hesabın var mı? giriş yap

  • evde yaptığım ve yiyen herkesin birlikte parmaklarını da yediği pide. burada da tarifimi eklemeye karar verdim. buyurunuz malzemeler:

    hamuru için
    4-4,5 bardak kadar un
    1 paket yaş maya
    tuz
    2 bardak ılık su

    iç harcı için
    250 gram kadar kuzu sırt eti(zırhlama işlemi evde yapılacak)
    bir miktar kuyruk yağı
    2 adet domates
    1 adet büyük boy soğan
    3 adet yeşil köy biberi
    zeytinyağı
    karabiber, tuz, pul biber
    arzu edilirse üstü için kaşar peyniri(pişmeye yakın üstlerine ilave edebiliriz)
    1 kaşık tereyağı(piştikten sonra kenarlarına sürelim bu sayede kenarları daha lezzetli oluyor)

    yapımı:
    yaş mayayı ılık suda eritip, bir miktar tuzunu ununu azar azar ekleyip, hamuru yoğurduktan 1 saat mayalanmaya bırakalım.

    hamur

    bu arada harcını hazırlamaya geçelim. eti ince ince doğramaktansa kuyruk yağını da ekleyip zırhlamayı tercih ederim.

    zırhlanmış et

    soğan, domates, köy biberi, zeytin yağı ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.

    iç harcı

    hamur bezelerimin eşit ölçüde olması için hamur açma matı kullanıyorum zira böylelikle miktarları aynı oluyor.

    hamur matı
    boyut
    pide pişmeye hazır

    önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakikada pişmiş olacaktır. gerçi fırından fırına değişiklik gösterebilir. son 5 dakika bakarak çıkarın. pişince de kenarlarına tereyağı sürelim. kaşar koyacaksanız fırından almaya 5 dakika kala pidemizin üzerine serpelim. dışarıda yerseniz adeti ortama 150 tl'ye gelebilecek bu pide tarifimle 8 adet pide elde etmekteyim ve tanesi ortalama 30 tl'ye mâl olmaktadır. bilginize…

    deneyeceklere afiyet şifa olsun…

    edit: ve evet,

    pişmiş hali

    ayrıca aşure haftası olması hasebiyle yarın aşure tarifi vereceğim. bu yıl aşure haftası 28 temmuz 2023 cuma günü başladı. muharrem ayının 10. gününden sonra 16 ağustos perşembe günü sonuna kadar devam etmektedir.

    edit: eksik malzeme eklendi.

  • çalışmış olduğum yaklaşık 100 kişilik bir şirkette kadın ve erkek tuvaletlerinin kapı arkalarına bugün itibari ile yazılmış olan yazıdır. kendilerini bu denetimden dolayı tebrik ediyorum.

    http://imgur.com/a/qmltm
    http://www.imgim.com/8939incii2784604.jpg

    "değerli çalışma arkadaşlarımız;
    işgününün büyük bir kısmının tuvaletlerde harcandığı tespit edildiğinden, bundan böyle tuvalet kabinlerinde kalma süresi 3 dakikayla sınırlandırılmıştır.

    3 dakika bittiği anda alarm çalacak, tuvalet kağıdı otomatikman içeri toplanacak, kabin kapısı açılacak ve yukarıdan otomatik bir fotoğraf makinesi inerek resminizi çekecektir.

    bu durumun üstüste iki kez başınıza gelmesi durumunda resminiz şirketin kara listesinde yayınlanacak, resimde sırıttığ tespit edilenler yönetmeliğin "akli dengesizlik durumu" maddesi kapsamında değerlendirilecektir. "

  • burak yılmaz, arda turan, umut evirgen, oğuzhan koç, ibrahim büyükak. olayın kadrosuna bak amk, sıfır bir bölümü gibi. tüm apaçiler, yandaşlar toplanmış.

    gelen yogun mesajlar üzerine ekleme: +1 murat dalkılıç.

  • benim.
    yıllarca kolejde çalıştım.öğrencilerle arkadaş gibi de oldum hep,çoğuyla hala görüşürüm zaten yaşlarımız çok yakın.bir yerlerde buluştuğumuzda öğrenci -öğretmen olduğumuz anlaşılmaz. yani sizin bahsettiğiniz o 'evde bekleyen,dershanede üç kuruş maaşla sürünen, idealist,arkadaş tipte' vs öğretmen de benim aynı zamanda. ayrıca belirtmek isterim ki alan sınavım sayesinde atanabildim. çünkü ben diğer alanlarda pek bir şey bilmiyorum.
    şimdi geldiğim okulda ise can güvenliği olmayan bir kadın öğretmenim. gözlerini korkutmak için ufak çapta fiziksel müdahalede bulunuyorum arada ,fazlasını yapmam, yapamam da zaten tehditler havalarda uçuşuyor ,evime tek başıma yürüyemiyorum,kadın olmanın utanılacak bir şey olduğu bir yerdeyim. ki büyük bir şehrin büyük bir ilçesindeyim. ama bu "büyük"lükler insanların kafalarındaki örümcek ağlarının yanında maalesef hiç kalıyor.
    korku içindeyim,ayaklarım geri geri gidiyor. sınıfta" bana bugün napıcaklar acaba ?" düşüncesiyle dakikaları saatmiş gibi yaşıyorum.bu sadece bir kısmı tabii.
    biliyorum sizin için hayaller "ölü ozanlar derneği, her çocuk özeldir,koro"filmleri tadında.hayatlar için (bkz: ben)

    bir yıldan fazla süre sonra edit: bütün yıl boyunca emek verdim o öğrencilerime. dövdüm de sövdüm de ... ama sevgilerini kazanmayı başardım en sonunda. artık beni benimsemişler, sahiplenmişlerdi.sonra koruyup kollamaya başladılar. doğumgünümde 1'er lira toplayıp pasta alıp bana sürpriz yaptılar. hediyeler aldılar,utanıp veremeyip başka arkadaşlarıyla yolladılar. sene sonu geldiğinda artık evladım olmuşlardı çoktan.şimdi başka bir ile ggeldim,çocuklarımı özler oldum. nereden nereye işte. verdiğim tüm emekleri hatta daha fazlasını hak etmişler bilememişim.

  • bu listeye girecek son kişi helin avşar'dır.

    çünkü dünyalar güzeli helin, hülya avşar'ın kardeşi değil bir dönem çokca iddia edildiği gibi kızı hiç değil, öz ve öz dayısıdır.

    bu konu hakkında kamuoyundan saklanan ciddi kanıtlar ve tapeler var.

  • bende 2 senedir eşimin erkek kardeşi kalıyor üniversite ayağına gına geldi çocuktan sogudum artık kaç kere söyledik yüzüne karşı hala kalıyor yurt buldum kabul etmedi ev arkadaşı olarak yer buldum kabul etmedi en son eşimin ailesiyle kötü olacam olacağı o. ben evimde eşimle bir hafta sonu kahvaltısı ya da hafta sonu gece film izleyemiyecekmiyim yaaa düşüncesiz insanlar dan nefret ediyorum

    yazarken sinirden ellerim titredi yazım hataları için kusura bakmayın.

    26.01.2024 olay boşanma ile sonuçlandı . ders alın bari arkadaşlar