hesabın var mı? giriş yap

  • yunan misin: 30 dk
    fetocu musun: 30dk
    binalinin oylari calindi: 45 dk
    ıstanbul projeleri: 10dk
    istanbuldaki israflar: sure bitti.

    mission completed.

    sorarlarsa tarafsi bolge dersiniz.

  • gece 2'de sıcaktan uyandım. etraf karanlık, kimse uyanmasın diye ışığı açamıyorum, kör bir şekilde yolumu buluyorum. bu havasız karanlıkta ne yapacağım? seçenekler:

    1) 31
    2) netflix buffer yaparken kısa bir 31

    netflix açıldı, ama hızlı açıldı dikkat edersen, daha donumu indirmemiştim. hafif bir şeyler izleyip sızayım derken, yanlışlıkla daredevil'e tıkladım, hadi dedim bir bölümüne bakayım, bari eğlendirici bir şey olsa. 6 bölüm sonra ben hala kanepedeyim ve işe gitmeye hazırlanan hatuna bunca saattir kahvaltı bile hazırlayamadığım için utanıp salonda uyuyakalmış numarası yapıyorum. ancak o zaman farkediyorum saatlerdir işemeye bile kalkmadığımı ve patlamak üzere olduğumu.

    izlediğim en iyi marvel şeyi, filmler dahil. yalnız esas oğlanın ortağı olan karakterin olduğu sahneleri atlıyorum genelde, jar jar binks gibi bir şey, lüzumsuz ve söndürülmesi lazım.

    halen kanepedeyim sanırım, dövüş koreografilerini yattığım yerden yeniden canlandırıyorum. karşı koltuğu iyi dövdüm geçen bölüm, sezon finalinde cam sehpaya dalıcam. bu entry bir rüya mı? buffering...

  • edit : başımız sağolsun dostlar.. çok dua ettik, umutla bekledik, mutlu haber vermek istedik ama olmadı.. bu süreçte bizi yanlız bırakmadınız. acımızı paylaşan dualarını ve iyi dileklerini eksik etmeyen kalbi temiz, yüreği güzel sizleri tanıdık. herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.. (çok uzun yazamıyorum, lütfen kusuruma bakmayın.) sizlere minnettar olduğumuzu bilmenizi isteriz.
    ayrıca süreçte büyük bir titizlikle çalışan kuşadası ilçe emniyet müdürlüğü'ne ve süreci yöneten amirlere, sesimizin duyulmasına vesile olan müge anlı ve ekibine, arama çalışmalarına destek veren kuşadası belediyesi'ne ve büyük bir özveri ile zorlu arazi koşullarında yorulmadan arama-kurtarma çalışmaları yürüten afad, akut ve ake'ye en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
    saygılarımızla
    ergier ailesi

    edit 01.23 : biz sadece emniyetten gelen bilgileri paylaşıyoruz. basında çıkan haberler emniyet tarafından tarafımıza doğrulanmadan bizim için doğru değildir. en başından beri herşeyi tüm açıklığı ile sizlerle paylaştık. ben artık bundan sonra daha fazla edit yapmayacağım çünkü artık gerçekten yıprandık. tek dileğimiz sağ salim bulunması. destek veren, acımıza ortak olan, dua eden temiz kalpli güzel insanlara sonsuz teşekkür ederiz.

    edit 20.50: bir haber sitesinde belirtilen sinyalin kirazlıdan geldiği bilgisi doğru değildir. emniyet bu konuda ailesi olarak bize kesinlikle sinyal konusunda bir bilgi vermemiştir.

    edit 18.42 : emniyet bilgileri bize ne yazıkki açıkça vermiyor. mobese görüntüleri, telefon sinyali vs diye sorduğumuzda bu bilgi bizde kalsın diyorlar. arazi arama çalışmalarını yaptıklarını söylediler. ancak bugun de bulunamadı. bize tam bilgi vermekten özellikle kaçınıyorlar. yine destek veren arayan soran herkese teşekkür ederim. tek dileğimiz kızının babasına kavuşması.
    11 martta kaybolan bir kişi daha varmış. keşke onlarda ilk günden başlık açabilmeselermiş. umarım o da en kısa sürede bulunur.

    12.24 : haber yok ancak tüm ilçe karakol emniyeti hem bizimle hem de çevresi ile iletişim halindeler. ancak olumsuz detaya bir bilgiye erişemediler. tüm ulaşım hatları, banka hesapları, telefonu inceleme ve izleme altında. tüm tanıdık ve arkadaşları ile görüşüyorlar bir ipucu için ancak bir şey elde edebilinmiş değil. bizr bundan daha fazla bilgi vermiyorlar. biz de çıktık yol yol / sokak sokak/ köy köy arıyoruz o nedenle her an güncelleme yapamıyorum. kafasını dinlemeye bir yere gitti diye düşünüyoruz inşallah öyledir. son zamanlarda dalgın ve çokça film seyrederek geç saatlerde uyuduğunu biliyoruz. çıkıp gelse noldu diye bile sormayacağız yeterki kendine, evladına, eşine kıymasın. destekleriniz için teşekkür ederim her mesaja geri dönemiyorum şu anda ama cevap yazmaya çalışıyorum musaitliğimde. teşekkür ederim.

    edit 08:40 ilaçlar da artık ayakta tutmuyor bizi. emniyetten henüz kamera ve kayıtlarla ilgili açıklaması yok. sadece gerçekten çok yoğun ve özverili şekilde tüm teşkilatın onu aradıklarını biliyoruz. daha uzun yazamıyorum halimizi yazsam duygu sömürüsü diyorlar. birşey yazmasam yazmadı garip diyorlar. şu anki halimizi size kelimelerle anlatamam. mesajlarla ve aramalarla destek veren herkese teşekkür ederim tekrar.

    edit: 23;43 perişanız hala haber yok. ek olarak yanında para olmadığını, ve herhangi bir bankaya ya da kredi kartına borcu olmadığını da öğrendik. (tüm banka hesapları ve nakit akışları takip edildi)
    kuşadası emniyet müdürlüğü titizlikle ve yoğun bir çaba sarfediyor. kendilerine müteşekkiriz ve güveniyoruz.onlardan gelecek haberi bekliyoruz.
    hava yine soğuk, rüzgarlı ve yağmurlu...
    soran, arayan, mesaj atan, merak eden herkese teşekkürler.

    edit:18.10: durum hala belirsiz..savcılık dilekçesinde sonra hakim izni de çıktı. gündemi daha fazla da meşgul etmek istemiyorum. bundan sonrası bekleyiş artık. sizi de sıkmak istemiyorum. allah kızına bağışlasın diye dua ediyoruz yardımlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

    15.06: 24 saat oldu artık.otogara bakıldı, bir çıkış yok. elimizdeki tüm bilgileri verdik. savcılık ilgileniyor haber bekliyoruz. destek veren, mesaj atan arayan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

    edit 13.16: müge anlı ile telefonda görüştük canlı yayında kısaca anlatmaya çalıştım. polislerde oldukça ilgili. mesaj atan, destek veren herkese çok ama çok teşekkür ederim. allah razı olsun sizlerden ses oldunuz, umut oldunuz, güç verdiniz. eşi gizem de okuyor her yazdığınız destek mesajını o da güç buluyor sizlerle.

    12.26: hala haber yok. avukat araştırıyoruz. şu anda mobeseleri izliyoruz. birşey çıkmadı daha az sonra da savcılığa tekrar gideceğiz.
    desteklerden ötürü teşekkür ederim. biraz daha yoğunlaştırdılar aramayı.

    edit 11:00 küçücük kusadasında yok yok yok . kuş bile olsan bulunurdu.

    edit 09.28 müge anlıya ulaştık. tüm bilgileri verdik.
    bugun bilgi geçecekler. yayına da çıkabiliriz. destek olan herkese çok teşekkür ederiz. müge anlıya izleyen varsa bana da bilgi verebilir mi. biz şu an bir şey izleyemiyoruz.

    08.25 polise tekrar gittik. hakim izni 1 haftadan önce çıkmaz dediler. müge anlıya yazdık ilgileniyoruz dediler ama artık bilmiyoruz.
    2.5 yaşında süt kokan kızı olunca biran evvel bulmak istiyoruz.

    07.22 destekleriniz dualarınız için çok teşekkür ederiz. eşi de okuyor yazdıklarınızı. desteklerinizle bir nebze güç buluyor. ama hala dualarınıza desteklerinize ihtiyacımız var. gücümüz tükendi. ayakta duramıyoruz..

    edit 05.27: haber yok dışarısı yağmur kıyamet.

    edit 03:12 hala haber yok. bu yaşına kadar bizden habersiz 1 saat geçirmiş biri değil. alkol düşkünü değil. içerse evinde içer. eşi, ailesi olmadan bara/cafeye gitmişliği yok. böyle biri.

    edit 01:12 elim boş eve döndük. annem perişan, eşi perişan. ben yanlarında duramıyorum. herşeyden habersiz uyuyan kızıyla birlikte yatıyoruz. dua edin lütfen.

    edit. şimdi tekrar ifade verdiğimiz karakola geldik telefon sinyali için. savcılık dosyayı sabah alacakmış. telefon sinyali için hakimden izin çıkacakmış.
    off kuşadası da inanılmaz soğuk bugün. insan bu soğukta dışarıda nasıl dayanır..off içim parçalanıyor

    edit. twitterdan da paylaştım. lütfen oradan da destek verebilir misiniz? hala haber yok 00.55

    https://twitter.com/…tatus/1371915521214533636?s=08

    edit. müge anlı instagram sayfasına da mesaj attım.

    arkadaşlar aydın kuşadası'nda erkek kardeşim berk ergier kayıptır. en son saat 14.30 da kuşadası otogar tarafından kervansayarın oradaki işine doğru yürüyerek yola çıkmıştır.

    kimseyle kavgalı değildir, ya da bilinen bir düşmanı, tehdit edeni de yoktu. herkesin sevdiği güleryüzlü biri. herkesin yardımına koşar derdine ortak olurdu. ancak içine kapanık olduğu için derdi olsa da biz üzülmeyelim diye paylaşmazdı.

    change ofis de çalıştığı için korkuyoruz ancak işine bugun hiç gitmediğini biliyoruz ama yanında yüklü para olup olmadığını bilmiyoruz.

    aşağıya linkini bırakıyorum. gören duyan varsa allah rızası için lütfen bildirsin. 2.5 yaşında kızı var. her yerde arıyoruz. lütfen kuşadası'nda en ufak bilgi bile bizim işimize yarayacaktır.

    görsel

    edit. başlığı yukarı taşıyan herkese teşekkür ederim. tüm aile perişanız. ben şu an yollarda onu arıyorum. lütfen destek verin.

    edit. hastane ve karakola bildirdik. polise ifade verdik. tüm arkadaşları ile görüştük herkes şaşkın ve kimse birşey bilmiyor.

    edit. eşine ve kızına oldukça düşkündü. hiçbir şekilde küsmezdi. kızsa bize küsmez habersi bırakmazdı
    görsel

  • başlık esasında yüksek hesap ödedikten sonra yemeğe çıkılan kıza ilk bakış olmalıydı da. malum karakter sorunu. malum sözlük olayları v.s

    o bakış var ya o bakış... tek bakışla bir sürü şey anlatma durumu. ''ahhh seni hınzır ödedik kol gibi hesabı'' bakışı :)))

    neyse ilk kez yemeğe çıkma durumu. yenmiş-içilmiş. sorular-cevaplar. iki tarafın da biraz kendini kasması. cool tavırlar. kaçamak bakışlar derken... hesap gelir. hesap açılır ve 220 tl. işte o an iç ses devreye girer; ''höh 220 tl?? ''öhöm bozmamalıyım.'' ''bozulmuş gibi görünürsem cimri der '' ''ne cimrisi ya 220 tl'den bahsediyoruz.'' ''yok be abi güzel geceydi, değdi yani'', ''hoh 220 tl ve daha gecenin başlangıcı sayılır'', ''yok yok bozma sen yine de.'' ''bozması mı var ya hesap kol gibi.'', ''ortak ödeyelim derse kabul eder mi?'' ''yok lan daha ilk çıkış, kız valla eve döner.'', ''dönsün ya'' ''yok lan yok dönmesin, belki sonraki hesapları o öder'', ''yok yok ödemez bu, ödeyecek tip yok'', ''oğlum ya şu mekan 220 tl hesap ödenecek mekan mı, keşke az içseydim.'', ''karttan 110 çekin, 100 tl nakit vereyim desem fakir mi lan bu der mi?'' ''der lan kesin'', ''e oğlum kredi kartına da faiz biniyor''. ''maçı da kaçırdık iyi mi, oğuzhan da kadrodaydı'',
    ''neyse ödeyim hesabı da, sonra böyle yerlerden hoşlanmıyorum samimi değil yalanını atarım bidaha gelmeyiz'' ''aha geliyor garson.''

    hesap ödenir. ve yüksek hesap ödedikten sonra kıza ilk bakış atılır. dünyanın en yalancı gülümsemesi bu bakışa eklenir. yıkılmadım ayaktayım algısı verilir.

  • bir mühendis bir rahip ve bir doktor bowling oynamaya giderler. gelin görün ki bowling salonu doludur. bir iki saat bekleyip de sıranın kendilerine gelmediğini görünce salon sahibinin yanına giderler ve durumu anlatırlar. adam bunları dinler ve açıklamasını yapar:
    - bakın arkadaşlar sizleri anlıyorum, lakin durum sizin bildiğiniz gibi değil, içeride bowling oynayanlar aslında itfaiyeciler. bundan yıllar önce burada bir yangın çıkmıştı ve bu arkadaşlar canları pahasına yangını söndürdüler. ama ne yazık ki kör oldular. ben de onlara olan borcumu ödemek için istedikleri kadar bowling oynama hakkı tanıdım onlara.
    demiş.

    bunun üzerine rahip:
    - çok acıklı bir hikaye, bütün rahip arkadaşlarıma haber verip onlar için dua edeceğim. tanrıya gözlerinin açılması için yalvaracağım, demiş

    ve doktor da:
    - evet tam bir drama ne yazık ki. ben de doktor arkadaşlarla düşünüp ve tıbbın bütün imkanlarını zorlayıp bu insanlara gün ışığını bir kere daha göstermek için çalışacağım.

    bunları dinleyen mühendis biraz düşünür ve konuşmaya başlar:
    - bu arkadaşlar neden gece oynamıyor...

  • gazeteci osman nevres, hukuk-u beşer gazetesinde izmir'in işgaline karşı yazılar yazmıştır.

    15 mayıs 1919'da izmir'in işgali başladığında askerlerin en önünde yürüyen bayraktarı vurmuş, kaçmaya çalışırken şehit düşmüştür. öldürüldükten sonra cenazesinin tekmelendiği, çiğnendiği, süngülendiği de bilinir. buna rağmen öfkesi dinmeyen yunan askerleri, o sırada kışlada teslim olmak için bekleyen erleri kurşuna dizip, başta kolordu komutanı ali nadir paşa ve tümen komutanı hürrem paşa olmak üzere subaylarımıza da meydan dayağı atmışlar, içlerinden "zito venizelos!" diyerek bağırmasını istedikleri albay fethi bey'i emri kabul etmediği için süngüleyerek katletmişlerdir. daha sonra ali nadir paşa'nın eline bir beyaz bayrak verip arkasında subayları elleri havada "zito venizelos!" diye bağırtarak dayak eşliğinde, kordon'da dolaştırmışlar, yere düşenleri süngüleyerek denize atmışlardır.

    yunanlar tarafından katledilen osman nevres'in cenazesi üç gün yerde kalmıştır. yunanlar izmir'e çıkarken bir amerikan filosu* da izmir açıklarında demirliydi. kendisinin öldürülmesiyle başlayan katliamlar üç gün devam etmiş, katliamlarda ölenlerle beraber yerde bıraktırılan cenazesi, bu filodan karaya çıkan amerikan askerlerinin müdahalesiyle gömülmüştür. cenazelerin toplu olarak gömüldüğü düşünülmektedir. mezar yeri bilinmemektedir. sembolik mezarı istanbul bülbülderesi mezarlığındadır.

    üzerinden çıkan hüviyette ismi hasan tahsin olarak kayıtlıydı. (bunun nedeni, daha önceleri,isviçre'ye giderken babasının adına pasaport almak zorunda kalmasıdır.) ve o günden sonra hasan tahsin adıyla anılmıştır.

  • okumayı yıllara yaydığım ve bundan da büyük keyif aldığım kitap. bitmesini istemiyorum. sanki o bitince düşünsel yolculuğum da sona erecek gibi geliyor. bu motosiklet yolculuğu bitmez zaten, motor bu kadar çabuk kavranamaz. bu başlığı koyan lowlife arkadaşıma çok teşekkürler