hesabın var mı? giriş yap

  • korku duvarını aşmış haberci.

    bu kadar cesur söylemleri ancak artık kelle koltuğa almış birisi yapabilir. demek ki silivri falan çok takmıyor.
    takdir ediyoruz.

  • asla alışveriş yapmayacağım firma.

    her şeyden önce işveren insan olmayı öğrensin. sineğin yağını çıkarayım bedavaya adam çalıştırayım zihniyeti bakın size nasıl geri dönüş yaptı? bu kafayla daha çok müşteri kaybedersiniz.

  • bugün eve dönerken takıldı peşime kapıları açtırdı asansöre bile bindi kardan buz kesmiş zavallı sığınacak yer arıyor belli..
    eve girdi hemen odaları kolaçan etti abartısız bi kase su içti az bi şeyler yedi ve bayıldı bi süre misafirim şu karda kışta ..

    görsel
    görsel

  • okunabilmesi için türkçeye çevirebilecek birilerine ihtiyaç duyulan başlıklardan birisi. çünkü bilinen hiç bir dile benzemiyor.

    ekleme: başlığı açana hitaben:
    ne diyorsun! çıldıran bana geliyor. siler misin diye bekliyorum, silmedin de. durup dururken debeye sokacaksın bizi de. ne ayaksın ablacım/abicim sen?

  • konu aksan değil, vurgulama ve tonlama arkadaşlar. aksanın olur; doğru anlamı çıkarmak için aksandan ziyade vurgulama ve tonlama önemli. bu arkadaş söylediklerinin (okuduklarının) anlamını bilmiyormuş gibi konuşuyor. aynı tonlama ve vurgu ile her cümleyi ifade etmeye çalışıyor. gerçekten bulunduğu konumda geçen "iletişim" kelimesine yazık. bunu kendimi temsilen bakkala ekmek almaya göndermem. ama güzelim ülkenin iletişim başkanlığını temsilen birileri makam vermiş.

    t: liyakatsizliğin örneklerinden sadece biri.

  • günümüzde orta segmentteki araçlarda bile yavaş yavaş standart olarak sunulmaya başlanmış bir teknoloji,

    abs: ani sert fren anında tekerlerin kilitlendiği zaman devreye giren, tekerlere saniyede 18 e kadar frenleyip bırakıp kilitlenmeyi önleyen ve bu sayede araca yön vermemizi sağlayan bir sistemdir.

    asr(tcs): aracın ilk kalkış anında (kar*-buz-yağmur) çekiş olan tekerlerdeki fren sistemini kullanarak veya ecu'ya müdahale edip çekiş gücünü ayarlayıp tekerleklerin patinajını önleyip yüzeyde tutunmayı sağlayan sistem.

    esp: elektronik stabilite programı = abs + asr(tcs) + ek geliştirmeler içeren bir sistemdir, abs ve asr gibi bosch tarafından üretilip geliştirilmiştir.

    esp'yi oluşturan parçalar:

    devir sensörü
    direksiyon açı sensörü
    ecu destekli hidrolik güç birimi
    ivmelenme sensörü

    esp sensörler yardımıyla otomobilin durumunu ve direksiyon hareketlerini saniyede 25 kez denetler,
    tekerleklerin herhangi birinde tutarsızlık oluştuğu anda, aracın sürücünün gitmek istediği yöne doğru devam etmesi için gerekli tedbirleri alır bunlar örneğin;

    sağ şeritte hızla giderken aniden sağdan bir araç yola çıktı ve durmanıza imkan yok, refleks olarak direksiyonu sola kırınca araç sola doğru yönlenmek ister ve esp sadece arka sol tekere fren uygulayıp aracın önden kaymasının önüne geçer, şeride tekrar girmek için direksiyon sağa kırılır ve bu esnada esp aracın arkadan kaymasını önlemek için sadece ön sol tekere fren uygular ve sorunsuz olarak yola devam edilir*.

    esp kısaca bu şekilde çalışır, viraja hızlı girildiğinde, viraj destekli su birikintisinden geçerken*, ani hareketlerde, gerekli teker(ler)e fren uygulayarak aracı çizgisinde tutmaya çalışır

    esp'nin sonradan takılmasının maliyeti çok yüksek olduğu için yeni araç alırken esp li araç almak fiyat olarak daha uygundur

    yapılan araştırmalara göre abs li araç sahiplerinin abs siz araçlara oranla daha çok kaza yaptığı saptanmıştır. bunun nedeninin yanlış olarak '' abs bastığım anda durdurur'' mantığına dayanılarak yapılan hareket sonucu olduğu biliniyor.

    not: esp araca sadece fizik kuralları dahilindeyardım edebilir. haliyle fizik kurallarını zorlayanları hiçbir sistem kurtaramaz