• müzisyen olanının hakkında bu kadar az entry girildiğini sanmanızın nedeni sözlüğü kullanmayı bilmiyor olmanızdan ileri gelir.

    müzisyen olan için:
    (bkz: fryderyk chopin)

    misal hakan şükür hakkında bir şeyler arıyorsanız hakan başlığına bakmıyorsunuz değil mi?
  • polonyalı piyanist ve bestecidir. neredeyse tüm müzik hayatı fransa'da geçmesine rağmen aslen gönlü polonya'da kalmıştır, aslen sıkı bir milliyetçidir chopin. o sıralar polonya rus işgali altında olduğundan müzik hayatını fransa'da sürdürmek zorunda kalmıştır. müziği dünyadaki saf huzuru bulabileceğiniz nacizane şeylerden biridir. eğer piyanist filmini izlediyseniz chopin'in gönlünüzdeki yeri apayrı olacaktır. nocturne op.9 no.2 bu evren için yaratılmış en güzel hediyelerden biridir. ne yazık ki chopin 39 yaşında tüberküloza yenik düşüp hayata gözlerini kapamıştır.

    şimdi gözlerimizi kapayıp biraz huzur buluyoruz;

    https://www.youtube.com/watch?v=9e6b3swbnwg
  • ne zaman dinlesem sanki sarılıp " şşş, tamam geçti, geçti " diye sırtımı sıvazlıyormuş etkisi yaratan besteci. piyanosuyla, henüz benim bile ruhumda erişemediğim yerlere dokunabiliyor.
  • the pianist filminde spielman'ın yıkık dökük metruk binada nazi subayına piyano ile çaldığı müthiş eserin sahibi.

    bkz: ballade no.1 in g minor

    dinlemekten bıkılmayan diğer bir eseri de tartışmasız: nocturne no.20 ın c-sharp minor
  • bir türk filminde türkan şoray'ın kadir inanır'a taktığı isim.
  • öyle bir insan düşünün ki hayatı keder, melankoli ve aşk acısıyla geçsin.

    fotoğraf makinesinin henüz pek de yaygın olmadığı bir dönemde birisi gelip fotoğrafınızı çeksin. o zamanlar herkese böyle fırsat tanınmazdı.

    gülümsemek isterdiniz, fotoğrafınızda güzel çıkmak isterdiniz değil mi?

    çektiği onca acıdan sonra bu pek de mümkün değildi
  • olağanüstü bir sanatçı. "abi sen nasıl bir isansın?" demek isterdim kendisine. bu nedir, bu müzik ise diğer dinlediğimiz şeyler nedir? beni derin derin düşüncelere garkediyor. gencecik gitmiş, keşke 1000 sene filan yaşasaymış bence.
  • bestelediği eserler çoğunlukla hüzünlü ve duygusal kompozisyonda olmasına rağmen o hüznün içinden geçerek sevince ulaşılır. en hüzünlü melodisinden sonra bile, tatlı mı tatlı bir gülümsemeyi andıran bir melodi ortaya çıkabilir.
  • artık chopin ile spring waltz isimlerini bir arada görmekten gına geldi.

    spring waltz chopin'e ait değildir, paul de senneville'e aittir. mesaj kutuma baktım son 1 yılda 7 kere bu başlığa yazanları uyarmışım bununla ilgili.

    öncelikle spring waltz chopin'in tarzı değildir. chopin melankolik çalar, insanın boğazı düğümlenir. kendisi zaten kısacık ömründe milyon yılın acısını çekmiştir o yüzden bu acılar da çaldığı parçalara vurur. bakın mesela mi minör noktürn opus 72 no 1 ya da mi minör prelüd ya da noktürn do diyez minör 7 ya da do minör opus 48 no 1

    adamın bestelediği parçaya bakın sonra da adamın bestelediğini iddia ettiğiniz parçaya bakın. arada dağlar kadar fark var.

    spring waltz güzel parçadır ben de severim, hatta çalarım. ama chopin böyle bir parçanın kendisine atfedildiğini öğrense, "bu ne yahu, bu plebler ne dinliyor böyle" diyip bir kere daha depresyona girerdi.

    bu arada burada kimseyi kötülemiyorum. lanet olası youtube videolarını yükleyen gerzekler, millet bu parçaları chopin'e ait olduğunu sanıyor ve youtube'da ilk sonuçlarda çıksın diye videoların başlığını düzeltmiyorlar. sonra da bu yanlış mem, her yere yayılıyor.
  • 39 yasinda, dunyaya gozlerini bir ihtimal tuberkuloz degil de lanet kistik fibrozisten dolayi yuman, klasik muzigin efsane bestekarlarindan biridir . hayati boyunca, solunum problemi, kan tukurmeler ve oksuruklerle bogusan efsane besteci, belki de o icli, dinleyeni aglatan nokturnlerini bu hastaligin yarattigi buhranlarla yaratmistir.

    van gogh'a zaten uzulurdum, simdi bir de buna chopin eklendi. keske bu usta sanatcilar, daha fazla yasaymis, daha fazla eser bizlere biraksaymis ve sevgiyi sonuna kadar tatsalarmis. bizlere biraktiklari miras icin tesekkurler.
hesabın var mı? giriş yap