6 entry daha
  • windowsun bariz bir şekilde kendisiyle seviyesiz bir ilişki yaşadığı sistem dosyası. windows her nedense ~500 mb ram'i olan laptopumda halen 200mb boş fiziksel ram varkene o an kullandığım ve ~120mb ram'i babasının malı gibi kullanan firefox'ı pagefile.sys nin içine gömmektedir,öyle ki tablar arasında geçişyaparken bile harddisk "heyoo ben kesinkez mrtksn'a 200mb boş ram bırakmalıyım bari fiziksel ramde duran şeylerin kalanını da alayım içime,aynı zamanda bendeki firefoxu ona göndereyim" derdine düşmektedir.

    ayrıca bir kişinin 150 tane program açmışken sadece 1 tanesini kullandığı iddiası da asla gerçek değildir. yok sadece 1 tanesini kullanıyorsam ben zaten açmazdım 150 tane!

    ne yapıyorum ben mesela? açmışım php editörünü kod kasıyorm, açmışım css/html editörünü onda da kod kasıyorum firefoxta da nasıl olmuş diye bakıyorum sık sık. arkada da apache çalışıyor tabi,mysql de olmazsa olmaz. şimdi bu windows ben php editördeyken her bi boku pagefile.sys ye attığında işkence başlıyor -> tıklıyorum css editöre biraz sonra karşıma çıkıyor, kıçımdan az önce salladığım class lerin style bilgisini yazıp kaydediyorum. bakayım bakalım nasıl oldu diye firefoxa tıklıyorum ama o da ne? hdd deliye dönüyor. bilgisayarı hesaplamaya bırakıyorum, bi su içip döndüğümde açılmış , ilk başta tıklamalara fln cevap vermiyor ama bi süre sonra işe yarar oluyor. ama o da ne? basit ,küçük bir php scriptinin çalıştırılması 5 sn sürüyor çünkü windows önce apache/php vede mysql i hdd den okuyayım döncem ben sana diyor. tabi ondan sonra salisesinde gelmeye başlıyor ama ne fayda, çünkü ben artık nasıl olduğunu görmüşüm ve php editöre dönüp işime devam etmek istiyorum. ama o da ne? php editör pagefyle.sys yi boylamış bile, bekle ki tekrar kullanılabilir olsun. döngümüzün başına döndük. bari şarkıyı değiştireyim; ama o da ne! global hotkey ile şarkı değiştirmeye çalıştığım winamp pagefile sys yi boyladığı için bir ancak uzun bir süre sonra ses bir tuhaflaşıp şarkı değişiyor; neyse ben işime döneyim. ama o da ne winaptan şarkı değiştirirken php editör gene pagefyle ı boylamış!!!

    tüm bunlar olurken ram asla 120mb ın altına düşmemiştir; süper bir kullanıcı deneyimi,saolasın izocam*
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap