz renklerimizden de kaynaklanmaktadır diyebiliriz.

    peki gözlerimizin bu çeşitli renklere nasıl sahip olabiliyor?
    örneğin herkesin teninin bir rengi vardır. dna'mız içinde bulunan bazı genler deride melanin adı verilen pigmentler oluştururlar. gözlerimiz içinde durum hemen hemen aynıdır. göz rengi, birden fazla gen tarafından belirlenen kalıtsal bir özelliktir aslında. fakat genler bu renk oluşumuna katkı sağlasa da çevresel faktörler yani gün ışığı gibi etkilerde göz renginin oluşmasında etkilidirler.

    biyolojide bu duruma fenotipik etki diyoruz yani bu terimi biraz daha açacak olursak bir organizmanın morfolojisini (fiziksel biçimini ve yapısını), gelişim süreçlerini, biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerini, davranışını veya davranış biçimlerini etkileyen çevresel faktörlerin etkisi olarak tanımlayabiliriz. bundan dolayı aşırı kuzey ve güneyde yaşayan insanlarda mavi gözlülük çok fazla yaygındır.

    bütün etkileri bir kenara bırakarak temelde göz rengi şu şekilde oluşur; insan doğduğunda geliştikçe, melanositler (insan gözünün irisinde ve cilt ve saç köklerinde bulunan hücrelerdir) yavaş yavaş melanin ve lipokrom üretmeye başlar. işte bu melanosit hücreleri sürekli olarak pigment ürettiğinden, teorik olarak göz rengimiz yukarıda bulunan görselde ki gibi çeşitlenir ve kalıcı göz rengimiz genellikle 3 ila 6 aylıkken oluşur.

    işte göz rengimizde ki bu irisin pigmentasyonu iris bölümündeki; melanin olarak adlandırılan kahverengi pigmentin ve lipokrom olarak adlandırılan sarımtırak bir pigmentin ne oranda biriktiğine göre şekillenir. yani hücrelerimiz melanin pigmentini daha fazla üretiyorsa göz rengimiz koyu kahverengi bir görünüm alırken, hücrelerimiz lipokrom pigmentini daha fazla üretiliyorsa göz rengimiz daha açık bir renge veya maviye yakın bir görünüm kazanmış oluyor.

    kaynak:1,2

  • yabancı uyruklu nedir ya? sanki norveçli alman falan, düpedüz şuna mülteci desenize. anahaberlerde de durum aynı, mülteci suriler diyemiyorlar