hesabın var mı? giriş yap

  • adam koynundan şırdan çıkarıp yiyor.
    ve bunu uçakta yapıyor.
    ve bunu videoya çekiyor.
    ve bunu internete koyuyor.
    ve allah parayı tüm bu barzolukları yapan adama veriyor. bana da geçim sıkıntısı, düşük gelir, fakirlik standartı veriyor.
    tuhaf..!

    t: şırdancı memo için önemi olmayan olay. gerekirse özel uçak tutar. para çok.

  • en yakın rakibinden sadece bir kaç cm² daha büyüktür.

    edit: sözlüğün 28 milyonuncu entry'sinin bu olması gerçekten çok vahim oldu :/ bilsem şiir falan yazardım.

    edit 2: yozgat'taki dayıma selam gönderiyorum.

  • x-ışını kristalografisi ile dna yapısına ait ilk fotoğrafları alan bilim kadını.

    modern bilimin yeni yeni yeşermeye başladığı o yıllarda (1900'lerin başı) kadınlar sosyal alanda olduğu gibi bilim alanında da ikinci sınıf muamele görüyorlardı. üniversitelere kabul edilmiyor, hatta çoğu zaman erkeklerle aynı yemekhanede bile yemek yiyemiyorlardı.
    bu şartlarda virüsler üzerinde çalışan franklin daha iyi görüntü alabilmek için x-ışını demetini daraltmıştı. elde edilen görüntüler o zamana kadarki en iyi görüntülerdi. nasıl olduğu kesin olmasa da bu fotoğraflar aynı bölümde çalıştığı maurice wilkins aracılığı ile james watson ve francis crick 'in eline geçti. ikili dna'nın franklin'in çoktan anladığı gibi helezon biçimli olduğunu fark ettiler. watson, crick ve wilkins 1962 yılında dna üzerine çalışmaları ile tıp alanında nobel ödülünü paylaştıklarında, içlerinden hiçbiri franklin'in katkılarından sözetmedi. çalışmalarını üzerine yapılandırdıkları "fotoğraf 51" in sahibi franklin ise 37 yaşında 1958 yılında yaşamını yitirmişti.

  • aptallıktan başka bir şey değildir, en son müdahale iki gün önce 14 lira olmasın diye yapılmıştı şimdi 17 olmasın diye yapılıyor. yapılacak en etkili müdahale isminde ak geçen bütün akoduklarimin istifa etmesidir

  • hayatımda ilk defa çaresizliği yüzüne yansıyan bir ayı görüyorum. ulan o tip ne öyle yemeği çok kaçırdık amcaoğlu der gibi ahahshahahs.

  • gençler telaşa mahal yok; yukarıda da bahsedilmiş zaten; iş kanunu kapsamında hafta tatiliniz zaten korunuyor.

    mesele bu değil. mesele ne biliyor musunuz? günde 12 saat çalışıp fazla mesai ücreti alamamanızda. patron bugün çıkıp size "haftada 7 gün çalışacaksın" dese, buna itiraz edecek gücünüzün ve cesaretinizin olmayışında... sgk primlerinizin asgari ücretten yatışında; agi ödemesi alamamanızda, yol ücretinizin ödenmemesinde, öğle tatili yapamamanızda, doğum izninizi kullanamamanızda; kısacası haklarınızı almak için mücadele etme gücünüzün bulunmayışında...

    yani mesele, işçinin kanunen az korunması değil; işçi aslında korunuyor. ama kanunu uygulayan yok abi ve biz işçiler olarak buna gıkımızı bile çıkarmıyor-çıkaramıyoruz.

    önce mevcut kanunu uygulatmayı başaralım da; haklarımızın iyileştirilmesi için sonra mücadele ederiz.

  • bir anda polislerin içinde öyle başı öne eğik, siyah hırka, üç numara saçlar ve sakalla ortaya çıkınca hakkında "sempatik" ünvanını duyuverdiğim insan.

    kız kardeşim, "niye bu kadar kızıyorsunuz çocukcağıza?" dedi.

    not: kardeşim mal.