• iletişim fakültelerinde örnek vaka olarak okutulabilecek kurumsal iletişim kazası. müşteriye "yalancısın sen" demeler, müşterinin karısına yazdığı özel mesajı twitter'dan herkese duyurmalar ve defalarca üste çıktıktan sonra "neyse özrünü dilersin bir ara" diye son sözü söylemeler.

    http://i.imgur.com/ehgmpqk.png

    memleketin yeni zaman girişimcisi bile otogardaki biletçiden öte gidemiyor müşteri ilişkileri konusunda, adamın bir "çıkışa gel delikanlıysan" demediği kalmış resmen.

    ha ben hiç şaşırmadım, en son burayı kullandığımda çiçek gönderilen kişiye çiçeğin faturasını da göndermişlerdi ve kendi hataları olduğunu kanıtlamama rağmen ne özür dilemişler ne de neden kızdığımı anlamışlardı. başlarındaki adamdan belliymiş meğer, keşke o zaman bileydim de yarım günümü noşa harcamayaydım bunların müşteri hizmetlerine laf anlatmakla
  • altı üstü çiçek gönderme zımbırtısını yöneten ve bu alametifarikası edeniyle "ceo" ünvanı ile anılan birinin,

    iticilikte sınır tanımaması ve

    iletişimi yönetememesi nedeniyle

    müşteri kaybı ile sonuçlanması kesin olan olay.

    edit:bu alemsah denen zat, kimdir ya da ünlü biri midir bilemiyorum ama çiçekçileri bir hayli zorlamış sanırım. adamlar burada savunma yapıyor.

    insan internette birinin çiçeğe yazdığı notu açık eder mi yahu? özel hayatın gizliliğini ihlaldir ve de suçtur bu.
  • alemşah'ın yancılarına entry girdirme görevi aşılamış olay.
  • her şeyden öte, nezaket kurallarından öte bir durumdur. hangi şirketin ceo'su, müşterisine, hem de ilk mesajında "sen" diye hitap eder ki? müşteri "sen" diyebilir. çünkü bir 'ceo' koltuğunun gerektirdiği sorumlulukları, nezaket kurallarını taşımıyor.

    edit: iki arkadaş oldukları söyleniyor fakat yine de bir ceo'nun öyle bir ortamda bir müşterisiyle laf dalaşına girmesini onaylamıyorum. arkadaşsan, aç telefon konuş.
  • benim okurken bile rahatsız olduğum davranıştır. bir "ceo" böyle mi davranır?
  • müşterisini bizzat tanımasıyla kendini savunan yönetici.
    http://i.imgur.com/cgmfwcf.png
  • kendisi ve kurumu adına rezalettir. müşteri hatalı olsa bile kurumsal bir firma üslubu ile durumu açıklamaktır görevi.
    hele ki yayınladığı not kanımca özel hayatın gizliliğini ihlal bile sayılabilir.
  • her ne olursa olsun kurumsal bir şirketi temsile yetkili kişinin yapmaması gereken şey. bu kurumun ne denli kurumsal bir kimliğe sahip olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyoruz.
  • viral reklamdır. kurumsal olan/olmaya çalışan, hizmet sektöründeki hiç bir şirket müşterisine böyle muamele yapmaz. bu yüzden iki ihtimal var ya reklam yapılmaya çalışılıyor ya da bu ceo denen zımbırtıyla müşteri normal hayatta iki samimi arkadaş, twitter da kendilerince geyik çeviriyorlar.

    ha bir ihtimal daha var o da patronun alkollü olması.
hesabın var mı? giriş yap