• üzerine düşünülen sebze üzerine değişebiliyor bu adamın niteliği. ama girişimci bir ruh, atılgan bir birey olarak görüyorum bu adamı genel olarak...

    karnabahar mesela,

    kaç sene önce, ilk hangi denyo yedi bilemeyiz artık... şimdi evimizin içine mütemadiyen talihsizce sızan bu sebzeyi ilk kim yediyse allah belasını versin. 5000 sene önce dağda yürürken görsem böyle bir şeyi; zehirlidir, üzerime saldırır diye korkar, yanına yaklaşmam. adamdaki nasıl bir cesaretse artık gitmiş, incelemiş, saldırmayacağına kanaat getirince tadına bakmış, yemiş... açlıktan da olabilir tabi, malum o zaman karnıyarık daha icat edilmemiş, normal. hadi onu da anlıyoruz, yedin ilk bulunca çiğden, anla işte bok bir şey olduğunu? niye gidip bi de mağaranda haşlayarak deniyosun? hadi haşladın, o kokusundan anla bir işe yaramıcağını? yok.. son olarak da yedin? o da kabul. ama niye evcilleştiriyosun! olacak şey değil...
  • bir seyin yenilebilirligini farkedene kadar binlerce dava arkadasini $ehit vermi$ ademogludur. en asil duygularin insanidir.

    ya$asaydi gurme bile olabilirdi.
  • böyle çok şey var...
    hindistancevizi mesela, babama vermişler geçen gün manavdan bi tane, matkapla anca delebildik, yere atsak fayansı kıracak.. öyle sağlam yaratmış rabbim. o devirde nası anladın onun içinde lezzetli bir şey olduğunu a adam? girişimcilik böyle bişey işte. ben biliyorum, eğer hindistan cevizinin yetiştiği bölgede benim gibi birkaç adam olsa "yenilmez olm bu boşuna uraşıyosun, muz iyidir, muz getir; külfeti yok" der, uğraşan adamı da safımıza çeker rahatlardık. hiç ellemezdik hindistan cevizini. şimdi yoktu piyasada böyle bişey. kurur giderdi.

    hindistan cevizini ilk kıran adam şimdi yaşasa, yatırımcı falan olurdu. biz de böyle bilgisayar başında hileler, masa başı oyunlar...
  • cok acaip merakli bir adam olmali kendisi, her seyi agzina atarak dolastigini tahmin ediyorum. misal havuc. kalk sen bitkinin yapragini degil de, topragin altindaki kokunu yemeye karar ver. neden ki?
    ayrica, bazi seylerin piserek yenildigini de fark etmistir bir adamdir ki bu da bayaa ilginc. mesela bence soyle durumlar olmus olmali: adamin evi (magarasi) yaniyor, adam can hiras disari firliyor. birden yanan kolundan gelen guzel kokuyu fark ediyor ve caaat, adamin kafasinda bir isik yaniyor.
    enteresan seyler bunlar.
  • tarihte hayatına mâl olabilecek bir hatayı ilk yapan adam olarak kayıtlarda yerini almıştır.. ismi bilinmemekle beraber, taş devri insanıdır..

    -hungala mungalarando *
    -ongahanne leyannus *
    -yumurantogas dinzoras *
    -hongarantaras bokorosunda *

    hikayede, mağara adamımızın yenilebilirliğini keşfettiği şey yumurta değildir..
  • şey de var: bunun ıspanak keşfedeni büyük yanılgı içerisine düşmüş. fakat anladığım kadarı ile ikna kabiliyeti yüksek bir insanmış. ne söylediyse, millet deli gibi ıspanak yiyor hâlâ. ıspanağın tek başına tahammül edilemez bir şey olduğunu, yanına yoğurt konması gerektiğini keşfeden adam, ilk keşifçiden daha çok takdiri hakkediyor bence. bu bağlamda kendisi ıspanağın yenilemezliğini farkedip yenilebilir hale getirmeyi keşfetmiş oluyor ki kalbimde bir şeyin yenilebilirliğini farkeden adamdan daha güzel bir yeri var.
  • bir şeyin yenmezliğini ilk farkeden adamdan daha şanslı biridir.
  • 5 sene kadar önce, haber olarak izlemiştim.

    anadolu'da bir yerlerdeki gölün birisine flamingo konmuş... abiler bunu yakalayıp bir güzel yemişler. ama flamingo olmayabilir tabi, de özel bir kuş ki haber olmuştu... her neyse,

    abiler bunu akşamki rakı sofralarına meze yapmışlar, neticesinde de haber olmuşlardı. hayvan dernekleri ayaklanmıştı falan.. açıklamaları çok nefisti: "biz onu deniz tavuğu zannetmiştik"

    yani o ki:

    flamingo'nun yenilebilirliğini ilk keşfeden de bir türk! kayıtlara bu şekilde geçti! benim göğsüm hala kabarık durur bu haberden ötürü.

    bu mevzu ile ilgili, sui'den geliyor:

    (bkz: biz karşıyakalıyız flamingo yemeyiz)

    eklenti: tekirdağ'da da pelikan yemişler! guybrush'tan :)
  • ben o adamın uzakdoğulu olduğunu düşünüyorum. bugün onun torunları böceklerin tadına bakıyorlar. gelecekte ne yiyeceğimizi buradan çıkarın.
    edit: uzun hikaye uyardı. torunları yazacağıma ataları demişim. atalar torunlar birbirine girmiş. yemeyin lan böcekleri!
hesabın var mı? giriş yap