3 entry daha
  • gelişmiş ülkelerde çöp ayrışımı belediyeler tarafından organize edilip çöp ayrıştırma merkezlerinde çöplerin yeniden dönüşümü sağlanırken, böyle bir olusumun olmadıgı türkiye'de her gece hava karardıktan sonra çöp toplayıp evlerinde o çöpleri ayrıştıran ve dönüşüm merkezlerine satan, neredeyse bir mafya olusturmus kalabalık bir insan grubu var.
    bir grup kagıt, bir grup teneke kutuları, bır baska grup plastik.. vb.. topluyor. ayrıca hiyerarşikbir düzen kurmuslar kendi aralarında.
    çöp kokularının duyulmaması için sehirlere uzak bölgelerde çop mahallelerde yasıyorlar. üstelik bu mahallere yabancılar giremiyor. denizli'deki bir çop mahallenin bekçisi/koruyucusu ayda 800 milyon/ 1 milyar arası bir aylık alıyor. (ve bu 2001 yılının istatistigi).
    çoplerin içinde yaşıyorlar, büyük meblalarda para kazanıyorlar ve devletin üstlenmedigi bu çop ayrıstırma/geri donusum vazifesini yerine getirip hayatı* daha yaşaır kılıyorlar. üstelik yapılan arastırmalara gore hallerinden cok da şikayetçi degiller, yasam standartlarını gelştimeye, çp evlerini terketmeye pek niyetleri yok gibi gorunuyorlar.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap