• komikli hikaye gibi yazı. okudukça güldüm, okudukça güldüm. ben ne zaman çark edecek diye bekliyorum.
  • şimdi anladınız mı başkanlık sisteminin faydasını diye sormuş. yoo enginciğim anlamadık, zorlama boşuna.

    ayrıca dolar fırladı, ekonomi batıyor, mutlu musunuz diyorsun ama adama demezler mi bu akp 13 yıldır ekonomiyi sağlama alamamış mı ki bir değişimde darmaduman oluyoruz? adama derler gerçi bunu sana değil, pardon.
  • aslında başkanlık sistemi ne için gerekli değil'e cevap olmuş. başkanlık sistemi olsa şu an %60'ın istemediği bir adam hukuk, yargı gibi kavramları hiçe sayarak istediği gibi at koşturuyor olacaktı! son bir umut en iyi yaptığı işi yalaklanmayı yapmaya devam ediyor!

    ayrıca akp'li kaypaklığına güzel bir örnektir. dolar uzun vadede 1,3 lerden kısa vadede 2 lerden 2,70'e çıkana kadar dünyanın en güçlü ekonomilerinden biriyiz diye iktidarı yalayanlar 2,70'ten 2,74'e çıkınca ekonomi çöküyor demeye başladılar. ikiyüzlülüğün, yalanın, yalakalığın kitabını yazıyorlar utanmadan!
  • adı geçen aklı evvel şahıs aşağıdaki linkte şunu demiş:

    (linke tıklamazsanız bir şey kaybetmez aksine daha faydalı şeyler yapacağınız 3 dakika kazanırsınız.)
    http://www.sabah.com.tr/…anlik-sisteminin-faydasini

    "bir ülkede yüzde 40 oy alan parti tek başına hükümet kuramayacak duruma düşebiliyorsa, o ülkenin sisteminde bir sakatlık vardır. bir ülkede yüzde 16 oy alan partiyle yüzde 13 oy alan parti eşit sayıda koltuk çıkarıyorsa, o ülkenin sisteminde bir sakatlık vardır."

    evet kısmen haklı, sistemin darbe anayasasının getirmiş olduğu yapısal sorunları var. ancak bu sorunların tüm organizmayı çöpe atıp, diktatörya getirmekle çözülmeye çalışılması, aleni şekilde, aklı cehaletle manipüle etmeye çalışmaktır. son onüç yılın iktidarındaki parti, mazlum edebiyatı yaptığı zamanlarda karşısında olan ideolojilerin halkı cahil yerine koyduğu savının az ekmeğini yememişken şimdi kalkıp aynı cenahın bu tavrı göstermesi kadar oksimoron bir durum daha olamaz sanıyorum.

    evet türk siyasi sisteminde problem vardır. ve ancak bu problem %10 baraj saçmalığıdır. iki gün önce arkasına sığındıkları barajda boğuldukları için kimseyi suçlamasınlar. yapılacak tek şey var: yasama yılı açıldığında baraj düşürülür, %40'lar, 16'lar, 13'ler milletvekili sayısı bakımından parlementoya daha sağlıklı yansır. bunu yapmak yerine rejimi değiştirmek aleni olarak başka bir şeye hizmet etmek demektir. oyunu daha tehlikeli hale getirir.
  • akp'nin %34 oy ile mutlak çoğunluğu hangi seçim sisteminde kazandığının sorulması gereken zatın görev bilinciyle kaleme aldığı yazıdır.
  • bizi siktir et engin ama kendi seçmenlerinizi bu kadar salak yerine koyma be. seçmenin bunlara inanacak kadar salak mı engin?
  • bir köşe yazısında ,gerçek olaylar veya düşüncelerle ilgili konular işlenir ve yazılanlara okuyucuyu inandırma zorunluluğu yoktur.yani bu işin temeli bu.geriden gelen örneklere bakarsak buraları bkz: lı örneklerle doldurabiliriz.

    gazetenin yandaş olup olmamasına değil,genellikle köşe yazarının pp sine bakıp yüzünde meymenet olup olmamasına bakarım.benim icin belirleyici etken bu.engin ardıc senelerdir ilk görüşte bana köşesini okutmamayı beceriyor.dolayısıyla okumadım.ama sacmaladıgına adım gibi eminim.

    tanım : bir köşe yazısı
  • salak yemin ederim gerizekalı bu çocuk
hesabın var mı? giriş yap