hesabın var mı? giriş yap

  • ölü sertliği anlamına gelen rigor mortis, ölümden sonraki birkaç saat içinde ortaya çıkan kaslarda görülen sertlesmedir. ölüm ile birlikte sinir sisteminin etkisini yitirmesiyle kaslarda bir gevşeme olur. ortalama olarak 3-4 saat kadar süren bu dönemi takiben ölü sertliği başlar. bu dönem 24-36 saat kadar sürer ve çürümenin başlamasıyla kaslarda tekrar bir gevşemeyle sonlanır. ölü sertliğinin başlangıcı ölümden hemen sonraysa genellikle 1-6 saatlik bir süreçte kendini gösterir , 6-24 saatte en yüksek düzeyine ulaşmakta ve 12-36 saat veya daha uzun sürede çürümenin başlamasıyla sona ermektedir. sürelerdeki farklılık kişilerin vücut yapisi ,ölümün meydana geliş sebebi ,ortam ısısı ,kişinin ölmeden önce enerji harcayan bir eylem içinde olup olmadığı gibi birçok değişkenin ölü sertliğini etkilemesinden dolayıdır. gençlerde ,yaşlılarda ve düşük kas kütlesine sahip olanlarda ölü sertliği hemen oluşmaktadır.

  • öyle bir espri ki anlayabilmek için pek çok farklı konuya hakim olmalısınız.

    bilmeniz gerekenler;

    fettah can diye bir şarkıcı olduğunu bilmek.
    onun boş bardak adında bir şarkısı olduğunu bilmek.
    caner diye bir adam olduğunu bilmek.
    canerin kafasında bardak kırmak gibi bir hobisi olduğunu bilmek.
    meleklere iman.
    ahirete iman.

    burada gülüyoruz.

    edit:
    başlığın başa kalması.

    4 yıl sonra gelen edit:
    bu entrynin sırrı nedir çözemedim. üzerinen kaç bahar geçti hala oyluyorsunuz. sürekli hayatımda sizin yüzünüzden bu yazı. sözlük açıldığında ana sayfada mı karşılıyor sizi nereden buluyorsunuz da oyluyorsunuz. başlığı açan kişi bile kaçıp gitti ben burada sırık gibi dikiliyorum. mazide kötü bir şaka olarak kalsın rica ediyorum artık bu konu.

    6 yıl sonra editi:
    ülkede mizah anlayışı değişti, kıtalar kaydı hala oyluyorsunuz. her şeyden önce ayıp, ayrıca komik de değil. buna gülen beni msn'den silsin.

  • üzdün bizi kel*..

    bir buçuk dolar için değer miydi?

    edit: ocak 2023 itibariyle amazon prime türkiye üye sayısı 900.000’e yakınmış..

    850.000 üye desek, kişi başı 1,5 dolardan 1.275.000 dolar yapıyor.. çarpı 19 dediğimizde, 24.225.000 tele gibi aylık bir rakam demek.. değermiş amk..

    pardon kel.. abimizsin..

    bugüne kadar her ay bu miktarı almadığın için teşekkürler..

  • mount&blade warband oynarken farklı bir yol çizeyim kendime diyerek oluşturulabilecek en şerefsiz nordic karakterimi oluşturdum. öyle bir şerefsiz ki onuru -65 falandı.

    herneyse oynayanlar bilir ki, köy yağmalamaya ordunuzla giderseniz, köylüler size direnmezler. ancak ben köylüleri çift elli kılıcımla doğramak için ordumu bir yere yerleştirip, yanıma aldığım 5, 10 elit askerle yağmaya gidiyordum. onlar da direniyordu haliyle. ancak sonuçta tırpan ve taşla üstüme gelen yaklaşık 50 köylüyü kesiyordum.

    beni bu iğrenç halimle derebeyi yapmak isteyen kalradya krallarının da ne kadar güç bağımlısı olduğunu o zaman anlamıştım. asıl zalim harlaus, graveth, ragnar, sancar ve hakim gibilerdi...

  • joffrey
    cersei
    ılyn payne
    dursun özbek
    the hound
    ...
    joffrey
    cersei
    ılyn payne
    dursun özbek
    the hound
    ...
    joffrey
    cersei
    ılyn payne
    dursun özbek
    the hound

  • eser yenerler espri algoritması: biri eser’e bir cümle kurar, eser de bu cümleyi soru cümlesi haline getirip espri yaptığı sanar.
    örnek:
    x: abi yakıyorsun
    eser:yakıyor muyum?hahaha
    komik olmayan zatın showu.