hesabın var mı? giriş yap

  • uygulanmayan kuralın uygulanmaya başlamasına şaşıran hukuk öğrencilerinin olduğu ve gerekçesini açıklamalarını beklediği zorunluluktur. komedi gibi ülkeyiz.

    lan okumayın siz. hukuk bizim neyimize.

  • ya bu arkadaşı artık şikayet eder misiniz,iyice gore, vahşet video barındıran siteye döndürdü ekşiyi.

    sözlükten uçurulması gerekmiyor mu artık?

    uzun süredir aynı şekilde başlıklar açıyor,evet çocuklar ölmesin ve tek üzüldüğüm onlar ve masumlar ama günlük çoluk çocuğun girdiği bir siteye böyle videolar yükleyemezsin.

    t:işin cılkı cıkması

  • üzücü lakin hayatın gerçeği olan osuruk. sakin olun, bu eninde sonunda bir gün olucaktı.

    pek tabii ki kokmayanı makbuldür. allah her şeyin hayırlısını versin, amin.

  • kamuoyu araştırmalarından gereken cevabı aldığını göstermiştir.

    1 nisan'dan beri söylüyorum; seçimi tekrarlatmak akp'ye sadece oy kaybettirir.
    bunun alt yapısını yapıp anket şirketlerine gizliden nabız yoklattılar ve tutmadı bu sefer.
    halk "bir dur bakalım" dedi.
    istanbul hayırlı olsun!
    hayırlı olsun türkiye!

  • üç tarafı denizlerle çevrili ülkenin yüzme bilmeyen vatandaşlarının umurunda olmayan skordur. *

    daha öncede rusya'ya 29-0, hollanda'ya 25-0 mağlup olarak müthiş bir performans göstermişiz.

    haber linki

    edit: "ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen yüzme bile bilmiyoruz ve su sporlarındaki başarısızlıklar da kimsenin umurunda değil" minvalindeki entrymde, herkes su topu takımının aldığı sonuca giydirdiğime ilişkin iddiada bulunmuş. su topunun denizde oynanmadığını falan söylemiş. spor yapmayan bir hımbıl olduğumu iddia eden bile var. neredeyse su topu takımının başarısızlığından sorumlu tutulmak üzereyim a dostlar.

    manyak mısınız lan? nerenizle okuyorsunuz entryleri.

    editin editi: su topunu bitişik yazarak ülkemizde bu sporun piri olduğunu kanıtlayan bir sürü spor duayeni varken, hala başarısız olmamız bakın şimdi beni de şaşırttı.

    editin editinin editi: hay üç tarafınızdaki denizlerde boğulun inşallah.

  • - petro,olum buz gibi lan yemin ediyorum taşşaklarım boğazıma kadar çekildi bak, bademcik taşşak oldum
    - alyoşka ne dedin sen?
    - dondum diyorum mna koyim, soğuğun göbeğinde tutturdun denize girelim diye
    - yok yok en son ne dedin?
    - boğazıma çekildi?
    - boğazlar alyoşka...tabi yaa...kurtulucaz olum bu çileden yürü sıcak denizlere iniyoruz
    - öyle ha diyince inemeyiz usta bi plan lazım bize
    - hmm truva matruşkası yapsak? kocaman bi bebek içine askerler doluşmuş hı?
    - abi çok rica edicem denizden çıkıp konuşsak, bak buzul yüzüyo yanında penguen dalıp çıkıyo,sen farkında değilsin durumun ciddiyetinin
    - içiçe geçen bebeklerin içinde koca bir ordu, kocaaa!
    - abi çıkıyorum ben
    - müthiş petro olarak anacak tarih beni! muhteşem petro! dahi petroooo!
    - hah tam orda ince bi çizgi var abi,dahi'nin hemen orda
    - amaaan petro,canııım petro artık sana sana muhtacım petroo diye şarkılar yapacaklar!
    - hah,sanırım geçtin abi o çizgiyi. gel hadi gel havlunu tutuyorum bak.

  • klibinin, mtv ismindeki klip sektörüne hakim organizasyonun yayınladığı, ilk zenci klibi olması, belki bir bilgi olarak burada yerini almalı.

    lakin günün birinde, misal 3000 yılında birisi burayı okuduktan sonra, "michael jackson da kimmiş" deyip, araştırır fotoğraflarını bulursa, o senden, benden beyaz suratını görünce, "bu mu zenci klibi çekmiş, lan herşeyi sallamışlar sözlükte" derse, "allah belanızı versin" diye lanet ederse, ben ne yapayım, hakettiğim bir şey mi bu ? ayıp değil mi maykıl, tarihe geçmiş insansın, kaosların sebebisin, her neyse saygı duyuyorum.

  • açılın benim de bir anım var, geçen sene bir adet masayı ilana koymuştum, çekmeceli, büyük, ahşap ve iyi durumdaydı. gerçek fiyatını bilmiyorum ama 400-500 vardır diye tahmin ediyorum. ben ilana 70 tl yazmıştım (amacım para kazanmak da değil evi yenilediğim için masadan kurtulmak istemiştim). bir adet de fotoğrafını çekmiştim. yalnız masanın üzerinde yeni aldığım bir adet 27 inch imac vardı. bir de bir sürü board game. tabi ilanda satılık masa diye yazıyor. açıklamasında da masa ile ilgili detaylar mevcut.

    bir kişiden mesaj geldi:

    -bilgisayardan birlikte mi? (imla hatası bana ait değil.)

    arkadaşlar akıl var mantık var, bilgisayarın fiyatı şu anki 13.000 tl. acaba imac bilgisayarı masanın yanında eşantiyon olarak veriyor olabilir miyim?

    dedim ki evet ayrıca masanın üzerindeki board gameleri de veriyorum. (ki risk oyunu sadece 200 lira civarında. bunun yanında satranç takımı, monopoly, tavla falan var.)

    bu cevabımdan sonra utanır bişey yazamaz diye düşündüm. ama gerçek çok farklıydı, beni şaşırtmaya devam etti.

    - bilgisayarda bozukluk var mı?
    - hayır yeni aldım, çalışıyor. (bak yeni aldım diyorum, uzaklaş artık.)
    - indirim yapamaz mısınız?
    - hayır yapamam.
    - o zaman size hayırlı satışlar.

    bir adet imac ve board gameler ile dolu masayı 70 liraya vereceğimi söyledim ve üstüne trip yedim.

    bence artık dağılabilirsiniz.

  • 23 temmuz 1999'da nasa'nın sts-93 göreviyle fırlatılmış bir uydu olan chandra x-ışınları gözlemevi'ndeki chandra teleskopu kullanılarak toplanan verilerle derlenen ve zengin bir arşivi bünyesinde barındıran dijital sistemin adı (the chandra data archive) . soluk kesici

    dilerseniz okumanıza piyano perim chopin ya da kendi senfonisi eşlik edebilir uzayın...

    ek bilgi: uydunun adı, daha sonra nötron yıldızlarına dönüşen beyaz cüceler için mass limitini belirlemesiyle tanınan hint kökenli abd'li fizikçi subrahmanyan chandrasekhar'ı çağrıştırarak, anısını yaşatmak için verildi. aynı zamanda "chandra" sanskritçe "ay" veya "parlayan" demektir.

    1. westurlund 2: yaklaşık 1-2 milyon yaşında, dünyadan 20 bin ışık yılı uzaklıkta konuşlanmış genç yıldız kümesi. hubble space telescope tarafından görüntülenen yeşil ve mavi ışıklar, yıldızların şekillendiği kalın bulutları göstermekte. buna karşılık mor hafif sis de, chandra teleskopu ile yakalanan bir görüntü. enfes.

    2. 3c31: 240 milyon ışık yılı uzaklıktaki 3c31 (mavi) galaksiden gelen x ışınları, astronomların galaksinin ısı-basınç ve yoğunluğunu araştırmasına olanak sağlamaktadır ve radyo dalgalarının güçlü bir yayıcısı olarak bilinmektedir. chandra verisi, aynı zamanda ngc 383 olarak adlandırılan ve balıklar takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 230 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan merceksi bir radyo gökada'nın kenarındaki jet blast durumunu da göstermektedir. burada, chandra x-ışığı görseli, hubble'ın görünen ışık verisiyle (sarı) harmanlanmış haldedir.

    3. psr j 1509-5850: ilk olarak 1967 yılında keşfedilen pulsarlarla ilgili olarak, astronomlar artık günümüzde binden fazla bu tarz uzay cisimleri hakkında bilgi sahibidir. psr j1509-5850 adındaki uzay cismi, dünyadan 12 bin ışık yılı uzaklığında konuşlanmıştır ve görselde de merkezde parlak, beyaz bir nokta olarak yer almaktadır. ürettiği upuzun x ışığının -ki tersi yönünde de bir dışa taşma vardır- yayılımı fotoğrafta da fark edilmektedir. chandra tarafından yakalanmış (mavi) x-ışınları ile radyo yayılımları (pembe) tüm alanı kaplamış.

    4. abell 665: iç içe geçmiş ve son derece güçlü, büyük şok dalgaları açığa çıkarabilen bir galaksi kümesi içinde yer alan ursa major'un yıldızı olan sistem. chandra'nın saptadığı (mavi) x-ışınları sıcak gaza işaret etmektedir. şok dalgası ise fotoğrafta merkeze yakın; geniş, beyaz alanda yer almaktadır.

    5. rx j0603.3+4214: şekli şemali nedeniyle, ''diş fırçası/toothbrush'' nickname'ini alan galaksi topluluğu. (bkz: pareidolia).

    6. ctb 37a: astronomların ifadesine göre yaklaşık her 50 yılda bir, samanyolu galaksisi'nde bir süpernova patlaması gerçekleşmektedir. ctb 37a uzay cisimciği de, dünyadan 20 bin ışık yılı ötede, samanyolu galaksisi'nde yer alan bir süpernova kalıntısıdır. fotoğraf; (mavi) x-ışınları ve (pembe) radyo dalgalarının, (oranj) kızılötesi ışınları içinde yer alan toz ve gaz bulutlarına doğru genişlediğini göstermektedir.

    nasa'nın alabama, huntsville'de bulunan ''marshall uzay uçuş merkezi'' chandra programını yürütmekte ve cambridge, massachusetts'de bulunan ''the smithsonian astrofizik gözlemevi'', chandra'nın bilim ve uçuş operasyonlarını kontrol etmektedir.

    kaynak