hesabın var mı? giriş yap

  • edit: haber yalanlandı, dolayısıyla sevincimiz, umudumuz da havada kaldı. yazık ki ne yazık...

    kim bilir yok yere kaç canı feda ettik bu 30 saat geç alınan karar süresinde. bozuk televizyon gibi sırtına vura vura devlet çalıştırıyoruz.

    arama kurtarma faaliyetleri için geç fakat güvenlik, koordinasyon, barınma, beslenme ve ulaşım sorunları için nihayet ordu görevinin başında.

    haydi aslanlar toprağın altındakilere el uzatmanıza izin vermediler ama şimdi toprağın üstündekilere kol kanat germe vakti. kimsenin size suç bulduğu yok. bu geç alınan kararın vebalinin sahibi belli. sizlere güveniyoruz.

  • artık son olarak hükümetten beklediğim hamle.

    adam nerden nereye amk! git gide düşüyor. 1 ay sonra elinde kitaplar ankara üniversitesi hukuk fakültesi 3.sınıfa başlamazsa şaşırmayalım. 1 yıl sonra da ana rahmine gönderilebilir. ancak bu ana rahmi konusunda pek emin değilim yani düşününce şimdi bilemedim şimdi...

    michael j. fox bıyıklarına, benjamin button karpuz göbeğine kurban olsun tatlım benim, üzülme bu günlerde geçecek!

  • ayak kokusu, genel olarak, kötü ayakkabı giymek ve ayaklarda oluşan bakterilerin çoğalması ile ortaya çıkar. plastik, hava almayan ayakkabılar kötü kokuya davetiye çıkarır. deri ayakkabılar ise ayakların nefes almasını ve nemin dışarı çıkmasını sağlar. bakteriler gibi diğer bir mikroorganizma türü mantarlar da ayaklarımızda beslenip çoğalabilir. ayrıca stres, aşırı terleme de bu durumu çoğaltan faktörlerdendir. teri emecek çoraplar giyip, deri ayakkabı kullanarak, her gün çorapları değiştirip, ayakkabıları iki üç gün ara ile kullanmak ve her akşam ayakları yıkayıp kurulamak sureti ile kokuların oluşumuna "dur!" demek mümkündür.

    ancak bunlar yapılmadığında oluşan ayak kokuları için ne yapılmalıdır? öncelikle potasyum permanganat diye eczanelerde bulunan; koyu menekşe renginde, klorun potasyum manganata etkisi ile elde edilmiş kristal yapılı bir tuz vardır. leğene koyduğunuz sıcak suyun içine bir tablet atınız ve bir süre ayaklarınızı onun içinde tutunuz. dezenfektandır. bakterileri öldürür. deriyi kurutur. mantarları kökünden halleder. kahverengi bir leke bırakır. ancak zamanla bu leke kaybolur. zehirli bir madde olup ağız ile teması olmamalıdır.

    ayakkabılarınız için de şöyle bir formül önerelim: sodyum bikarbonat ya da soda kimyasal formulü nahco3 olan bir kimyasal bileşik vardır. çok ucuz ve bakkallarda "karbonat" ismi ile aradığınızda bulunur. karbonat içine yarısı kadar talk pudrasını karıştırınız. biraz papatya ve karanfili kahve değirmeninde un haline getirip bu karışımın için atınız. ayakkabılarınıza bu karışımı dökünüz ve bir gün bekleyin. koku, bakteri vs. kalmayacaktır.

    geçmiş olsun. teşekkür etmeye değmez.

  • 1 aya yakın süredir 2019 t4 r-design awd 190hp modeline sahip olduğum suv.

    detay okumak istemeyenler için özetleyecek olursak: çok çok iyi. blind buy yapılabilecek cinsten.

    detaylara gelirsek;

    tasarım: araç kaslı ve büyük. xc60 ve xc90'dan küçük olmasına rağmen kesinlikle küçük bir araç değil. r-design donanım paketinin gerek iç gerekse dış görünüşe katkısı çok büyük ve aracı özellikle tavan, jant, ön ızgara ve koltuklar başta olmak üzere çok sportif bir görünüme sokuyor ama standard momentum paketi ile de aracın hem iç hem de dış görünümü oldukça iyi. momentum pakete yapılan küçük eklemelerle oluşturulan momentum adv. paketi de incelemeye değer.
    gerek standard donanımla, gerekse r-design donanımla hem içten hem de dıştan görünüş olarak çok güzel, modern, dinamik ve genç bir araç. ınscription paketi ile gelen ve isveçli orrefors firması tarafından üretilen kristal vites kolunu ise fazlasıyla gereksiz bulduğumu eklemek isterim. deri vites kolu zaten oldukça şık.

    teknoloji & güvenlik: araç ile beraber volvo'nun güvenlik sistemelerinin büyük çoğunluğu intellisafe standard adı verdiği güvenlik paketi ile beraber standard geliyor. bir üst paketi olan opsiyonel intellisafe surround paketi ile de ek güvenlik sistemlerini satın almanız mümkün. opsiyonel sistemlerin listesini tam hatırlamamakla birlikte standard paket ile bile başta x1 olmak üzere incelediğim alman rakiplerinden çok üstün olduğunu söyleyebilirim. 360 derece kuşbakışı görüş ve park kamerası, yan ayna üzerindeki blis uyarı ışıkları, şerit kontrol sistemi, acc, yarı otonom sürüş, otomatik fren sistemi, büyük hayvan algılama, alkolmetre gibi sistemleri ilk bakışta göze çarpan güvenlik sistemlerinden fakat tamamının standard olmadığını tekrar hatırlatmak isterim.
    güvenlik teknolojileri dışında orta konsoldaki tablet benzeri kontrol ekranı ve infotainment sistemi, direksiyonun arkasındaki ghost screen ve buradaki göstergeler -özellikle navigasyonu burada da görebiliyor olmanız- vb. çok kullanışlı.
    araçta anahtarsız giriş-çıkış ve çalıştırma, ayak hareketiyle bagaj açma, elektrikli bagaj açma ve kapama gibi detaylar da mevcut.

    konfor: aracın ön koltukları çok rahat, sırtınızın ve bacaklarınızın temas ettiği bölgelerin çoğunu istediğiniz şekilde diğer bölgelerden bağımsız olarak ayarlayabiliyorsunuz. arka koltuklarda uzun yol gitmediğim için ne yazık ki fazla tecrübem yok. hem ön-arka koltuklarda hem de direksiyonda ısıtıcı opsiyonları mevcut.
    küçük eşyalar için ayrılan yerler çok fazla ve kullanışlı. kablosuj şarjı destekleyen telefonlar için kablosuz şarj olanağı sunması çok pratik ve güzel bir özellik. opsiyonel olarak ekletebileceğiniz açılabilir panoramik cam tavan ve harman&kardon ses sistemini de bütçeniz elveriyorsa mutlaka düşünün derim.

    yakıt tüketimi: aracı 2. el aldım ve şu an 20 bin km'de. bu haliyle bilgisayar 7.4lt/100km gösteriyor. büyük ölçüde (%80) uzun yol gidiyorum. aracın t4 motor ve 190 hp olduğu, buna ek olarak boyutları ve ağırlığı göz önüne alınırsa 7.4lt bana makul görünüyor, ilerde de çok değişeceğini sanmıyorum.

    şimdilik aklıma gelen özellikler bu şekilde olmakla birlikte, araçla ilgili yazılacak pek bir olumsuz yön bulamıyorum. 2018 yılında yılın otomobili seçilmesi de bence olumsuz yönlerinin zaten büyük ölçüde olumlu yönleri ile unutturulduğunu kanıtlar cinsten bir detay. bunun dışında sorularınız ya da yorumlarınız olursa yeşillendirebilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

  • işte o arkamızı döndüğümüz avrupa birliğinde böyle olayların yaşanmaması için çeşitli standartlar, bu standartları takip ve kontrol eden, rüşvet almayan çeşitli birimler, ve bu olaylar karşısında hatasını kabul eden yöneticiler vardır. önümüzü döndüğümüz birliklerde, örnek aldığımız arap ülkelerinde ise insan canının önemi yoktur. çünkü kaderdir, fıtrattır.

  • bugün cüneyt özdemir'e çıkmış mülteci sorununu nasıl çözeceğini anlatmış aşağı yukarı şöyle: 'esad ile görüşeceğiz. onlara güvenli bölge oluşturup ev inşa edilecek. birleşmiş milletlerle görüşüp orada güvenli bölge oluşturulmasını önereceğiz. güvenliklerini yıllar boyunca bm sağlayacak...ayrıca suriyeliler'e sosyal yardımlar en az 1 yıl devam edecek, öyle hemen kesemeyiz.'

    16 temmuz 2021

    bakın kilicdaroglu ne demiş 2013'de bu yana: (bkz: #134069389) (bkz: geçmişten günümüze kk'nın suriyeli açıklamaları)

    eeee, bunları zaten kılıçdaroğlu yıllardan beri söylüyordu, hatta daha iyi planlanmışını ve mantıklısını anlatıyordu istikrarlı bir şekilde. ümit özdağ çıkıp aylardır sanki bu mültecilerin gelmesinin sebebi erdoğan değilmiş gibi sadece muhalefeti eleştiriyordu. ne oldu şimdi? kılıçdaroğlu'nun söylediklerini kopyalayıp yarım yamalak anlatınca bu işi çözmüş mü oldun? allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın, steril sızma seni.

  • o sıralar leman'da işlenmiş bir konuydu hatırladığım kadarı ile. kozalak tipli bir adam gazeteyi yaymış ve üzerinde pringles yiyordu. yerken de "ulan ne iyi akıl etmişler firingısın yanında gazete vermeyi. yerken yere neyin dökülmüyo" diyordu. bir mehmet çağçağ prodüksiyonu idi evet.

  • bende 2 senedir eşimin erkek kardeşi kalıyor üniversite ayağına gına geldi çocuktan sogudum artık kaç kere söyledik yüzüne karşı hala kalıyor yurt buldum kabul etmedi ev arkadaşı olarak yer buldum kabul etmedi en son eşimin ailesiyle kötü olacam olacağı o. ben evimde eşimle bir hafta sonu kahvaltısı ya da hafta sonu gece film izleyemiyecekmiyim yaaa düşüncesiz insanlar dan nefret ediyorum

    yazarken sinirden ellerim titredi yazım hataları için kusura bakmayın.

    26.01.2024 olay boşanma ile sonuçlandı . ders alın bari arkadaşlar

  • bir ingiliz atasözü der ki; "galibiyette taç kimin başına konulacaksa, mağlubiyette de ip onun boynuna geçirilmelidir." yeterince açık sanırım.

  • az önce annemle aramda şu diyalogun geçmesine sebep olmuş augmented reality temalı oyun;

    - ben pazara gidicem
    - iyi git
    - sen gelmicek misin?pokemon yakalarsın
    - benim topum yok anne
    - top da toplarız gel sen

    pokemon kariyerimin ailem tarafından desteklenmesi sevindirici. (not: yaş 26)

  • televizyonu parcalamaya giderken fakir olduğunu hatırlayıp yari yolda vazgeçen abi yarmistir.*