8 entry daha
  • sacma bir aksamustu, yapacak is olmadigindan oylesine, fragmanini bile izlemeden, sadece 'clive owen varsa en azindan tipi fena diil, vakit gecireyim' diyerek girdigim, ve cok begendigim filmdir. gercekten, ikinci defa izlemeli, ufak gondermeleri, detaylari tekrar gormeli.

    filmin ismini neden oyle cevirmisler, bi onu anlamadim valla.

    --- spoiler ---
    filmde, kee ve theo'nun bebekle beraber tanklar ve yuzlerce asker tarafindan ates altinda tutulan bir binadan cikma sahnesi var, sonlara dogru. once, bir peygambere yakarircasina bebege dokunuyor kamptaki gocmenler. aralarindan geciyorlar. bebege bakarken sagda solda kursunlanan insanlar, cat diye olenler var. merdivenlerden inerken, askerlerle yuzyuze geliyorlar. onlar da donup kaliyorlar. killarina bile dokulunmadan binadan cikiyorlar bizimkiler bebekle. senelerdir buna benzer hicbir ses duymamis insanlar, askerler, gocmenler arasinda bir tek bebek aglamasi sesi duyuluyor. birden tekrar ates basliyor - ve ates ne askerlerden, ne gocmenlerden geliyor. iki taraf tekrar birbirine giriyor.

    daha hafif, ve beni derinden etkileyen bir yer icin de, "pull my finger" sahnesi var.
    --- spoiler ---

    düt: isimler konusundaki karışıklığı farkettiği ve düzelttiği için sonradangurme'ye teşekkür ederim. beni sizler yarattiniz.
365 entry daha
hesabın var mı? giriş yap