6 entry daha
  • siyah beyaz bir dvd aslında. rammstein'ı daha önce duymamış biri olsanız da müziğini hiç dinlemeseniz de alıp sadece kapağını açınca bile içinize bir efkar uğrayabilir. üst üste konmuş kapakların her birinin iç yüzünde siyah beyaz resimler var. bu resimlerde konserler sırasında orada bulunan insanların halleri görüntülenmiş. birbirine sarılmış öylece müziği huşuyla dinleyen sevgililer var mesela. tek başına o gürültünün kalabalığın ortasında tek başına dalıp gitmiş bir kız çocuğu var. gözlerini kapatmış kardeşine sarılmış bir abi var. delicesine eğlenen japon kızlar var. yani izleyicilerin azmış kudurmuş görüntüleri yok. yani kapağı araladığınız zaman orada olan biten şeyin oldukça ruhani birşey olduğunu anlayabilirsiniz konseri izlemeseniz bile. bence çok anlamlı ve çok özel bir dvd bu. çünkü seyircisine böyle güzel teşekkür eden bir grup daha görmedim ben. seyircisini seven ve böylesine bunu seyircisine hissettiren çok az müzisyen vardır sanıyorum ki. hep çıkıp '' beni sizler varettiniz'' den öteye geçmemiş sözler duyarsınız sahneden yada ordan burdan. ama bunun resmini koymuş adamlar bu dvd ye. o nedenle tam bir anı defterine benzemiş dvd tasarımı. dehşetle bakıyorum o resimlere ve anlıyorum ki müzik sadece müzik değildir. ruhların salınımıdır. karışımıdır. aşktan pek bir farkı yokmuş aslında müziğin..

    konserlerin içeriğine gelirsek eğer, sanıyorum ki kimse rammstein kadar gaz ve adrenalin dolu bir müzik yapamaz..iddia ediyorum en kusursuz trash grupları bile rammstein'ın içerdiği enerjiyi bir yerden sonra kaybedebiliyor. ama konseri izlediğiniz zaman ekranın karşısında bile kafa sallarken bulabiliyorsunuz kendinizi. dokunulabiliyorsunuz konsere. oradaymışcasına hissedebiliyorsunuz olan biteni.

    konserler boyunca enerjinin boynunuzdan heryerinize karışmasını hissededurun adamların tek tek her biri zaten pek bir acaip..örneğin paul landers denen adam konser boyunca hiç gülümsemiyor. mal gibi bakıyor ortalığa. ironik bir coolluk örneği sergiliyor sanki. till lindemann bildiğiniz gibi. öylece durup şarkılarını söyleyip till lindemann dansı yapıyor. mein teil'de kazanın içine flake'yi koyup bir güzel kaynatıyor. kazanın kenarına bağlanmış klavyeden flake şarkıya eşlik ederken till elindeki kocaman bıçak mikrofonla üzerinde kasap kostümüyle şarkısını söylüyor. richard krüspe sehnsuchtta kendinden geçiyor. oliver riedel botla seyircilerin üzerinde yüzüyor. bu işi seemanda yaparlardı artık stripped de yapıyorlarmış bunu da öğrendik.

    amerika çalarken flake gingerıyla sahneyi turluyor..till sahneye h r giger'in çöp öğütücülerin kapağından tasarladığı vajinaya! benzeyen bir kapıdan geliyor. kapı açılıyor ve till asker yürüyüşüne başlıyor..kollarında kah alev makinaları kah alev saçan yaylar...yaylana yaylana dolanıyor flake ortalıkta...yanan mikrofonlar...daha sayayım mı?

    bir de bu adamlar kanlı canlı izlenirse ne olur düşünmek bile istemiyorum..aslında istiyorum da...bunu bu dvd ye rağmen yerine koyamıyorum.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap