• (bkz: benlik yanılsaması) öneriyorum.
    kitapta beynin erken gelişiminden ve bu gelişim sürecinde kazandığı ve kaybettiği yetilerden bahseder. zihinsel gelişimde ilk altı ay oldukça önemli olduğundan bebek davranışlarına çokça değinilmiş. bebeklerin doğru düzgün görememeleri,parlak renklere tepki vermeleri,bize anlamlı ya da anlamsız gelen ve bu anlamsızlığı gidermek için uydurduğumuz bu başlıktakine benzer inanışları gayet güzel işemiş. ayrıca gülme eyleminin yalnızca mizahi durumlarda oluşmayan ve basit bir eylemdense çok yönlü ve gelişmiş bir beden refleksi olduğunu da nörolojik açıdan incelemiş güzel bir kitap. kısacası bu başlıktaki tüm soru işaretlerini giderip, fazlasını almak isteyenlere okumaları şiddetle tavsiye edilir.
  • uzun zaman önce arkadaş, birbuçuk yaşında olan oğlu ve ben mutfakta kahvaltı ediyoruz.
    velet birden kafayı havaya kaldırıp, eliyle '' del del '' yaptı ve yaklaşık on dakika aynı şekilde devam etti.
    tek bildiğim kış günü, cam kapalı ne sinek ne böcek var etrafta, del del dediği yerde dolaplar var.
    o on dakika boyunca ne gördü bilmiyorum ama biz yusuf yusuf olup olayı meleklere ilk andan bağladık.
    bir ikincisi ise yine birbuçuk yaş civarı bebek vardı başka bir arkadaşın.
    odada oturuyoruz, yaklaşık beş kişiyiz ve kapkaranlık bir koridor var kapıda açık.
    velet birden kalktı, koridora döndü '' amca del del, delsen ya'' diyerek el ile çağırmaya başladı.
    sonra dönüp güldü, sanırım kafasında '' dur lan babamda dahil hepsini şu odada bir sıçırtayım'' diye bir plan yapmadıysa gerçekten gelen bir amca vardı.
    uzun süre kimse o karanlık koridorda olan tuvalete gitmedi daha doğrusu gidemedik.
  • doğrudur. insan doğarken yanında olan koruyucu melekler veya bir takım varlıklar, ölürken de yanında olurlar. ben inanıyorum.
  • meleklerin var olması ön şartı ile sunulan tez.
  • çocuk cerrahisinde 2. ameliyatı için gelen 3 aylık "kasap" bebeğin babasının iddiası. daha ufacıkken tanıştığı için yabancı ellerle, soğuk ameliyat masalarıyla, gülememiş hayata, belki de dedesinden gelen orta asya kanı ve ismi nedeniyle ciddi bir mizaçla doğdu kasap bebek. muayene sırasında "çok ciddi bu aslan parçası yahu" demem üzerine babası "bizim oğlan ciddidir, arada rüyasında meleklere-perilere güler, başka da gülmez" dedi...

    inandım, inanmak istedim... varsın bu sefer de biz onlara inanalım dedim, başını okşadım kasap bebeğin...

    keşke tüm yalanlar bu kadar güzel olsa, bu kadar masum bu kadar pembe, bu kadar mis kokulu...

    kasap bebek, meleklere gülen koca adam, yolun açık olsun.
  • bazen bebeklerin göz teması kuramaması meleklerine bakıyor diye yorumlanabilir, motor gelişiminde sorun olduğuna işarettir dikkatli olmak lazım.
  • doğruluğu test edilemicek şeylerle uğraşmayın artık dedirten deli önermesidir.
    (bkz: türkiye'de bilimin gelişmeme gerekçeleri)
  • inandığım hoş fikirlerdendir. zira minik kuzenimi her sabit bir yere bakarken görüp kahkahalarını duymak muazzam geliyor. meleklere yormak daha bi masumluk ve temizlik katıyor.
  • kamera bulununca mucizelerin sonlanması gibi bebeğin konuşamaması ve kavrayamaması üzerinden verilen saçma sapan bir batıl inanç. konuşmayı sökünce, nesneleri tanımlamaya başlayınca, kafası çalışmaya başlayınca melekler kaybolur birden ama.

    i see melek people.
  • çocuğu olanların genellikle gözlemledikleri ve izah edemedikleri durumdur. ben inanıyorum, inanmayana lafım yok, bana da laf sokulmasını istemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap