hesabın var mı? giriş yap

  • italya'dan parayla iki prototip alıp otomobil pazarına hakim olmak gibi dahiyane bir hamleyi hiçbir devletin düşünmemiş olması ne tuhaf değil mi? yine balına dünya hakimi oluyoruz desenize.

  • pragmatist bir manifestonun edimsel imgelenmelerine öykünen yaptırımları karakterize eden kuramların tümünü gerçekleyebilme yetisine haiz bir öngörümsel önerme varyantı olarak kabul edilse de, içsel çatışıklıkları pasivize etmenin bilişsel algılanması söz konusu olduğunda pitoresk bir tümevarım sağlayabilecek bir betimlemeyi, en marjinal kulvarlarda, ayrımlanabilir ve determinist bir tarzda angaje edebilme kapasitesine sahip olan nedir?

    toplamda iki kilo fular içerir.

  • inanılmaz bir olay: https://twitter.com/…_tr/status/1546251220720943119

    açamayanlar için: https://streamable.com/78bawg

    30 sene önce çoktan yeryüzünden silinmesi gereken bu çağ dışı sistemlerin aldığı bir can daha. akan trafikte kapıyı açık bırakmak ne demek? klima açmamak için kapı açık gidiyorlar. ayrıca aynı anda hem bekleyen yolcu takibi yapıyor, hem araba kullanıyor, hem para üstü veriyor, hem telefonla konuşuyor, hem de inmek isteyen varsa indirmeye çalışıyor. işine geldiği gibi süratli gidip terör estirmek veya çok yavaş gidip trafiği tıkamak da cabası. 2022'ye geldik halen bu ipsiz sapsız at hırsızı mafyalarla uğraşıyoruz.

    ve daha kötüsü ne iktidarın ne de muhalefetin bunları ortadan kaldırmaya yönelik tek bir projesi var. hepsi halinden memnun.

  • bir erkek olarak düşündüğümde bana bile zor gelen icraat. bazen eve geldiğimde düşünüyorum " çalışan kadın olsam yemek yapmam gerekecekti" diye. hem çalışan kadın olup hem ev kadını sorumluluğunu üstlenmek dünyadaki en zor yaşam tarzlarından biri sanırım. eşimin çalıştığı zamanlarda mümkün olduğunca yardım ediyordum. genelde dışarıda yemeğe teşvik ediyordum , bazen yemeği yapıyor sofrayı hazırlıyordum. yeri geldi camları bile sildim. iki kişi çalışan çiftler , birbirinize yardımcı olun , hayatı çekilmez kılmayın.

    not : eşim ev hanımlığını seçtiği için böyle bir durumum kalmadı.

  • gideceğiniz yere ulaşınca inmeye çalışmak gibi bir hata yapmayın. kaldı ki bu zaten mümkün değildir. 500t sizi uygun bir zamanda, uygun bir yerde indirecektir.

  • kucuk bir cocukken kendi muzik setim olsun die biriktirdigim kuponlar sonrasi bana yapilmis en kotu sey. seneler sonra bu basliga raslamam gercekten beni duygulandirdi. kucuk bir cocukken icimde kalan herseyi haykirmak istiyorum. bu nasil bir insanliktir arkadas! kucuk bir cocugun hayalleriyle boylemi oynanir? ben o kadar kupon biriktirdim sonra birkac defa da yaysat bayisine gidip urunu almak bi ton bekledim ama nafile. baktim olacak gibi degil babama soyledim alsin diye. ayni gun babam yuzunde bir tebehsum ile "aldim oglum" die eve geldi. "ee baba nerede peki koca muzik setim?" diye herecanla sordum ve babamin ise gidip gelirken icine gazete evrak koyupdugu i$ cantasinin icinde olgunu ogrendim. ve yikildim. hayatimda gordugum en kucuk muzik setiydi. birden reklamlarini anmsadim, yanip sonen isiklar icinde 20 30 kisnin bir arada dans ettigi reklam. olmazdi yapilmazdi boyle birsey ! allahsiz dolandiricilar !! daha fazla yazmak istemiyorum su an gozlerimden resmen yas geldi.