hesabın var mı? giriş yap

  • bu sene çarşıda karşımıza çıkan bilmem kaçıncı olay bu. olay aralarında daha önce husumet bulunan arnavutlarla urfalılar arasında çıkıyor, silahlar patlıyor. 1 polis, 1 turist, 1 çocuk ve 4 kişi de yararlanıyor. çarşının hemen girişinde kuzenimin döviz bürosu var haftada bir uğrarım yanına. kapalıçarşı öyle bir yer halini almış ki rezil durumda. kimse kusura bakmasın ama urfalı zaza gruplar terör estiriyorlar çarşıda. adamların hepsi silahlı, turist geldi bir şeye baktı, almadı mı dövüyorlar sövüyorlar gönderiyorlar. adamların hepsi istanbul'un göbeğinde turizmin merkezinde adidas nike vs. imitasyon çakma ürün satıyorlar hiçbirinin ne maliye kaydı var ne belediye ruhsatı, ne vergi levhası... tüm devlet kurumları göz yumuyor. adamlar geçen hafta fatih belediyesinin zabıtalarını dövdü, bu hafta polis vurdu lan daha ne olsun yetkililerin harekete geçmesi için????? kuzenim defalarca fatih belediyesi'ne, ibb'ye şikayet etti bu adamları hiçbir kurum gram ilgi göstermiyor hepsi birbirine atıyor topu. ileride daha kötü haberler gelecektir emin olun.

    olay esnasında bir italyan kız geldi yanıma taksi arıyor yol neden kapalı havalimanına gideceğim taksi nerden bulabilirim diye sordu gel de anlat kıza şimdi bacım oradan geçme orada bir turist bir de polis vuruldu diye. bu ortamda gel de turizm konuş. sayın yetkililer bu turizm işi pr videolarla, dronle ayasofya çekmekle olmuyor. hiçbir şikayeti dikkate almadan konuları geçiştiriyorsunuz.

  • zamanın birinde, koca bir mermer kütlesinin üzerine eğilmiş çalışan bir heykeltraş varmış. haftalarca o koca mermer kütleyi oymuş durmuş. bir gün bir çocuk gelip “o kayanın içinde ne arıyorsun” demiş. heykeltraş da “bekle, göreceksin” demiş.
    aradan bir süre geçmiş ve heykeltraş o mermer kütleden çok ama çok güzel bir at heykeli yapmış. çocuk hayran hayran heykele bakarken, “kayanın içinde at olduğunu nereden bildin” demiş.

    bazı erkekler var, o güzelliği her durumda buluyor beyler. kadın-erkek farketmez, her insanın içinde hayran kalınacak bir şeyler vardır. aramaya inanmak gerek.
    saygılarımla.

  • 2010'da yayınlanan community 2. sezonun ilk bölümünde troy yataktan kalkıp esnediği sahnede pijama olarak örümcek adam kostümü baskılı bir tişört giymektedir.

    aynı dönemlerde marc webb'in çekeceği amazing spider-man reboot'u duyurulur ve spider-man'i oynayabilecek 5 ayrı aktörün ismi konuşulmaya başlanır. film eleştirmeni ve çizgi roman yazarı marc bernardin ikinci kez çekilecek bir spider-man hikayesinde peter parker'ı oynayacak aktörün beyaz bir erkek olmaması gerektiğiyle ilgili bir şaka yapar. bu sözlerin üzerine ilk paragraftaki 3 saniyelik sahneyi izlemiş olan community fanları twitter'da "donald glover yeni örümcek adam olsun" kampanyası başlatır. tabii ki bu kampanya yönetmen tarafından dikkate alınmaz. ama marvel yazarı brian michael bendis'in kafasında bir ampul yanmasına ve miles morales karakterini yaratmasına sebep olur.

    2012'de amazing spider-man filminde peter'ın odasında troy'un olduğu bir community posteri vardır.

    2017'de vizyona giren spider-man homecoming'de aaron davis karakterini oynamıştır. bu karakterin mcu'da miles morales'in amcası aaron olduğu ve donald glover'ın canlandırmasıyla evrene girdiği iddia edilir.

    ertesi sene into the spider-verse vizyona girer. miles'ın aaron amcasının evine gittiği sahnede televizyonda community'deki yataktan kalkma sahnesi gözükür. bu çemberin tamamlanmasıyla örümcek evrenlerini anlatan filmde aaron'ın başka bir evrendeki suretiyle bambaşka bir evrendeki troy'un çok çok başka bir evrendeki oyuncusu donald örümcek adam olmuş olur.

    bu olaylar çerçevesinde kendisi spider-man açısından en az leonardo dicaprio kadar mühim bir şahsiyettir.*

  • babam kızkardeşimin* vurdulu kırdılı, vahşet dolu oyunlar oynadığını görünce kendisine midtown madness'ı uygun görüp almıştı. sonra yayaları öldürmeye programlı bir halde araba kullandığını görmüştük kendisinin de sonunda the sims almıştık gidip beraber ki o sıralarda on yaşının baharında olan kızkardeşimin ruh sağlığı daha fazla hasar görmesin; evde sakin sakin takılsın diye. ama sonradan farkettik ki çocuklarla uğraşamayacağını anladığı vakit, bahçesindeki muazzam havuza bu çocukları sokuyordu. sonra eşya satın alma moduna geçip, havuzun merdivenlerini satıyor ve haliyle çocukların patır patır can cekişerek ölmelerini izliyordu. artık başka çare bulamayıp kendisinin bu bastırılmayan öldürme isteğini en azından oyunlarla tatmin etmesine izin verdik de ailede kimse ölmedi.