hesabın var mı? giriş yap

  • sebebi, bu şekilde ikiye bölünebilmesidir. batı'nın oyunudur. bizi bölmek istiyorlar...

    yıllar sonra başa gelen editi: avrupa'da bir akrabamız, türkiye'den etnik sebeplerle (kürt) avrupa'ya sığınma talebinde bulunan bir adamcağızla karşılaşıyor. adam, "abi biz, türkiye'de ikinci sınıf vatandaşız, kimliğimizde öyle yazıyor." deyince, akrabamız "nasıl yani? o kadar da belli etmemişlerdir" diyor. adam da, "çıkar kimliğini bak göstereyim" diyerek el büyütüyor. neyse kimlikler çıkıyor. adam, kürtlere hep sonu çift sayıyla biten kimlik verdiklerini, diğer herkesin tc. kimlik no'sunun tek sayıyla bittiğini zannediyormuş. hayat işte...

    not: kürtlere yapılanlar ortada. mevzumuz olayları tahfif etmek değildir... adamcağızın durumu trajikomik.

  • berat albayrak gerçekleri çarpıtma işini iyi yapıyor.
    o yüzden teorik olarak doğru bir açıklama ama şöyle ki;

    diyelim ki, eve tok geldiniz ama sofra kurulu, anneniz de yemeniz için ısrar ediyor. siz de ne yaparsınız çatalın ucuyla bir iki parça yer bırakırsınız.

    ama düşünün ki, tam o esnada, pencereden dışarı bir de baktınız ki, evsiz aç bir adam çöpten bulduğu bir yiyeceği, hapur hupur iştahla yiyor.
    dolayısıyla, teorik olarak sizden fazla yiyor.

    işte büyüme hızı da böyle bir şeydir.
    doyum ile ilgili bir şey.
    büyüme hızın ab ülkelerinden ileride olabilir ama hacmin onlar kadar değil. onlar büyüyeceği kadar büyümüş, dolayısıyla büyüme hızları yavaşlamış..
    kısaca;
    onlar doymuş ama sen açsın.

  • eski bir osmanlı paşası. kitaplarda pek yer bulmaz. tehlike anında topuklaması ile meşhurdur. çok güzel selam durduğu rivayet edilir.

  • diş macunları arasında koku ve aroma ayrıca verdiği his hariç hiç bir fark yoktur. diş fırçalamak mekanik bir temizlik olup macunun bu eylemde rolü ihmal edilebilecek seviyededir. yani kısacası bal gibi macunsuz dahi fırçalayabilirsiniz. kaldı ki macun kullanıyorsanız zaten her fırçalamada nohut kadar kullanmalısınız.
    hissiyatı, kokusu, tadı hoşunuza gideni alıp kullanabilirsiniz. paradontax, hassasiyet kalkanı, white now, aleovera lı, bitki özlü, sensodyn filan hepsi aynı bokun laciverti. (aksini iddia eden hakemli dergiden makale linki versin)

    not:diş hekimiyim. mesleğimi seviyorum. herhangi bir firma için para karşılığında çıkıp yukarıdakilerin aksini söylemem, söyleyen hekime de itibar etmem.

    edit: kimi okuduğunu anlamayanlardan mesajlar geldi." sen makale göster" diyorlar.
    bak arkadaş, kendi ürettiği diş macununun en iyisi olduğunu iddia eden, 7 faktör, yumurta testi, misvak özü gibi sahtekarlıkları(bu arada bu kavramlardan nedense hiç bir diş hekimliği fakültesinde bahsedilmez) iddia eden firmanın kendisi değil mi?
    bana kuşe kağıda basılı grafikler değil bilimsel makale sun ki iddian ispatlansın.
    bir de flor mevzusu var. birincisi yüksek konsantrasyonda flor içeren macun yutulur ise çok zararlıdır. bu sebepten özellikle yutma ihtimali olan küçük çocuklar, zihinsel engellilere flor içermeyen macun öneriyoruz. macunsuz da fırçalanabilir.
    yetişkinlere florun etkileri ise şu sıralar tartışılıyor. dişlere olan faydasına değer mi? diye soruluyor.
    birim miktarı en pahalı satılan deterjanlardan birisi diş macunudur. ağza alındığında salgılattırdığı tükürük kendisinden çok daha faydalıdır. tükürdüğün faydaları fakültede banko sınav sorularından biridir. tamponlamadan sindirime onlarca faydası vardır.
    bunun yanında ben de macunu seviyorum. ferah bir his ve temizlenmişlik duygusu, bir de tükürük akışını arttırıyor.

  • olay beyoglu'nda bir kafede yasanmistir.
    olayin kahramanlari ayni masada oturan 3 arkadas ve yan masalarinda oturan bir zencidir.

    3 arkadas kendi aralarinda zenci arkadasi gostererek konusmaktadirlar,

    - ark1- oglum bu herifte bu kadar alet vardir simdi.(sag el sol dirsekten tutulmus halde diger arkadaslara gosteriliyor)

    - ark2- kesin bu kadar kalindir...(sag el sol bilegi tutmaktadir ve kalinligi isaret etmektedir)

    - ark3- oglum bu herif seni bisikse ne olur?

    -zenci-(yan masadan hafifce kafasini cevirerek cevaplar)

    --yipranir...

  • çok galatasaraylıyım. çok ama.

    futbolcuları sahada sırılsıklam olup sıçana dönerken, ceketinin üstüne yağmurluk giymeyi reddetmesi ve bütün maçı o ıslak ceketle tamamlaması...

    böyle teknik direktörüm olsun, her maç 110 gol yiyelim... helal sana bilic.