hesabın var mı? giriş yap

  • çok dert değildir. valla annelerin şımarıklığında değilim. bana ne? bakmam olur biter. ammaaa yetişen çocuklar ağır psikopat olacak, bi 20 seneye ağzımıza fena sıçılacak, hazır olun. hayır, sıkıntı şu ki böyle ego dopingli çocukların arasında ben kendi çocuğumu mütevazi yetiştirirsem benim gibi mutsuz ve çekinik bir şahsiyet olur. kendim gibi bir çocuk istemiyorum. mutsuz olmak hiç güzel değil. neyse daha çocuk mocuk yok ortada, kısmet bakalım.

  • yarım saat olsa iyi, tam bir saat bekledim. ama sor bi niye bekledim? sorduysan cevap veriyorum: ne çok sabırlı olmaktan ne de çaresizlikten; ki bundan önce üç görüşme yapmıştım, hepsi de çok iyi geçmişti *... tek sebebi vardı, o da merak.
    bir saat sonra artist artist gelen lavukla olan diyaloğu hatırladığım kadarıyla aktarıyorum:
    - ahmet bey değil mi?
    - evet.
    - ahmet bey, ben serkan. şuyum buyum bik bik bik... isterseniz kendinizi tanıtın, başlayalım.
    - açıkçası serkan bey. hiç başlamasak daha iyi olacak. zira bir saattir bekliyorum burada, özür bile dilenmedi. allah rızası için bi su içer misin diyen de olmadı. bu sizin çalışanlarınıza ne gözle baktığınızın çok açık bir göstergesi bence. kaldı ki buraya iş dilenmeye de gelmedim. benim çıkarlarım kadar sizin de çıkarlarınız söz konusu. tecrübesiz olabilirim ancak yeteneklerimin ve yapabileceklerimin farkındayım. (tamam biraz gaza geldim.)
    - ee şey, bik bik bik. yurt dışından misafir falan filan...
    - tek bir şey sormak için bekledim, yoksa çoktan çekip gitmiştim: cv'im kariyer.net üzerinden 8 kere görüntülenmiş. bunun sebebini merak ediyorum, cevaplarsanız sevinirim.
    - (görüşmede ciddiyet, bu noktada kayboldu) eheheh tam olarak bilemiyorum, insan kaynaklarındaki arkadaş sizi çok beğenmiş olabilir.
    - (sağ kaş havada) ben de öyle tahmin etmiştim. telefonum orada var, 7/24 arayabilir... iyi günler.

    hızlı bir şekilde sandalye çekilir, yerden kalkan tozlar arasında mekan terk edilir...

    edit: ya şunu da ekleyeyim; görüşmeden 10 gün önce, sabah içtimalarında 2 saat ayakta ve esas duruşta kıçı kırık başçavuş beklemiş adamım. mesele beklemek değil, potansiyel bir çalışanına yaptığın muamele. çay çorba ikram edersin, arada ihtiyacın var mı diye sorarsın, ne bileyim basit bi açıklama falan yaparsın. odaya adamı sokup, bir saat bekletmek ayıb!

  • markete girdim.
    canım ne istiyorsa aldım, hem de ikişer tane.
    muzlu sütler, çikolatalar, krakerler, pahalı sakızlar falan...

    -9.75 kardeşim...

    cebimden çıkarıp bakmadan adama uzattığım şey, benim sandığım gibi 'yeşil bir yirmilik' değil; sadece 'mor bir beşlik' imiş.
    para üstü beklerken, para eklemem gerektiğini anlamam uzun zaman almadı.
    montun cebi, pantolonun cebi, arka cep falan detaylı taradım. 3 tane 1 lira ve işe yaramaz 10 kuruşlar buldum.
    ''param var'' sanırdım, yanılmışım...

    hala eksik olduğunu anlayınca;

    tekrar cebimi kurcaladım...
    elime anahtar geldi, para sanıp heyecanlandım...
    kurcalamaya devam ettim...
    elime yine anahtar denk geldi, yine para sanıp heyecanlandım....

    pantolonumun bir şalvarbank olmadığını kabullenince, cüzdanımdan daha işlevli bir bankanın kartını çıkarıp adama uzattım.

    +al abi, buradan çek
    - pos yok kardeşim ya
    +hayda...

    elimi tekrar cebime attım refleksle...
    yine anahtara denk geldi ama hiç heyecanlanmadım...

    "cebinde darphane yok amk, birinden birini bırak." dedi içimden bir ses alaylıca...

    +sakız kaç para?
    -2.50
    + o kalsın, o zaman...

    para yetmediği için alınamayan şey?
    (bkz: sakız)

    başlıktaki herkese eksi verecem amk.

  • bugün itibariyle açıklanmış sonuçlardır.

    https://www.theguardian.com/…l-oecd-pisa?cmp=twt_gu

    2015 yılı sonunda okuduğunu anlama, matematik ve bilim dallarında dünyada 500bin öğrenci ile yapılmış değerlendirmede, türkiye olarak son sıralarda yerimizi aldık.

    işin kötüsü 3 yılda bir yapılan bu sınavda, 2012 sonuçlarına göre ülkemiz öğrencileri çok şiddetli bir düşüş gösterdi.

    https://twitter.com/…rgur/status/806076994576334848

    sonuç:
    anadolu liselerini, fen liselerini ve genel lise eğitimindeki yapılan değişikliklerin üzerine bir de imam hatip okullarına yapılan yatırımın meyvelerini anlamaya başladık hamdolsun.

    gelecekten gelecek edit:

    2029 a geldik bir tane yüksek teknoloji sınıfında markamız yok. neden yok acaba?

  • cenazesine hangi ülkelerden hangi düzeyde katılımın olduğuna bakınca somut olarak görülen durumdur.

    ziyaret ettiği ülkelerde 'burada istenmiyorsunuz' diye gazete manşetlerine çıkan, bütün otellerin 'yerimiz yok' diyerek rezervasyon yapmayı reddettiği, diplomatik rezalet çıkmasın diye evsahibi hükümet ricasıyla zar zor bir otelde yer ayarlanabilen birinin arkasından 'belki çaldığı kemiklerden bize de atar' diye koşuşturan zavallıların anlayamayacağı bir mertebedir.

  • haklıdır. namaz kılacağım diye otobüsteki yolcuları bekletmek, selçuk'tan geçerken, benim meryem ana kilisesini ziyaret etmemi bekletmem kadar saçma bir olay.

    bak biri namaz, kazası var, kılarsın. ben hacı oluyorum oraya gittiğimde. bekleyecek misin?

  • herkese merhabalar, xbox (konsol + firma) ile ilgili haberleri aydinnesty isimli arkadaşımız bizlere sık sık duyuruyor biliyorsunuz. aynı olay playstation için de geçerli ancak iş pc'ye geldiğinde orada devreler karışıyor. çünkü hangi başlığa yazacağın konusunda bir karışıklık var. artık bazı oyunların firmaların özelinde kalıyor ve o firmanın uygulamasına ve sitesine çıkıyor ve epic games store exc. oluyor veya gog,amazon gaming vs vs. bunları fazla dağıtmadan merkezi olarak steam başlığında toplamayı uygun gördüm. gerekli yönlendirmeleri o konulara yönlendirip vereceğim bundan sonra aylık olarak yapabildiğim kadar.
    uzun lafın kısası şimdilik haberlere geçiyorum.
    1- the forest isimli oyunun devamı olan sons of the forest steam'de erken erişim olarak çıkış yaptı ve 24 saatte 2 milyon satışa ulaştı. ülkemizde 280 tl olarak çıkış yapan oyun steam kur güncellemesi öncesi çıksaydı yüksek ihtimal 50-60 tl civarı bir fiyata çıkacaktı. evet belki satış rakamı daha çok olacaktı ama kazançları çok daha az olacaktı. bu durumda firmalara bir şey diyemiyorum tabiki. neyse
    2- mortal kombat 12nin bu yıl içinde çıkacağı gizliden duyruldu. çok yakında detaylı bir duyuru gelmesini bekliyoruz.
    3- steam'de bu yıl yer alacak indirim ve festivallerin takvim programı açıklandı. detay için tık
    4- battlefield 7 için bazı sızıntılar var. battlefield 2042 desteği 2023'ün sonlarında sona erecek sonrasında da 2024 yazında betaya sunulması planlanıyor. oyun yüksek ihtimal 2024/25 sonbaharında yalnızca yeni nesile çıkış yapması planlanıyor. oyunun içeri hakkında çok fazla karışık bilgiler var bu yüzden şuan paylaşmıyorum ileride bir güncelleme gelirse onları da yazarım.
    5- ubisoft varını yoğunu assassin's creed serisine gömmüş gibi duruyor. insider-gamingte yer alan habere göre "şu anda, geliştirme aşamasındaki/planlanan assassin's creed oyunlarının sayısını toplam 10a çıkıyor." ilk oyun 2023 ağustos'ta çıkması planlanan assassin's creed mirage ve yıl sonuna doğru assassin's creed nexus geleceği söyleniyor. 2024'te oynması ücretsiz 4 arkadaşınızla birlikte oynayacağınız pve bir oyun gelecek. project nebula hindistan, aztek imparatorluğu ve akdeniz'de geçecek.
    kesin olmayan çıkış tarihleri ??olmasına rağmen, kaynaklar codename red'in 2024, assassin's creed ınvictus'un 2025 ve assassin's creed hexe'nin 2026 için planlandığını ortaya koydu. elbette, özellikle ubisoft'un oyunları erteleme geçmişi göz önüne alındığında dahili çıkış tarihleri ??belirsiz, ancak bunlar şu anda planlanan tarihler. üç prototip oyunun ne zaman piyasaya sürüleceği belli değil, ancak şu anda çoğu aaa oyunu için minimum 5-6 yıllık geliştirme süresi göz önüne alındığında, bunların yakın zamanda olmasını beklememeliyiz.
    6- ea bazı abonelerine mail ile dead space 2 ve 3 için remake anketlerini gönderiyor.
    7-mlb the show 23 ilk kez pc'ye çıkış yapabilir. ign sitesindeki trailer ve açıklamasında pc sürümü olacağı görülüyor. kaynak
    8- humble bundle gerçekleşen deprem için bir paket (bundle) hazırlıyor, tüm gelir deprem bölgesine aktarılacak. (bu konuyla ilgili üzerinde çalışılıyor, detaylı bilgiyi yakında vereceğim.) (ilk günden bu yana çalıştığım firmalar ile bu konu üzerinde kontak kurmaya çalıştım ve hala çalışmaya devam ediyorum.)
    9- eski call of duty (1,2,3) için remake yapıldığı söylentisi mevcut uzun zamandır. bu oyunlar ana oyunların yanında promo olabilir veya ana oyundan 6 ay sonra çıkabilir. ancak yakında bir duyuru gelecek.
    10- gears 6 unreal engine 5 ile 2024 sonbaharında çıkış yapacak.
    11- epic games store'a profil özelliği geliyor. şuan sadece arkadaşlar, başarımlar ve kütüphane mevcut. alphada olan bu sürüm yakında betaya gelecek.
    12- blasphemous 2bu yıl içinde geliyor.

    şimdilik bu kadar, daha sonra yeniden görüşmek üzere. ayrıca şuan devam eden indirimlere göz atmayı unutmayın.
    kendinize iyi bakın. güzel bir mart ayı diliyorum şimdiden. esenliklerle.

    edit: #helaletmiyorum

  • melbourn-avusturalya müzesinde sergilenen 57nci alay sancaginin tanitim plaketinde sunlar yazmaktadir:
    "bu alay sancagi gelibolu savas alanindan getirtilmistir, ama esir edilmemistir. türk ordusu'nun geleneklerine göre bir alayin sancagi, alayin son eri ölmeden teslim edilemez. bu sancak, sonuncu muhafizin da altinda ölü olarak yattigi bir agacin dalina asili olarak bulunmustur. kahramanlik timsali olarak karsinizda duran bu türk alayi sancagini selamlamadan geçmeyin."

    kur'an-i kerim'de şehitler hakkinda söyle bir ayet var:
    "şehitlere ölüler demeyin. bilâkis onlar diridirler, fakat siz onu anlayamazsınız."

    selam olsun 57nci alayin kahraman erlerine.

  • sizce nazileri ve 2. dünya savaşını konu alan bir film komik olabilir mi? filmi baştan sona izlediğinizde bu sorunun yanıtı, evet! ama filmin komik olmasının yanında bir o kadar da ciddiye alınması gereken fantastik drama yönü de bulunuyor.

    caging skies romanından uyarlanan film, konusu ve hikayenin ele alınış tarzıyla adeta the producers, the tin drum, hope and glory, moonrise kingdom, life ıs beautiful, the diary of anne frank, hogan's heroes, ınglourious basterds filmlerinden birer tutam tatlar barındırıyor.

    beatles'tan tom waits'e, roy orbison'dan david bowie'e filme ayrı bir zevk-renk katan ve ayrı bir parantezi ve övgüyü hak eden soundtrack listesi için ise buradan buyrun.

  • insanların hayatının nasıl pamuk ipliğine bağlı olduğu gösteren görüntülerdir. iran uyruklu taghavi sayedmojtaba isimli iran uyruklu şahıs, kartal istmarina isimli residence'ın 19.katından insanların kafasına koca şampanya şişesini atıyor.

    düşünsenize ailenizle hiçbir şeyden habersiz aşağıda dolaşıyorsunuz, size veya sevdiklerinize en acısı çocuğunuzun başına bu şişe düşüyor, ölüyorsunuz.
    sonra mahkemelerde hak aramaya çalışma, şahsın yurtdışına kaçısı ve hiçbir şey olmadığını izliyorsunuz. rahatlığa bakın ki bu görüntülerin üzerine bir de havaya ateş açtığı görüntüleri paylaşıyor.

    batuhan çolak olmasa yine hiç kimsenin umurunda olmayacak bir adet o.çocuğu içeren görüntülerdir.

    haber ve görüntüler

    edit 1: şahsın yakalandığı ve deport edileceği belirtildi