hesabın var mı? giriş yap

  • evet sayın romalılar türk polisi ne kadar çöp toplayici, mavi saçlı kadın varsa hepsine çatır maske cezası yazdı.

    1 haftadır antalya kemerdeyim gelen rus, ukraynalı, sırp gibi bilimum yabancılar hiç biri ne sokakta ne de otelde maske takmamaktadir.

    yargı sadece türk vatandaşına mi işlemektedir. yazık ulan kendi vatanımızda yabancıyız.

  • müzik kötü, sözler kötü, klip kötü, gülşen'in estetik cerrahı kötü... ne iyi ulan?

    yahu 45 yaşında kadınsın, z kuşağına yaranacağım diye girmediğin şekil kalmadı. "aşkımla ölçülemez hiçbir money oh mommy so yummy" diyor. la mommy sensin... az daha zorlasan mummy olacaksın...

    "aşkımla ölçülemez hiçbir money" kısmına da tekrar değinmek lazım. sen henüz erik gibi kütür kütürken (sanıyorum 26 yaşında) erol köse ile birlikteydin. hem de 3 yıl... o bitti reha muhtar ile sevgili oldun. erol köse lan?! reha muhtar ulan?! sagasgsagas "no money"... hee mommy hee...

    (bkz: allah aşkına sen kendini deli gibi yaptın ya)

  • macbook pro kullananların sikinde olup olmamasının sikimizde olmadığı işletim sistemi. gelmiş burda macbook da macbook. git başlığında sevgini anlat o zaman.

    start8 gibi programlara ihtiyaç duymadan start menüsüne kavuşacak olmamız güzel. bir de clover'a gerek duymadan tabbed windows explorer olsaydı, tadından yinmezdi.

  • istanbul'da yaşayan bir ermeni kardeşiniz olarak bu öküzler adına tüm türk ve azeri halkından özür diliyorum. bu kekolar ile lütfen türkiye'de yaşayan kökü burada olan insanları bir tutmayın. bu tür videoları görünce haberleri duyunca inanın hepimizin tüyleri diken diken oluyor , hepimizin tansiyonu çıkıyor. sanki bu kekolar yüzünden, buradaki eşimiz dostumuz komşularımız da bu kafada olduğumuzu düşünüyor gibi geliyor.

  • okyanustaki içi su dolu balonun patlaması.

    kendini balon sananlar için başka, aslında su olduğunu farkedenler için başka sonuçları vardır.

  • teknolojiyle, işlemlere merkez bankası'nın aracılık etmesiyle, çalışılan bankadaki personelin onay vermesi ile veya bankaların parayı kullanmak istemesi ile ilgisi olmayan durum.

    eft sistemi teknik olarak 7/24 çalışabilecek bir sistemdir. türkiye'deki eft adetleri düşünüldüğünde birisinin işlemlere elle onay vermesi de söz konusu değildir. (ortalama bir günde 2 milyon eft gerçekleşiyor.)

    eft türkiye'deki temel ödeme sistemidir ve diğer ödeme sistemlerinin (kartlı işlemlerin bankalar arası mutabakatı, çek takası v.b.) nihai netleştirmesi de eft sistemi üzerinden yapılır. bu nedenle eft işlemleri bankaların temel likidite yönetim aracıdır. bankanın merkez bankası nezdindeki sayaç hesabın takibi, bakiyesinin ayarlanması, işlemlerin bakiye yetersizliğinden beklememesi ama atıl bakiye de kalmaması hazine ekiplerinin temel işidir. hazine ekipleri de hafta sonu çalışmadığı için, özellikle büyük tutarlı işlemler nedeniyle bir bankanın merkez bankası'ndaki hesap bakiyesinin yetersiz kalması ve bunun zincirleme bir soruna yol açması endişesi ile, eft sistemi hafta sonları ve resmi tatillerde kapalı tutulur.

    bankalar arasında 7/24 çalışacak bir ödeme sistemi muhtemelen 2020 sonu-2021 başı gibi kullanıma sunulacak. ancak hafta sonu yapılabilecek işlem tutarları için üst sınır getirilerek sadece bireysel müşterilerin işlem yapması sağlanacak.

    edit: 7/24 çalışacak ödeme sisteminin 18 aralık 2020'de devreye alınacağı ve isminin fast olacağı açıklanmış bugün. link işlem limiti 1.000 tl.

  • karadeniz'e röportaja gelen gazeteci çiftçi temel'e sorar:

    g: bu inekler ortalama kaç litre süt veriyor?
    t: hangisi? beyazı mı, siyahı mı?
    g: beyazı...
    t: 10 litre...
    g: peki siyahı?..
    t: 10 litre...
    g: peki neyle besliyorsun bunları?
    t: hangisini? beyazı mı, siyahı mı?
    g: beyazı...
    t: otla besliyorum...
    g: peki siyahı?
    t: onu da otla besliyorum...
    gazeteci iyice dellenir. neden peki sürekli hangisi, hangisi diye soruyorsun? zaten cevaplar aynı...
    t: çünkü siyah olan benim de ondan...
    g: haaa... peki beyaz olan kimin?
    t: o da benim...

    debe editi: ünlü şovmen cem yılmaz'ın bir gösterisinde dediği gibi: nereden bileyim, o fıkralardaki adamların gerçek olduğunu...

    edit: bu fıkra mükerrerdir...