hesabın var mı? giriş yap

  • engin günaydın'ın bu konuya değindiği, boğaziçi üniversitesi mithat alam film merkezi'yle 2010 yılında yaptığı bir söyleşi vardır.

    --- spoiler ---

    peki burhan altıntop’la ilgili çeşitli proje teklifleri geldi mi size?

    engin günaydın:
    çok. burhan altıntop seri haline getirilebilir, film yapılabilirdi. ve korkunç paralar da kazanabilirdi. ama meslek hayatımın sonu olabilirdi. bir daha iş yapmam çok zorlaşacaktı. ondan dolayı yapmamaya karar verdim.

    çok zengin bir adam olabilirdiniz ve kendi filmlerinizi de yapabilirdiniz. öyle bir lüksü geri teptiniz.

    engin günaydın:
    lüks hayatı çevremden biliyorum, bir işe yaramadığını da biliyorum. bir işe yarasaydı çok zengin olmak isterdim, ama psikolojik olarak çok faydalı bir şey olarak görmedim. çok zengin olmanın psikolojiye bir faydası olmadığı ortada. beni de mutlu etmeyeceğini iyi biliyordum. çok para kazanmak gizli bir virüs gibi arkadaşlarınla, ailenle olan ilişkilerini bozar. ilişkilerimin bozulmasını ve yalnız kalmayı istemediğim için çok para kazanmak istemedim ben. para kazanmak da bir yalnızlık aslında. çok görüyoruz etrafımızda, insanlar hasta gibi.
    --- spoiler ---

    kaynak

  • ilk kez rus psikolog bluma zeigarnik tarafından "yarım kalmış, kesintiye uğramış işler tamamlanmışlardan daha kolay ve net hatırlanır" denilerek dillendirilen, bitmemiş ilişkilerimizi neden sürekli hatırladığımızı, yarım kalan aşklarımızı neden unutamadığımızı, üçüncü gününde eve geri dönmek zorunda kaldığımız tatillerin neden daha çekici gözüktüğünü nedenselleştirir etki.

  • hazinenin bugünkü değerinin 18 ila 22 milyar dolar arasında olduğu düşünülmektedir. video

    san josé, ispanyol donanması'nın 64 silahlı, üç direkli bir kalyonuydu ve pedro de aróstegui tarafından 1698 yılında gipuzkoa, ispanya'daki tersanede inşa edildi.

    gemi, casa alegre kontu general josé fernández de santillán yönetimindeki ispanya veraset savaşı sırasında ispanyol hazine filosunun bir parçasıydı.

    son yolculuğu sırasında san josé, bir hazine filosunun amiral gemisi olarak üç ispanyol savaş gemisi ve 14 ticari gemi eşliğinde portobelo, panama'dan kolombiya'nın cartagena kentine yol aldı.

    filo, barú yakınlarında bir ingiliz filosuyla karşılaştı ve wager's action (wager'ın eylemi adını ingiliz amiral charles wager'dan alır.) olarak bilinen bir savaşa yol açtı. savaş sırasında, san josé'deki barut şarjörleri patladı, gemi, mürettebatın çoğu ve bugün 18-22 milyar dolar değerinde olduğuna inanılan bir hazine ile birlikte battı.

    gemi, 2015 yılında woods hole oşinografi kurumu (whoi) tarafından keşfedildi ve kolombiya hükümeti 2017 yılının ortalarında bir kurtarma operasyonu başlatacağını ilan etti.
    görsel - görsel - görsel - görsel - görsel - görsel

    kolombiya ulusal donanması, en son teknolojik ekipmanlar kullanarak enkazın görüntülerini çekti ve geçtiğimiz günlerde bu görüntüler başkan iván duque'nin ofisi tarafından yayınlandı. video

    yayınlanan görüntüler 950 metreden fazla derinlikte çekildi. enkaz konumu ise kolombiya hükümeti tarafından hazine avcılarının talanından korumak için gizli tutuluyor.

    bölgede san josé'den 100 yıl sonra batan iki geminin daha enkazına ulaşıldığı duyuruldu.

    paylaşılan görüntülerde, toplam ağırlığının 200 ton olduğu tahmin edilen altın ve gümüş paralar ile birlikte oldukça değerli çin porselenleri de görünüyor.

    18 milyar dolarlık değerindeki servetin uzun süre daha suyun altında kalacağı düşünülüyor. enkazın 2015 yılındaki keşfinden bu yana ispanya, bolivya ve kolombiya arasında hazinenin sahipliği üzerine bir diplomasi savaşı sürüyor. bu anlaşmazlık çözülene kadar hazinenin yerinde kalacakmış gibi görünüyor.

    kaynak: 1, 2

  • tam olarak bu reklamdaki hayatı, temizliği ve saflığı özlediğim için oyum muharrem ince beyefendiye gidecektir.

  • bundan sonra iade edilemeyecek ürünlerin yüzde 95'inin ithal olması ne tesadüf değil mi? cari açığı kapatmak için yaptıkları küçük ama mide bulandırıcı işlere bakın şunların.

  • motorcu arkadas o kufurleri eden diger surucu bozuntulari hakkinda tek tek sikayetci olmazsa, kamera kayitlarini da savciliga sunarak hepsinin burnundan o kufurleri ve hakaretleri fitil fitil getirmezse hakkimi helal etmiyorum.
    o surucu kadinin da burnundan getirilmesi lazim.

  • kadın gerçekten bir yere el bombası falan atıp 1-2 kişiyi öldürse zaten şimdiye yatıp çıkmıştı. devlet bazen taktı mı takıyor.

  • oğlunu okutup, büyütüp, itü ye sokmuş annenin ben ayaklarını öperim. değil ona ezik demek telaffuzuna bile laf söylemek senin haddine mi? be şerefsiz!

  • 16 yaşındayım,tek başıma şehri keşfetmek gibi bir huyum var,arkadaşlarıma ailemleyim,aileme arkadaşlarımlayım diyerek arazi oldum o gün.
    tekin olmadığını bildiğim bir semtte gözlemeci-kahvehane ama kadınlı erkekli bir kutlamanın yapıldığı bir yere denk geldim.süslenmiş dışarısı;aynalar,boncuklar beğendim fotoğrafını çekiyorum.
    işte o an farkettim ki içerdeki herkes bana bakıyo.bir kadın bir adam bana doğru yürümeye başladı içerden,sıçtım,adamın belinde silah var.turist sanmışlar beni,hello welcome falan diyerek içeri buyur ettiler,bakın yedi yaşından itibaren ingilizce öğrenmeye başladım ama ben bile öyle konuşabildiğimi bilmiyordum adeta bülbül misali şakıyorum ama kimse bi bok anlamıyo,yinede işimi sağlama aldım italyanım sandılar.
    türkün misafirperverliğini ben orda gördüm.çiğ köfte,içli köfte,baklava özellikle bir börek yedim tadı hala damağımda,halay çektim "hemende öğrendi" diyolar bide,çüş.dört saat takıldım orda,asker dönüşü kutlanıyordu,fakat biliyorum ki eğer türk olduğumu anlasalardı o denli nazik ve sevecen davranmazlardı.bunuda kimseye anlatmamıştım.

  • ahahahaha immun sistem diye bi şey vardır arkadaşlar ama siz anlamazsın haa. immun bu yaa öyle kolay mı. mesela bağışklık sistemi deseydim hemen bilirdiniz ama şimdi bilemezsiniz, neden, immun dedim çünkü!