hesabın var mı? giriş yap

  • 1970'ler beşiktaş... yıldız teknik üniversitesi'nin iki öğrencisi, annem ile babam, muhtemelen bir eylemde, aynı çevrenin içinde karşılaşırlar. bölümündeki tek kadın öğrenciymiş annem, istanbullu, hırslı bir kadın. babam bildiğiniz köylü çocuğu, odtü'den kaçmış ytü'ye gelmiş.
    bir gün annem vapurda beşiktaş'tan üsküdar'a geçerken bir olay yaşanır: faşistler annemi vapurun pervanesine atarlar, kurtulur, karaya çıkarılır, orada da üstüne saldırırlar. neyse, eve gelir, dedem geç kaldığı için kızmış, "ne olursa olsun bu sofraya 7'de oturulacak" der, annem ertesi gün evden kaçar. rahat hareket edebilmeleri için evlenmişler, arkadaşları öyle dedi. bir de babamın anneme abbasağa parkı'nda evlenme teklif ettiğini biliyorum. günler geçer; çok kısa bir sürede evlenirler. beşiktaş'ta bir sürü hatıraları var, bazı günlerde, bazı duvarlarda görülebilen... "bak biz burdayız" diye kırmızı kırmızı göz kırparlar bana... hep olay, hep debdebe...
    günlerden bir gün annem çalıştığı fabrikaya gider, gece nöbetçi. trafoda bir yangın çıkar, bir işçi içeride kalmış, annem girip, kurtarır adamı, kendisi yanar... 10 gün yaşar, sonra ölür ankara'da... öldüğünde 25 yaşında...
    bana da bu hikâye kaldı; bazen bir insanı kurtarmak devrim yapmaktır... bazen bir insanı kurtarmak dünyayı kurtarmaktır...
    bir insanı, düşüncesi, ırkı, dili, dini fark etmeksizin sevmek, hiç tanımadığı bir insan için canını verebilmek...

  • başıma bir iş gelmeyecekse eğer golü kim atarsa atsın arda turan atmasın.. o triplerini çekemicem. cenk tosun atsın mesela.

    debe editi: senin anıtkabir'in olmayacak.. sen sadece öleceksin. yaşasın laik türkiye, yaşasın mustafa kemal atatürk ilke ve inkılapları

  • sitede sayısız şikayet almansına rağmen bahçeyi işgal eden arkadaş; belli ki çevreyi rahatsız ediyor neden önüne geçmedin? hem şikayet aldım diyor hem de niye beni uyarmadılar diyor lan siz niye böylesiniz ya? sahiplenmek istiyorsan evine alacaksın kimse senin ruhsal problemlerinden dolayı ortak kullanım alanı hakkından feragat etmek zorunda değil. insanların burnundan getiriyorsunuz sizin gibiler yüzünden olan köpeklere oluyor.

  • pilotların ingilizce seviyelerini belirleyen bir ölçü. uçakta yaptıkları anonstan bu seviye çıkartılabilir.

    seviye 1: "ajjkaljdajklsjkljkldjldajlljkdla"

    seviye 2: "jasdjdasdashasadsjskasksjsjd"

    seviye 3: "jasdadshadjsadshdhsaashkhskdhk"

    seviye 4: "gudivning leydiencentıl.. jdsjsdjdsjds istanbul dshsdhhdshdshs ankara"

    seviye 5: "good evening ladies and gentlemen... this is your captain speaking.. jdsjksdkjsdkjd istanbul dshsdhsdhs ankara hdshdshsdjsdj 30,000 feet jjdjsdjsdjsdshshdhsd minus 40 degrees celcius dsjdsjsdjdjs flight"

  • dalga mı geçiyorsunuz? doğada tonluk sığırları ve koca geyikleri avlayabilen vahşi bir hayvan ile istediği kadar güçlü olsun bir köpek nasıl bir tutulabilir? doğada yalnız kalan kangalların kurda yem olduğunu bu işten anlayan herkes bilir.

    "iyi durumdaki" yetişkin erkek bir kangal ile "sıradan" bir erkek yetişkin bozkurdu (grey wolf) ortalama değerler ile karşılaştıralım mesela. kaldı ki buradaki kişilerin kurt-köpek kırmasını kurt zannettiğini görüyorum.

    kangalın yerden yüksekliği: 74-81 cm
    kangalın vücut boyu: 75-85
    kangalın kilosu: 50-60 kg
    ısırma kuvveti: kaydedilmiş rekor 743 psi ama genelde 600 civarı. (köpek türünün en yüksek basıncıdır.)

    kurdun yerden yüksekliği: 80 - 85 cm
    kurdun boyu: 105 - 160 cm
    kurdun kilosu: 69 - 96 kg
    ısırma kuvveti: avrasya bozkurdu genel olarak 450 psi ama 1200 psi'ye kadar çıkabilmekte, kuzey amerika bozkurdu ise genelde 660 psi ama 1500 psi'ye kadar çıkabilmekte.

    sibirya ve kanada ormanlarında dört ayağı üstünde insan boyu kadar kurtlar var. nette denk gelmişsinizdir. onları hesaba hiç koymuyorum bile. buna karşılık kangal, köpek türleri arasında belki birincidir.

    gerçek bir bozkurt, kangaldan daha iri ve ısırma kuvveti kangalın iki katı olabiliyor. öyle olmasa boyuna dikenli tasma takılmaz aksi takdirde kangalı alt etmek kurdun pek zamanını almaz. bir de şöyle bir durum var ki kurt dediğiniz hayvandan birkaç tanesi doğada tonluk sığırları avlayabiliyor. burada da zeka kavramı işin içine girince kurt her türlü daha güçlü oluyor. eğer bir kurt gördüyseniz, büyük ihtimalle çevrede en az altı tane daha vardır. kurtlar genelde 7-8 bireylik sürü ile gezerler. (yalnız kurt değilse.)

    türkiye'de bozkurtlar nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerden olup üyeleri izlenmektedir . bu yüzden sıradan bir şekilde karşılaşma olasılığınız pek yok. eğer karşılaşırsanız öldürmeye kalkmayın, büyük bir para cezasının yanında hapis riskiniz var. emin olun koyunu veya köpeği feda etmek daha mantıklı bir seçim olur.

    sizin karşılaştıklarınız cılız kurt türleri veya kırmalar oluyor. kangal onlara karşı üstündür evet ama gerçek bir bozkurda karşı pek şansı yoktur. yine de diğer köpeklere kıyasla kurtlara karşı en iyi önlemdir çünkü cesaretli bir hayvan olduğu için kurda karşı küçük saldırılar yapıyor ama sürüyü bırakmıyor. kurtlar da içgüdüleri gereği ilk başta kaçıp hayvanı pusuya düşürmek istediği için (kurt kapanı) sürüye doğrudan yaklaşamıyor. kangalın asıl olayı da bu zaten, diğer çoban köpekleri gibi sürüyü bırakmıyor ve uzaktan havlıyor ve ebatları gereği tehditkar bir duruşu var. diğer köpekler kurdu sonuna kadar kovalıyor ve av oluyor.

  • - şimdi ismail saymaz ben şunu anlamıyorum...
    -hocam, bakın... şunu anlamıyorum...
    -ya orası tamam da, ben şunu anlamıyorum...

    anlamıyor.

  • tek eğlencesi 10 saat çalıştıktan sonra çay içip bol bakışmalı türk dizisi izlemek olan birinin sanrısıdır.

  • sarıyer demirciköy mezarlığında ikindi namazından sonra gerçekleşen olay..
    39 yaşında kalp krizi sonucu vefat eden arkadaşımızın cenazesinde 11 yaşındaki oğluna, son kez görmesi için babasının yüzünü gösterdiler. haliyle çocuk babasının ölüsünü görür görmez kıyameti kopartıyor..
    ondan sonra imam olacak lavuk "rabbim bize taşıyamayacağımız acılar verme" diyerek dua etmeye başladı. be yavşak sen bir çocuğa ömrü boyunca taşıyamayacağı acıyı verdin.. bırak babasını canlı hatırlasın çocuk, ne gösteriyorsunuz ufacıcık çocuğa babasının ölüsünü? sen mesleğin gereği her gün ölü görebilirsin sana göre normal bir şeydir de, çocuk ulan bu çocuk..

    ilkokul 5'e geçtiğimizde abi kardeş 2 sınıf arkadaşımız boğulmuştu, annemi dinlemeyerek cenaze evine gittim arkadaşlarımı son defa göreyim dedim. 10 yaşımdan 14 yaşıma kadar arkadaşlarımın yüzleri gözümün önünden gitmedi, her gece gözümün önüne geldi.. şimdi o çocuğu düşününce kalbim sıkışıyor resmen.. umarım benim yaşadığımı yaşamaz..

    çocukları öldürmeyin...
    çocuklara ölü göstermeyin...

  • aslında kendisinin ve fedonun emdiği güneş ışınları sayesinde küresel ısınmaya bir nebze de olsa dur diyebiliyoruz ama kıymetini bilemiyorsunuz işte. işiniz gücünüz bok atmak, yılansı gece faresi ibneler sizi.

  • 1999-00 sezonu uefa kupasi 4.round 2.bacak maci. ilk maci deplasmanda 2-0 kazanan galatasaray' in oldukca rahat, zorlanmadan, kendini fazla sikmadan 0-0 bitirdigi ve ceyrek finale ciktigi mactir.
    97 cl macinda bulent korkmaz' in me$hur iskasiyla 1-0 kaybettigimiz macin rovan$i da alinmi$ oldu bu turdaki maclarla.
    bu mactan sonra galatasaray' in uefa kupasinda final oynayabilecegine kar$i umudumuz daha da artmi$ti.