hesabın var mı? giriş yap

  • sevgili okurlar ve okur dostlari, bu aralar pek cok "350ytl'ye satilan yazar hesaplarindan almaya cali$tim dolandirildim" emaili aliyoruz. belirtmemiz gerekir ki bize bunun geli$i zaten 400. bu tur yalana dolana itibar edip zor duruma du$meyin. oldu da hesap alacak olsaniz dahi size ait olmadigi tespit edildiginde hesabinizi kaybedebileceginizi unutmayin.

  • elektronların hareketini incelemeyi amaçlayan deneylerden biri. işin iyice kafa karışıtırıcı olan yanı; elektronların nasıl bir yol izleyerek ya da ne şekilde etkileşimlere girerek bu dalgalı görüntüyü oluşturduğunu incelemek için, yarıkların başına elektron hareketlerini detaylı olarak yakalayabilecek bir gözlem cihazı konulduğunda, elektronların yarıklardan normal bir seyirde geçerek tam yarıkların arkasında iz oluşturmasıdır. yani gözlem cihazı yokken dalgalı bir sonuç elde etmemize rağmen, gözlem cihazı olduğunda elektronların tam yarıkların arkasında yanyana iki iz oluşturduğunu görürüz. sanki elektronlar bilinçli varlıklarmış da gözlem cihazından bir şeyleri saklamak isterlermiş gibi.

  • bu sabah anneme gittim kahvaltıya. ali ismail'den bahsetmeye başladı. "son görüntüleri gördün mü? ali'yi dovdukleri." başladı hüngür hüngür ağlamaya. sesi titreyerek "bunlar nasıl insanlar? kafasına nasıl vurdular? " dedi zar zor. bir ara durdu "ali'nin annesi.." dedi, tekrar ağlamaya başladı. banyodan mutfak bezini alıp etrafın tozunu almaya başladı. "yine başlayacak eylemler anne" dedim. "oğlum bunların ne yapacağı belli değil, gitme sen." dedi. "ama, ne olacak bunca ölen çocuk, ne olacak bu devletin pislikleri?" deyince ben, 12 eylül'de vurulan dedemi hatırlattı, "babam, karanlık sokaklardan kuytu köşelerden sakın, asla yalnız mücadele etme, derdi." dedi. "merak etme anne" dedim, "ya hep birlikte ya hiçbirimiz! "

    annelerin gozbebeklerini onlardan ayirdiniz ya, dünyanın en haklı direnisine dünyanın en çirkin en sert mudahelesini yaptınız, tek bir özür dilemediginiz gibi yaptıklarınızı saklayip, aşağılık argümanlarla kendinizi savundunuz, halkı medyanizla kandirdiniz, alay ettiniz ve en önemlisi anneleri aglattiniz ya, bunların hiçbiri yanınıza kalmayacak. ant içeriz.

  • eger bir aile mecburiyetten bu daireye bu kadar para verirse.allah bu toplumu helak eder..vicdansız.bir toplum helak olmuştur zaten.

  • avrupa, terkedilen hayvanlara barınaklar vasıtasıyla sahip çıkmaktadırlar, her bir hayvan için deri altına uygulanan numaralı çipler yerleştirilmekte olup sokağa bırakılan hayvanlar için ağır cezai işlemler uygulanmakta. hatta bu cezalar; ha hayvanı sokağa bırakmışsınız ha hayvana işkence etmişsiniz aynı şekilde cezalandırılıyor. ayrıca bu barınaklardan evcil hayvanlarda sahiplenilebiliyor, fakat yetkililer bu dostlara güzel bir hayat verip veremeyeceğinizi evinize gelip araştırdıktan sonra karar veriyor.

    ayrıca avrupa’da hayvanlar için “hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele ekipleri de bulunmakta”
    avrupa’da hayvanlara karşı uygulanan şiddet ve kötü muamelenin cezası;
    belçika’da: 300 bin euroya kadar para cezası
    almanya’da: 3 yıla kadar hapis cezası
    ingiltere’de: 6 aya kadar hapis cezası
    isveç’te: evcil hayvanların ellerinden alınması
    türkiye’de: hayvana şiddet ve tecavüz fiilinin ‘kabahat’lerden tck kapsamına alınacağı yasayı bekliyor..

    dünya yüzeyinde yaşayan tek canlı insan değildir, bunun bilince varabilmek umuduyla..

  • yağmur yeni başladığı ( çiselediği) zaman yerdeki tozlar küçük topaklar haline gelir ve bu da ani fren yaptığınızda aracın kızaklamasına( yere tutunaması, kayması) neden olur. kazaya sebebiyet verebilir. yani yağmur başladığı zaman hızınızı azaltın.

    köprüler, viyadükler ( altından rüzgar esen yerler) erken buzlanır. gizli buzlanma da derler. buralardan geçerken hızınızı azaltın, içinde fren yapmamaya çalısın. aracınız kaymasın.

    araçla seyir halindeyken ben kurallara uyarım sinyalimi veririm bişey olmaz mantığındaysanız türkiye'de araç kullanmayın. ha değilseniz önünüzdeki aracın önündeki aracı görebilecek uyanıklıkta olun. trafıkte etrafınızda saçma sapan hareketler yapan araçlardan uzaklasın( anı durmak, ani şerit değişiklikleri vs)

    dört yol ağızlarına hızlı girmeyin.

    kemerinizi mutlaka takın.
    alkollu zaten kullanmayın. evim yakın vs demeyin. ölüm de yakın.

    kadın şöförlere dikkat edin. taksicilere dikkat edin. minibüsçülere dikkat edin.

    büyük araçlardan mümkün mertebe uzak durun.

    aracın kontrolü sizin elinizde unutmayın. aracınızın kaportasını kendi bedeniniz gibi hissedemiyorsanız (genişlik algısı) daha cok pratık yapın trafiğe öyle çıkın.

    uykusuz, sinirli vs durumlarda araç sürmeyin.

    empati beklemeyin empati kurun. trafikte tartışmayın kimin ne olduğu belli değil. yol verin gecsın. önemli olan insan olmak. siz olun insan. insana hasret kaldık.

    edt: 20 yıldır kullanıyorum, kazam yok.

  • mangal gibi yurekleri vardir ve her cesur insan gibi majestelerinin agiz dolusu hakaretine maruz kalmislardir.

    “şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar. ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. orada konuşursunuz. meydanlarda konuşursunuz. kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız."

    http://haber.sol.org.tr/…sizde-haysiyet-olsa-118308

  • camını kapa yazan bir entry gördüm. neremle güleyim bilemedim. bir de titiz hanımlar yazmış. titizlik alt kattakinin çamaşırlarını toza bulamak mi demek ?yiyorsa balkonun içinde silkele halini ve dökülenleri topla faraşla ve çöpe at? off şu ayı davranışı bile savunanlar varken, bu ülkeden adam olmaz. ben mecbur muyum cam kapalı oturmaya? oldu olacak balkondan aşağı da sıç. tuvalet kirlenmesin. köyünüze dönün canlarım. bu ülkenin en büyük sorunu, köyde yasamasi gereken cahil cühelanin kente toplu göçüdür. titiz yazmış ya. hâlâ gülüyorum. hahahahhahahaha.

    edit: kız, debeye sokmuşsunuz bunu. halıları silkeleyen komşunuz var değil mi ? bende de var öyle bir manyak. allah kurtarsın hepimizi bacım.

  • doğrudur.

    - hı scholl
    + hı tecaher
    - how are you today
    + fine thanks and you
    - fine. biri tahtayı silsin

  • rte'nin korumalarının yüzüne karşı "baş hırsızın yalakaları" dendiği ve korumaların ağızlarını açamadığı olay.