• orada gülüp eğlenenlerin hepsini o çocuklara yaptıkları gibi soyacaksın önce, sonra yaş odunla..
  • bütün bu tür pisliklerin oluşmasının nedeni, köy hayatındaki insanların enerjilerini harcayabilecekleri doğru dürüst aktivitelerin olmaması, belki de bilinçli olarak oldurulmaması.

    bu tür gelenek adı altındaki sapkınlıklar da böyle boş zamanlarda icat edilmiş ve yine başka yapacak şeyi olmayan bölge halkı tarafından kabul görmüş sapkınlıklar.

    köylere gidin, insanlar hep birbirleri le uğraşırlar çünkü günlük işler dışındaki boş zamanlarda yapılacak şey yoktur. günler geçmez orada. can sıkıntısından dolayı akıllarına bir tek cinsel organları gelen kişiler her türlü sapkınlığa açık hale gelirler. basına yansımayan kim bilir ne ensest ilişkiler, ne çocuk tecavüzleri, ne hayvanlarla ilişkiler var da bizler bilmiyoruz. şahsen bilmek de istemiyorum. çünkü her gün soğuduğum şu dünyada tıpkı hiç olmadık taşlık bir alanda büyüyebilen bitki gibi içimden çıkan umut filizleri de kuruyor ve sonsuz bir nefret döngüsüne giriyorum.

    böyle zamanlarda insan soruyor, devlet neden var? devlet neden sadece sonuçla ilgilenir de süreçle ilgilenmez? bu sapkınlıkların olduğu yerde insanları en başından beri spora teşvik etsen, hobi imkanları oluştursan bu tür şeyler yaşanır mıydı?

    belki kökten gitmezdi ama eminim ki azalırdı.

    (bkz: köy enstitüleri)
  • her adet, gelenek iyi diye bir şart yok. aklın, beynin varsa bu salak oyunun çocuk istismarına benzer olduğu bariz. muhtara bak! kötü bir şey yokmuş! lan aklın fikrin yok mu? tamam düğünde eğleneceksin, oynayacaksın ama doğru düzgün bir oyun bulun da oynayın. bu ne lan?
  • haberde köy muhtarı olayı "yarım asırdır köyümüzde oynanan bir oyun" diye savunmuş. inanın hiç anlayamadım, o köyde 50 senedir durmuş oturmuş, yaşlı, tecrübeli hiç mi bir allah'ın kulu yok da "lan oğlum biz napıyoruz? bu ne saçma şey, kendinize bir gelin" filan demedi.
    bildiğin cinsel tacizin, şiddetin, adet/gelenek adı altında senelerce sürdürüldüğünü öğrendikçe geleceğe dair umutlarım da yok oluyor.
    8 yaşında bir erkek çocuğusunuz, kuzeniniz filan da tepenizdeki çarşafı tutarken çarşafın altına giren bilmekim amca da sizi soyuyor.
    bir sene geçiyor, gelmişsiniz 9 yaşına, "gel la gel, geçen seneki oyunu yine oynayacağız" diyorlar.
    22 olunca da çarşafın alındaki bebeleri sizin soymanız bekleniyor.
    pardon da ben sizin eğlence anlayışınıza tüküreyim. tü abv.
  • anadolu halkının pedofiliye uydurduğu bir başka kılıf. hangi geleneği kaldırsanız altından sapıkça bir sebep çıkıyor.
  • klasik bir orta doğu çomar adeti.
    bu adamlar oy verip, ülkenin kaderini belirliyor ya en çok da bu dokunuyor.
  • (bkz: bokunu çıkartma)
    adetiniz, geleneğiniz batsın.
  • burada; çocuklara yapılan cinsel istismarın “yıllardır bizim köyün düğün adetidir” saçmalığıyla sıradanlaştırılmasını ve normalleştirilmesini görüyoruz. o çocuklar büyüdükleri zaman bu yaşadıklarının etkisiyle kim bilir ne saçmalıklara sebep oluyorlar, allah ıslah etsin
  • (bkz: anadolu'ya giriş 101)

    arkadaşlar anadolu böyle bir yer. öyle hayatınız boyunca anlatılan güzel hikayeleri unutun, ülke gerçekleri bunlar işte.
  • şu an çıkarma çıkartma ikilemine hiç değinmeden şunu söylemek isterim: öncelikle allah belanızı versin.
    versin ki o iğrençliğe hunharca gülemeyin bi daha.

    ayrıca göster amcalara pipini eğlencesi bunun bir adım öncesidir. onu da bilerek bu suçu eleştirmenizi dilerim.

    çocuk bedeni özeldir. çocuğunuza bedeninin özel olduğunu öğretin. öğretin ki x amcanın çükünü ellemesini güzel ve doğru bir şey zannetmesin.
hesabın var mı? giriş yap