hesabın var mı? giriş yap

  • adamlardır. en has adam onlardır. adamlığın kitabını yazmışlardır. adamlık kanlarında vardır. adam olarak doğmuşlardır. adam olarak öleceklerdir. bu arada çok adamlardır.

  • insani ilk star wars filmi seyrettigi cocukluk yillarina goturen, empire strikes back kadar haz veren, "ah anakin evladim cok yakisiklisin, ama sakin ol biraz" dedirten ve 2005 yilini sabirsizca beklememize yol acan (kim ne derse desin bana gore) cok basarili film.

  • her düşündüğünü, hissettiğini paylaşmak.

    sen doğduğun günden beri kendinle yaşayan tek kişisin. ne ailen ne de arkadaşların varoluş sürecini seninle birlikte geçiriyor. geceleri uyumadan önce, sabah yataktan kalkmayı erteleyip bir o tarafa bir bu tarafa dönüp dururken düşündüklerini bir sen biliyorsun yani. o düşünceleri tam manasıyla anlayabilecek tek kişi de sensin zaten. başkalarına bunu anlatma, açıklama çabasına girmemek gerekiyor. aslında düşünürken yaptığın şeyin düşünceleri kendinle paylaşmak olduğunun bilincine varınca, başkasıyla paylaşma ihtiyacı da duymuyorsun zaten bir süre sonra.

    peki diğer insanlarla ne paylaşalım madem? saatlerce, belki günlerce, aylarca üzerine düşündüklerin dışındakileri. sen o düşünceye o kadar zaman ayırmışsın, kafa patlatmışsın. hiç aklın kesiyor mu yani beş dakikada anlatacaksın da karşındaki de anlayabilecek ne demek istediğini, ya da saatlerce anlatmana müsaade edecek de katlanacak sana. o iş olmaz, boşuna zorlayıp insanlarla ilişkini bozma.

  • bu sene çarşıda karşımıza çıkan bilmem kaçıncı olay bu. olay aralarında daha önce husumet bulunan arnavutlarla urfalılar arasında çıkıyor, silahlar patlıyor. 1 polis, 1 turist, 1 çocuk ve 4 kişi de yararlanıyor. çarşının hemen girişinde kuzenimin döviz bürosu var haftada bir uğrarım yanına. kapalıçarşı öyle bir yer halini almış ki rezil durumda. kimse kusura bakmasın ama urfalı zaza gruplar terör estiriyorlar çarşıda. adamların hepsi silahlı, turist geldi bir şeye baktı, almadı mı dövüyorlar sövüyorlar gönderiyorlar. adamların hepsi istanbul'un göbeğinde turizmin merkezinde adidas nike vs. imitasyon çakma ürün satıyorlar hiçbirinin ne maliye kaydı var ne belediye ruhsatı, ne vergi levhası... tüm devlet kurumları göz yumuyor. adamlar geçen hafta fatih belediyesinin zabıtalarını dövdü, bu hafta polis vurdu lan daha ne olsun yetkililerin harekete geçmesi için????? kuzenim defalarca fatih belediyesi'ne, ibb'ye şikayet etti bu adamları hiçbir kurum gram ilgi göstermiyor hepsi birbirine atıyor topu. ileride daha kötü haberler gelecektir emin olun.

    olay esnasında bir italyan kız geldi yanıma taksi arıyor yol neden kapalı havalimanına gideceğim taksi nerden bulabilirim diye sordu gel de anlat kıza şimdi bacım oradan geçme orada bir turist bir de polis vuruldu diye. bu ortamda gel de turizm konuş. sayın yetkililer bu turizm işi pr videolarla, dronle ayasofya çekmekle olmuyor. hiçbir şikayeti dikkate almadan konuları geçiştiriyorsunuz.

  • biz neden vergi ödüyoruz 1 kişi bana bunu açıklayabilir mi? neden yani neden? her zor zamanda futbol kulübü gibi sms kampanyası başlatılacaksa neden vergi veriyoruz yok mu açıklayacak biri?

    ya da fransızlar, amerikalılar niye ihtiyaç duymuyorlar sms'lere?
    (bkz: ihtiyat akçesi)

  • şu entrinin devamıdır (bkz: #88977769)

    google'da bir kelime & kelime grubunun ne kadar arandığını gösteren araçlar mevcut. bunların bir kısmı ücretsiz bir kısmı ise ücretli.

    ücretsiz olanların en yaygın olanı google keyword planner.

    benim taktiğim kısaca şöyle işliyor : ( kritik bilgileri henüz verme niyetinde değilim, 15 yıllık bir emeği 2 satırda veremem, ama kendi deneyimlerinizle kazancınızı artırabilirsiniz )

    - insanların resimlere bakmak için aratacağı kelimeleri bulmak
    - o kelimelerle ilgili içerik hazırlatmak ( ingilizce )
    - o içerikle ilgili kaliteli resimler bulmak
    - ve o resimlerin o aramalarda görüntülenmesini sağlayacak seo işlemlerini yapmak.

    bu kadar.

    google'ın verdiği aylık aranma rakamlarının yaklaşık %10-25 i resimlere gider geri kalanı web araması sonuçlarını tıklar. bu %20 lik trafikten payınızı almak için çalışmalar yaparsınız ( seo for images )

    aranma oranı aylık 100.000 olan 100 tane kelime buldunuz, 100 içerik hazırlattınız ve resimlerinizi de hazırladınız diyelim. toplam aranma hacmi noldu 10.000.000. pek çok yan kelime gruplarında da gözükür resminiz ortalama 15 milyonluk bir arama hacminin %10-25 i için çalışacaksınız bu içeriklerle demektir. ki bu da ortalama 3 milyon aylık aranmaya tekabül eder. günlük olarak da 100.000.

    benim tecrübelerime göre eğer böyle bir aranma listesinde ilk satırda sayfanıza yer bulabilirseniz bu günlük 100.000 kişilik payın yaklaşık 3-15 bini sizin sayfanızı ziyaret eder.

    kategoriye göre değişmekle birlikte ingilizce içerikle günlük 3000 ziyaretçiyle minimum 200-600 tl arası kazanırsınız. aylık 6000-18000 tl demektir bu.

    evet oturduğunuz yerden.
    deli para.

    devamı gelecek.

  • kimsenin oy vermediği ak parti iktidar, kimsenin seyretmediği recep ivedik gişe rekortmeni, kimsenin dinlemediği serdar ortaç ise albümü en çok satan şarkıcı. bırakın bu işleri... milletce lisedeki "ben calismadan 100 aldim" triplerindeyiz...

  • oruç dediğiniz olay zaten nefis terbiyesi değil mi? kimse sokakta, ofiste, orada burada yemek yemezse oruç tutanlar hangi nefsi terbiye edecek bre am trafoları?

  • 2 maçta 1 gol bile atamadığımız fenerbahçe'ye balıkesirspor'un 41 dakikada 3 gol attığı maç. hay yapacağımız şampiyonluk yarışının...

    not: tiner çekiyorum.