hesabın var mı? giriş yap

  • ergenlik yıllarımızın kabusu sevimli tontonlar. sigara içmenin çok havalı ve heyecanlı olduğu ergenlik döneminde çeşmealtı'nda sigara içmek için bulduğumuz tekne ile açılıp denizde bira sigara keyfi yapma kararımızın orta yerine aniden teknenin yanında belirerek sıçan efsaneler. tam kıçtan takma 9 beygir tekne ile acık açılıp motoru durdurmuşuz, sigaralar yakılmış efesler zuladan çıkmış, hop denizden fok sürüsü gibi içlerinde babamın da olduğu bir amca ekibi çıkıveriyor. vay arkadaş biz tekneyle zar zor gelmişiz siz ne ara bu kadar yüzdünüz.

  • 70'lik tekila 90 tl, iki paket marlboro 25 tl dediğimizde zaten 115 tl yapıyor. gerisi de bedavaya geliyor.

    bu araştırmalara zaten hiç gerek yok. ben size bir kaç rakam vereyim, zihniniz berraklaşsın.

    60 milyonluk fransa'da bankada 1 milyon'dan fazla parası olan kişi sayısı 2.5 milyon, 85 milyonluk türkiye'de 100 bin. fransa'da her 25 kişiden bir tanesinin bankada bol sıfırlı hesabı varken, türkiye'de 800 kişiden birinde var.

    80 milyonluk almanya'da senede 3 milyon sıfır otomobil satılırken, 85 milyonluk türkiye'de 750 bin sıfır otomobil satılıyor.

    ingiltere'de kişi başı senelik 100 lt süt tüketilirken, türkiye'de bu rakam 25 lt. türkiye'nin çocuk ve genç nüfusunun bu ülkeden çok daha fazla göz önüne alındığında, rakamsal olarak 4 kat olan fark örneğin 15 yaş altı ile sınırlanan bir araştırmada 6-7 kata çıkar.

    isviçre'de kişi başı senelik 12 kg çikolata tüketilirken, türkiye'de bu rakam 2 kg civarında.

    bunlar alım gücüne bağlı ürün grupları, pahalı ürünler. burada avrupa ülkeleri bizim en az 3-4 katımızla 50-100 katımıza kadar alım gücüne sahip. tüketimleri de buna paralel olarak kat kat fazla.

    alım gücünün fazla olmasını gerektirmeyen şeyler de var, mesela ekmek.

    türkiye'de kişi başı ekmek tüketimi senelik 140 kg iken, finlandiya'da bu rakam 51 kg. bizim üçte birimiz kadar ekmek yiyorlar. beyinleri de hamura dönmüyor bu sayede herhalde.

    boşverin market fiyatlarını, tüketime bakın anlarsınız. türkiye'de kişi başı elektrik tüketimi, avrupa'nın üçte biri kadar. bu neyi gösterir, avrupa'da alım gücü en az 3 kat fazla, yani avrupa'da elektrik fiyatı türkiye'dekinin üçte biri kadar demek ki.

    almanya'da bizim 4 katımız kadar sıfır otomobil satılıyor, demek ki araçlar bizim dörtte birimiz fiyatına onların maaşlarına göre.

  • trt'de rock market isimli bir program vardı. her türlü metal müzik grubunun video klipleri ve konser görüntüleri gösterilirdi. "aman insanlar tepki göstermesin" kaygısıyla daha ılımlı gruplar da seçilmezdi. hayatımda ilk kez bir black metal şarkısını o programda dinlemiştim. emperor'ın klibiydi.

    internetten video izlemek gibi bir olanağı olmayan bizler için inanılmaz değerli bir programdı. bugün işi gücü gerici siyasi propaganda olan trt'nin eskiden böyle bir program yayınlıyor olması inanılmaz değil mi?

    jenerik müziğini de ekleyeyim şuraya, nostalji olsun: tık

  • + sigara içiyor musunuz?
    - içmiyorum.
    +hah bu da çok iyi. genel müdürümüz sigara içen elaman istemiyor
    -neden ki?
    +işte bağımlılık olarak görüyor bunu, zayıflık olarak görüyor. bir de çok molalı çalışıyorlar tabi.
    -ben de günde en az beş kere çişe çıkarım.
    +(...)
    -en az bir kere de sıçarım.
    +(...)
    -ama tabii nereden bilecek ki sayın genel müdür bunları.
    +(...)
    -sigara içmiyorum demiştim, siz de çok güzel demiştiniz. oradan devam edelim konu bulanmasın.

  • kompleksli bir kadın. programlarına kültür, eğitim ve yaşam olarak kendinden aşağıda olan insanlar çıktığı için, bunların arasında kendini entelektüel ve bilge sanıyor. insanlara tepeden bakıyor, narsisizm belirtileri taşıyor.

  • faturaya yansıyanları gerçekten alıcısına ulaştıracaklarını bilsem 50 tl. de yansısın derim ama bu adamlar deprem zamanı çadır satmış adamlar. kimse güvenmez bunlara.

  • monotonlaşan ilişkiye heyecan katması muhtemel sıcacık bir sürpriz. sevgilimiz bebiş gibi uyurken onun dalağını söküp yine uyandırmadan geri takabiliriz. sabah ise sevgilinin yatağına gümüş tepside tek güllü kahvaltısını getirip, çilek reçeli ile tereyağı kasesi arasına gece gerçekleştirdiğimiz operasyonun birkaç fotoğrafını koyabilir, fotoğrafların altına "aşkımın dalağı bile başka güzel:))" ve "çok güzel uyuyordun, uyandırmaya kıyamadım benim canım sevgilim:))" yazabiliriz. sevgili bu sürpriz karşısında kesinlikle çok şaşıracak ve bize bakışı tamamen değişecektir.

    sevgilimizin operasyon esnasında uyanması ve bizi elinde kendi dalağıyla görmesi durumunda ise ilişkimizin biteceğini ve en az 8 yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yiyebileceğimizi de unutmamalıyız. bakın hem 8 yıl hem ağırlaştırılmış müebbet. "lan ben 8 yılın sonunda çıkıyor muyum, yoksa sonsuza kadar içerde mi yatacağım?" diye düşünürken insan dellenir valla. cezanın korkunçluğuna bakın...

    önemli not: bu entry'imin tüm haklarını çağan ırmak'a satmak istiyorum. kendisi korku ve aşk filmi karışımı olacak ıssız adam 2 projesi için bu entryi kullanabilir bence. yalnız bu sahnede çalacak parça anlamazdın olmasın bu sefer. sevgilinin dalağını sökerken fonda ferhat göçer'den biri bana gelsin çalsın. zira ben ne zaman ferhat göçer'in sesini duysam dalağımı söküyorlarmış gibi hissediyorum. çağan lütfen bana ulaşmaya çalış... önemli.