• bilim dalları arasında doğayı incelemeyen - konusu doğa olmayan tek bilim dalı. daha açarsak, bilgisayar bilimleri, diğer bilimler gibi yaratılanları değil yaratma eyleminin bizzat kendisini inceler.
  • programlamadan cok problem cozme ile ugrasan bilim dali. pseudo code bilip algoritmalar kagida dokulerek bile computer scientist olunabilir.
  • dijkstra, computer science is not about computers any more than astronomy is
    about telescopes demiş, gönülleri fethetmiştir.
  • hardware ile teorik duzeyde icli dislidirlar (kart, ram sokup takmak degildir kastedilen). ilgi alanlari dahilindeyse, teorik olarak -biraz abartirsak- cpu dahi insa edebilirler. ellerine havya dahi almamislardir "ders" cercevesinde. ogrencilerin programlama dillerinin bir arac oldugunu anlamasi uzun surebilir. "super c yazmak" is degildir aslen. olay dilleri bilimsel amaclar dogrultusunda yeni ufuklara acilabilmek icin kullanabilmektir (?!). bakin ada lovelacea feyz alin efenim. bakin quantum teoricilerine nasil da algoritma yaziyorlar olmayan bilgisayarlar icin. budur efendim bilgisayar bilimleri.
  • sabancı üniversitesinde bir bölüm. nedense mikroelektronik veya mekatronik gibi bölümlerden insanlar o bolumu beceremedikleri zaman "abi orda yapamadim cs e geccem" seklinde aciklamalar yapabilmektedirler. sanki cs cok kolaymis gibi. hayret bisi.
  • kanimca bir bilim insaninin merakini atesleyen "neden?" sorusunun sorulmasinin pek mumkun olmadigi bilim dalidir. bu soruyu sorabileceginiz bilim dallariyla koordine calisarak bilgisayar bilimlerinin sagladigi bilgi ile insanligi hayvani noktalara sicratacak sonuclara varilabilir. (bkz: artificial intelligence) (bkz: technological singularity)

    kendime dijital yumruk: ben bunu yazdigimda cahildim. simdi daha az cahilim. "neden?" sorusunun sorulmasi pekala mumkun.
  • türkiye'de mühendisse iyidir yoksa boktur tipindeki cahil zihniyetten ötürü değeri anlaşılamamış program. oysa harvard'ından mit'ye, avrupa'daki prestijli üniversitelerde vs. en baba bölümlerden biridir. iş ilanlarında da en çok aranan bölümlerden biridir.
  • ders programına ulaşamadığım 9 eylül üniversitesi izmir bölümü.
  • mit'nin harika kaynakları online olarak sunduğu bilim dalıdır.

    mathematics for computer science

    eğitimi ile ayrık matematik konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. daha sonrasında

    introduction to computer science and programming in python

    eğitimi ile devam edilebilir. kendi sitelerinde algoritma eğitimlerine geçmeden önce yukarıdaki 2 eğitim bağlı ders olarak belirtilmiş. siz de o şekilde devam etmek isteyebilirsiniz fakat 2. eğitim olan bilgisayar bilimlerine giriş dersinin farklı versiyonları da var. youtube üzerinde sadece python ile olanı bulabildim fakat c ve assembly gibi dillerle anlatılan varyantları da varmış sanırım. bulabilen olursa yeşillendirsin onları da eklerim. ya da farklı kaynaklardan da bu tarz bir eğitim almak isteyebilirsiniz illa da python olmasın derseniz.

    bu eğitimin de sona ermesiyle beraber asıl civcivli bölüme geçebiliyoruz; algoritmalar.

    introduction to algorithms

    bu eğitimden devam edip algoritma konusuna giriş yapabilirsiniz. algoritma ile daha fazla haşır neşir olmak isteniyorsa da

    design and analysis of algorithms

    bu eğitimden devam edilebilir. yine kendi sitelerinde belirtildiği üzere algoritma analizi dersi, algoritmalara giriş dersi ile bağlı ve öncesinde algoritmalara giriş dersinin alınması bekleniyor.
hesabın var mı? giriş yap