7 entry daha
  • "zalimlere inat, yaşasın hayat" sloganıyla ortalarda birbirlerini kameraya çekerek, o iğrendikleri kapitalist dünyanın son seneki en büyük gözdesi milyar dolarlarlar satılmış, içinde kar amacı güden şirketlerin fink attığu youtube üzerinden kitlelere ulaşmaya çalışan trajik değil basbayağı komik ironi örneği olan bir toplulukumsu. hatta çekinip yorumu da yasaklamaları da pek pısırık gözüktü gözümüze.protestoya, sesini yükseltmeye, kabullenmemeye hiçbir diyeceğim yok. ama koç grubunu bu işin dışında tutarsak, o sahnedeki kadına yapılan (daha doğrusu atılan şey) basbayağı kadına saldırı. kalkıp sloganlarla protesto edilse, başka bir şekilde engellenilmeye çalışılsa anlarım ama basbayağı birine saldırıp, buna "sahip çıkmak" deniliyorsa ben de buna karşıyım arkadaş. ama ben buna karşıysam sadece fikrimi belirtiyorum karşımdakine saygı göstererek. içimden hiç kafasına küfrederek bir şeyler geçirme isteği yok. eğer o sahnedeki kadın da sistemin "kölelerinden" biriyse bu yapılanlar, "köleye de bir de ben vurayım" demek olmuyor mu? sahnedeki para sayesinde hayatını sürdürüyor, kendini ya da başkalarını geçindirmek, bir gelecek için çalışıyor da bu yüzde52dekiler sadece düşünceleri ile mi yaşıyor. atmlerin önünde anne babalarından gelen paraları çekenler, özel ders verenler, çalışanlar yok mu aralarında.

    şimdi doğruya doğru boğaziçi mezunu bir insanı mavi yakalı sınıfında çalışırken göremezsiniz. beyaz yakalı olmak ister, hatta en alası en yüksek mevkideki olmayı ister.bugün okulda konuştuğumuz iş güç için okula gelmiş olan mezunlardan biri de tahmin edilebilecek durumu gayet güzel özetledi. yıllar önce bu tarz davranışlarda katılan tanıdığı bir kaç kızın şu an ünlü bir alman otomotiv firmasının halkla ilişkilerinde çalıştığını söyledi. benim de katlanamadığım bu zaten. sen kalk 4-5 yıl protestonu et, kafanı çatlat ne yapabilirim diye sonra mezun ol kapitalist sistemin "en verimli kölelerinden" biri ol. tabi fikirlerinden ödün vermeyen de vardır ama eminim küçük bir azınlık. asıl, bu tip gruplara karşı olması gerekenler ısrarla davalarından vazgeçmeyen değişim yanlıları (özellikle anarşist demşyorum). kustuğunu yalamak bu olsa gerek herhalde.bir de maske takmaları da pek itici. v for vendetta daki v davası uğruna ölüyordu, tahmin ederim ki bu kişilerin kimliği ortaya çıksa ve abartıyorum tutuklanıp sicillerine işlense peşlerinde bir adam kalmaz. böyle bir maskenin altına saklanmak da resmen arkadaşlar ne dese de "imaj çalışması".

    ben bilirim boğaziçilimi. o videoyu çeken grup muhtemelen bir süre sonra atıp maskeleri ps lere, vize için çalışmaya studylere koşmuşlardır. sağlam not ortalamalarıyla dolanıp, bu topluluklarda geliştirdikleri liderlik yetenekleriyle de eminim mezun olunca senin benim gibileri geçip işi de primi de kaparlar.

    ilginç de bir not: yaptıkları şeyle bana sempati ve destek toplayacaklarına bir şekilde benim de koç grubunu sempatik gösterdiler gibi geliyor. acaba arkadaşların yok mu aralarında bir işletmeci? bir marketingve pr eksikliği gördüm sanki. hele hele videoda bazı tiplerin alenen ortada dolanması,peşlerinden de kimsenin onları kovalamaması boğaziçinin aslında ne kadar baskıdan uzak bir okul olduğunu gösteriyor. okuldan şikayet ediyorlar da benim bildiğim başka yerde yapsalar ne yazık ki bir taraflarına sopayı yerlerdi.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap