hesabın var mı? giriş yap

  • zoe spawton isimli, berlin'de yaşayan bir fotoğrafçının eseri.

    "berlin’in neuköln semtindeki iş yerinin önünden her gün geçen ali amca giydiği şık ve ‘otantik’ kıyafetleriyle zoe’nin dikkatini çekmiş. zoe her gün karşılaştığı ali amca’nın fotoğraflarını çekmeye başlamış ve böylece ortaya “what ali wore” (ali ne giydi) isimli moda blog'u ortaya çıkmış."

    fotoğrafların hepsine baktım, ali emmi yahşi adammış vesselam. özellikle kamuflajla pek bir göz doldurmuş.

    link

  • adamın biri doktorun karşısına çıkmış: "aman doktor bey, yaman doktor bey; bende bir sorun var ki sormayın - şimdi bende feci bir gaz sorunu var afedersin: oturuyorum osuruyorum, kalkıyorum osuruyorum, yatıyorum osuruyorum falan fıstık... işin tuhaf yanı ne biliyon mu, gaz ne kokuyor ne de duyuluyor - hani yani kimse durumu çakmıyor allahtan da, diyeceğim, bende yarattığı rahatsızlık öyle böyle değil! derdime bir çare..."

    doktor sessizce başını sallamış ve hemen bir reçete yazıp hastanın eline tutuşturmuş; demiş "bu ilacı al, bir ay sonra beni yine gör..."

    bir ay geçmiş, aynı adam girmiş kapıdan, burnundan soluyor: "ulan doktor ben senin ağzına sıçayım! gazım var dedik, duyulmuyor dedik; sen bize bir ilaç verdin - hala aynı gaz var, üstelik şimdi ses de çıkarıyor!"

    doktor gülümsemiş: "oo iyi, kulakları açmışız demek; şimdi sıra burnunda!"

  • aslına bakarsanız, adam da o hareketi yapacağının farkında değil.

    ilk vurduğunda balona, normalde balonun uzaklaşması gerekirdi.

    balon dizine doğru gelince, röveşeta kaçınılmaz olmuş.

    bence balon suçlu.

    müzik ile daha bir güzel olmuş. buyrun!

    edit: imlâ

    edit 2: video bağlantısı ekleme.

  • markete giriyorum bi kahvaltılık alıp çıkayım diyorum sütüyle yumurtasıyla, salamsız sosissiz sucuksuz 200 tl. marketten çıkıyorum yürüyerek eve gidiyorum önümden cipler, son model arabalar gırla geçiyor. kafelerin, restoranların önünden geçiyorum dipdibe masalarda iğne atsan yere düşmez. bi elimdeki küçük torbaya, bi bunlara bakıyorum aklım almıyor. nasıl oluyor bu işler yani?

  • görsel - görsel - görsel

    izlanda'daki westman adaları'ndaki bir kaya sütunu üzerine yapılmış olan ?rídrangaviti [karater desteklenmiyor tam yazılışı şurada] (thridrangur) deniz feneri dünyanın tartışmasız en izole deniz feneridir. atlantik denizi'nden 36 metre yukarıda bulunan fener 1939 yılında inşa edilmiştir. henüz helikopterin kullanılmadığı da düşünülünce nasıl inşa edildiğini hayal etmek imkansız hale gelmektedir.

    deniz fenerinin helikopter pisti henüz inşa edilmeden önce sahil güvenlik kayaya yelken açmak ve uçurumu ölçeklemek zorunda kalmıştır.

    bir tanık, deniz fenerinin nasıl yapıldığını şu şekilde anlatıyor:

    “yapmamız gereken ilk şey uçuruma kadar bir yol oluşturmaktı. hepsi westman adaları'ndan olan deneyimli dağcıları bir araya topladık. ardından zincirleri sabitlemek için matkaplar, çekiçler kelepçeler getirdik. dağcılar zirveye yaklaştıklarında kayaya tırmanmanın bir yolu yoktu. bu yüzden, dağcılardan biri dizlerinin üzerine çöktü, ikincisi onun sırtına çıktı ve üçüncü dağcı diğer ikisinin üzerine tırmanarak zirveye ulaşabildi. bu inanılmaz tehlikeli işleme tanık olurken nasıl hissettiğimi anlatmam mümkün değil."

    kaynak: history daily

  • "ya bu doktorların kafası çok garip.adam yıllarca benim vergilerimle tıp eğitimi almış ve 6 yıl okudum diye utanacağına ego yapıyor"

    serkancım senin vergileri hastalarla kadavralarla falan hiç ettik ya.helal et anam.

  • dünyanın 2.4 katı büyüklüğündedir. o yerçekiminde değil hatun çükünü kaldıramazsın.