• istisnasız herkesin gel bu gece bizde kal deyip birde öğrencisindir lazım olur diye cebine zorla para koymaya kalkışması duygulandırdı.

    https://www.youtube.com/watch?v=umm5ck_dkwm

    türk-kürt kardeştir, ayrımcılık yapan orospu çocuğudur.
  • içinde; "misafirle düzen bozulmaz, misafirle düzen oturur" şeklinde şahane bir cümle barındıran video.
  • çok fazla ilgi çekmeyen başlık. yaz hocam ordan cinsellik içeren, ırkçılık içeren bir başlık doluşsun herkes başlığa.

    bunun dışında insanın içini ısıtan bir videodur.

    edit: 3 saatte 3 kişinin yazdığı başlığa ben yazdıktan sonra millet yağdırmış. sonra da millete "hadi be ordan bak ilgi çekiyor" diye bana mesaj atma işi düşmüş.
  • “sen yemezsen bize daha zahmettir...”

    mücahit, yekta, süleyman, fatih ve diğer güzel yürekli insanlara selam ederiz.
  • ortadoğu’da savaş olmayan tüm ülkeleri gezdim. israil’e filistin’e bile gittim ama ırak kürd bölgesi kadar misafirperver insanları hiçbir yerde görmedim. 10 km ötemizi türk uçakları vururken bile o kadar iyi davranmışlardı ki. kürd değilim. gayet batılı hatta milliyetçi sayılacak bir türküm. gerçekten türk ve kürd halkında böyle bir naiflik var. inşallah kısa sürede şu kara bela bölgemizden uzaklaşır da güzelce huzur içinde yaşarız.
  • hiç sorgulamadan, tereddütsüz cebindeki son parayı veren beyaz gömlekli dayının verdiği insanlık dersi mükemmeldi. helal olsun...
  • diyarbakırla baya bir gönül ve fiziki bagım var. yeni nesil nasıldır bilmiyorum ama eskiden diyarbakır insanı gerçekten böyleydi. uzun zamandır gitmiyorum, belki son gelen gençler de böyledir. onların anne babaları tam da böyleydi gerçekten. sokakta kaldım, yatacak yerim yok deseniz sizi evlerine davet edip en güzel şekilde de agırlarlardı. çok kötü insana da denk geldim ama çok güzel insanlara da denk geldim ben diyarbakırda. misafir ise bizim dogu insanı için gerçekten kutsal bir durum.

    ama ben daha ilginç bir şey söyleyecegim bu videolarla ilgili; konya'ya gidip "ben diyarbakırdan geldim, telefonunuzu kullanabilir miyim?" desem acaba kaçı buna izin verir? veya "gel bu gece bizde kal" der?

    bilmiyorum ve hakikaten merak ediyorum. çünkü dogu insanı için sizin nereli oldugunuzun çok önemi yoktur, onlar kendileri ne kadar iyilik yapabilirler ona bakarlar. yani yine anlatamadım ama size yardımcı olmak veya iyilik yapmak degil mesele, sanırım empatileri bu anlamda fazla gelişmiş bir toplum ve misafir hakikaten kutsal onlar için. bence de olması gereken bu zaten. o yüzden dogu veya güneydoguda sokakta kalırsanız bir kapıyı çalın, cidden birileri size yardım edecektir. yüzde bi milyon kere kanıtlandı.

    *videonun tamamını izlemememiştim, gerek görmedim çünkü bildigim bir şey oldugu için. ama şunu gördüm ki yeni nesil gençler daha da empatik ve kibar. yaşlı, eski amcalar çocugun eline para sıkıştırırken (ki bu da bana yanlış gelmiyor, doguda sevgiyi belli etmek malesef böyledir, dogru demiyorum) gençler direkt sormuş veya eyleme geçmiş gidip yemek alarak. canlarım benim, babalarının yaptıklarını sürdürmemişler, direkt yardıma geçmişler. yani oralarda samimiyet hala devam ediyor, gösterme şekli daha güzelleşmiş sadece.
  • kimi diyarbakırlılar vardır insanı diyarbakırlı olmaktan utandıran,kimi diyarbakırlılar vardır diyarbakırlı olmakla onurlandıran.

    diyarbakırlı olarak son derece mutlu eden,onurlandıran ve gözlerimi dolduran bir sosyal deney.

    edit: kurgu olduğunu söyleyen yazar arkadaşlar var. diyarbakır'da ya da doğu,güneydoğu'da yaşadıklarını anlatan yazarlar var onlarda mı kurgu?

    el insaf!
  • beni duygulandıran videodur..

    doğu insanı gerçekten çok misafirperver.. hele o cebindeki son parayı çocuğa veren amca.. ellerinden öperim..
  • en baştaki yekta isimli genç ve son parasını veren dayı.

    ulan siz olmasanız bu ülkeye inancımız kalmaz.
hesabın var mı? giriş yap